Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

KIA Sportage


Guybrush

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har kjørt den nye Sportagen og må si jeg er ekstremt overrasket.

Det er en veldig god bil å kjøre, og den har jo fått mange gode tester gjennom tiden.

Prisene er også konkurransedyktige ifh. til konkurrentene, men 4x4 med automat er fremdeles "dyrt",mener vi snakker om 380.000-ish, (men det er vel fremdeles rimeligere enn hva de fleste konkurrentene kan levere), men fwd-versjonene er jo noe rimeligere.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

 

Jeg hadde sett meg ut en Ford Kuga Titanium 2010 modell (drøye 400 000,-) og var bare en telefonsamtale unna før kjøpet var i boks.

En liten tvil kom snikende, og det er jeg veldig glad for i dag (selv om det helt sikkert er en meget god bil).

 

Prøvekjørte to modeller av KIA Sportage Exclusive i forrige uke og har nå sendt inn bestilling. Leveringstiden pr i dag er på drøye 2-3 måneder. Iallfall er det satt som utgangspunkt, så man får god tid til å glede (og ergre?) seg mens bilen klargjøres.

Dette er en 2WD med 135HK.

 

4WD er ikke leveringsklar før desember 2011 (iflg selger, regner med han har kontroll), så det hadde uansett blitt uaktuelt for min del. Jeg måtte ikke på død og liv ha 4WD heller.

 

Pris på den jeg har bestilt; 350.000,- ferdig levert - etter litt avslag på småting.

Det er inkl registrering, frakt til vestlandet, tektylbehandling, generell klargjøring, vinterhjul på lettmetall og hele utstyrspakken som Exclusive-utgaven byr på (pluss litt til som jeg la til selv).

 

Å kjøpe splitter ny bil er jo sjelden god butikk, men siden jeg endte opp med en bil som er 60.000,-billigere enn den jeg hadde sett for meg og jeg er (faktisk) enda mer fornøyd med bilen på alle måter, så var egentlig valget veldig enkelt.

Økonomi er jo individuelt og man kjøper selvsagt det man evner å betale på.

 

Jeg likte ikke helt bildene av KIA som jeg så i diverse tester. Den så litt "kjedelig" ut, spesielt bakpartiet. Av den grunn vurderte jeg den egentlig ikke til å begynne med. Helt til jeg møtte en som var ute på prøvekjøring og jeg tok straks turen innom forhandleren.

 

Ta deg en tur og se på den og prøv den en tur. Den er mye tøffere i virkeligheten. Jeg stusset faktisk på det når jeg kom til butikken.

"Er det det som er den KIA Sportage...??" :)

 

Du sitter også mye høyere enn du får inntrykk av når du ser den står forran deg. Dette merker du så fort du kommer ut i trafikken og overblikket er helt "konge". Det eneste minus jeg har opplevd så langt er sikten bakover når man skal rygge i trange bygater (lukeparkering osv), men jeg håper dette kommer seg etter hvert når man (bl.a) har lært seg å bruke og "stole på" ryggekameraet.

 

Ryggekamera er forøvrig montert i sladrespeil på Exclusive-utgaven (mulig de andre utgavene også?).

Det kommer automatisk på når bilen settes i reverse. Ca 1/3 av sladrespeil (venstre side) blir da "omgjort" til ryggekamera.

 

Selv om det er åpenbart; jeg har nok en gang fått erfare at det lønner(!) seg å bruke ekstra god tid når man er ute etter bil. Se deg om, let på nettet, stikk innom forhandlere og vær nysgjerrig (og ha et åpent sinn ;))

 

Jeg hadde ikke forestilt meg at jeg skulle ende opp med en KIA. Og det har ikke noe med "gammelt, dårlig rykte" å gjøre. Jeg visste faktisk ikke at de hadde en såpass tøff bil engang :)

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...