Gå til innhold

Error ved Recovery av Windows 7 (Acer)


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Kjøpte meg en 4820tg til å gaeme litt på farten med før sommeren. Etter å ha startet pc'en så la jeg innpå en pirat med ultimate (bare for å slippe å avinstallere alt ruggelet som følgte med.

Dette har fungert fint, inntil at jeg nå nylig gjerne vil være på nett med MS, og versonen jeg bruker tydeligvis er litt fishy.

 

Så jeg bestemte meg for å ta en god recovery (acer style) med alt+f10. Alt så ut til å gå strålende i 1 min, men før jeg var inne i recoverymenyen kom det en error (se vedlegg) "Please complete operating system setup process before doing system recovery." Deretter restarter maskinen seg. Jeg prøvde å stille tilbake alt jeg hadde gjort (tweak i bios) installerte nyeste bios. Reinstallerte med "fishy"-win7. Men samme beskjed om og om igjen.

 

805168.jpeg

 

Jeg har hørt jeg kan bruke koden som er skrevet under maskinen til å installere en HomePremium utgave, noen sier jeg må ha spesiellt norsk verson, å noen sier dette er umulig. Noen som har fakta her? (koden funker vertfall ikke på engelsk ultimate versjon)

 

Har en 5820tg tilgjengelig der jeg jobber, men hadde vært knall å slippe å tulle med å klone disken.

 

Mvh.

 

SimEik

Endret av Pepsoman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Koden undr pcen vil fungere på en Home Premium versjon uansett språk og bit versjon. Men du må nok ringe inn til Microsoft for å aktivere siden du ikke har tilgang på OEM versjonen. Anbefaler deg å lete blant venner og familie etter en original Windows plate og ikke laste ned en ny fishy versjon fra nett.

Lenke til kommentar

Du kan starte fra dvs plata igjen og i Install Now vindue, ned til venstre, klikk på Repair my Computer.

Uansett på hva den prøve seg i neste trinn, du skal ikke reparere noe, du skal ikke restarte, men du skal på Next. I tilfelle det kommer opp noe om system restore alternativ, klikk på cancel.

Til slutt ska du se muligheten om å klikk på Command prompt.

Når cmd er åpnet skrive:

notepad

klikk på File (overst på meny) og deretter open.

Det vil åpne explorer. Via den se om det er noe som fungerer. Dvs, du skal se etter om det går ann å komme i til noen partition.

Jeg nevner det her først, slik at i tilfelle du ser at din recovery partition er i orden, det er der hvor original win home er å finne, og du ønsker å bevare den si i fra for videre behandling.

 

Hvis du derimot ønsker å bli ferdig med det der, og forsøke på en helt eget installasjon med den win plata du har skafet deg, og helst rense disken, utføre følgende: (alt vil bli borte, bare at du er klar over det)

skrive i cmd

diskpart

select disk 0 (det er kun en disk i den vel?)

clean all

 

etter en god stund, vil cleaning være ferdig.

Exit

Fjerne dvd og restarte.

Feilmeldning som kommer må være kort og greit : noe ala ingen boot device.

 

Restarte med din dvd i og prøve å installere

Lenke til kommentar

Kan prøve dette, om du er tror at det hjelper meg på det orginale problemet.

Som du ser på bildet jeg la til i OriginalPost, så er jeg INNE i recoverysystemet. Og menyen plopper opp med "please wait" (som de bruker), men Boom, så er den feilmeldingen der, dog i recoverypartisjonen.

 

Edit: OEM partisjonen er aktiv, i formattables. Og jeg har ikke rørt den med noen verktøy.

 

Edit 2: Jeg har fungerende windows altså.. problemet er at den er enten pirat eller uten fungerende serial. Noe som er fantastisk irriterende da det skal ligge en fungerende recoverypartisjon med windows Jeg faktisk betalte for når jeg kjøpte pc'en.

Endret av Pepsoman
Lenke til kommentar

Recovery saken i de PC-ene er ofte utført i mange etaper styrt av diverse verktøy og mange bat filer. En feil der eller et annet sted og vips er man strandet, slik du nå opplever det.

Du installerte en windows ultimate, hvem vet hva den andre før deg hadde utført, og dermed er cyclus til recovery strandet. Du vet ikke sikkert om det er skrevet noe i den recovery partition heller.

 

Om du er villig å bruke tid for å finne hvordan du skal installere det original windows image som er å finne i din recovery partition, dog det image som ikke inneholder all extra som kommer med acer, alt extra blir lagt til underveis nemlig, noe som vil ta tid og mange forsøk, så må du ikke kjøre clean all commando.

 

Men uansett du burde installere den windows home du nå har i dvd plate, slik at du har en fungerede OS, og du tar tid senere å finne mer om den recovery installasjon. Jeg tror det vil bli vanskelig å få den recovery funksjon tilbake slik den var, og den vil ikke tjenne noe good formål, hvis målsettning var å ikke ha alt det extra som følger med.

For å få det til uten mye styr:

- først backup noe viktige sectors fra disken din. Det får du til med diskprobe. Backup ca 4000 sectors i en usb.

-fjerne den code som er på mbr med win original.

-merke som active den største primary partition på disken (dvs der du hadde den win ultimate)

-starte med den dvd plate du har og installere win home. Du har 30 dager på deg uansett.

 

Om alt går ikke etter planer, dvs det der med recovery innhold, modifisering osv, vil du etter noe tid velge å activere din windows via MS (telefon), og dermed bruker din PC, uten å tenke på det recovery styr igjen.

Og etter du har activert din win home, du kan ta en enkelt image fra installasjonen, for så å legge tilbake når du vil, senere, dvs du lager din egen recovery opplegg.

 

Om du trenger hjelp med dskprobe og for å ta backup fra noe sectorer si i fra.Poeng med de sectorene er at de inneholder data som er relevante hvis du skal prøve å bygge recovery funksjon igjen.

Lenke til kommentar

Ja, alt tilsa at det var partisjonen... inntil nå.

 

Der jeg jobbet hadde vi en 5820tg (akkurat samme modell, chipset and everything) stående. Jeg brente ut dvd recovery-discs.

 

Kom hjem, satt dem i, valgte språk... og der kom samme melding.

 

Venter på at vi skal skaffe et image til maskinen via acer. Men dette ser jo mørkt ut.. hva kan forårsake noe slikt?

 

 

Mvh.

 

Simon

Lenke til kommentar

Ikke så enkelt å si.

Men feilmeldning du har sier at det er allerede en windows setup på gang som aldri ble fullført.

 

Du kan prøve å se hvor mange partitioner er på disken nå, for så å velge å sette som active den hvor windows var.

Hvis du kjører på mbrlister fra hårek vi vil se.

Eller kjør på diskpart , select disk 0 og list partition. Det vi vise litt. Eller ta noe bilder når du er inn i mini explorer fra notepad.

 

Men å finne hva og hvor det halter krever at man har mer adgang til systemet enn hva vi får herfra, og ergo mer vanskelig å være exact.

 

Men ellers vil plate fra acer koste vel over 1/2 pris fra en oem versjon du kan kjøpe ellers.

Og hvis du har tenkt å kjøpe fra acer, så kan du godt prøve deg fram på å erstatte mbr, velge en active partition og installere home versjon.

Endret av wiberos
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...