Gå til innhold

MIT en drøm eller et mål?


Pius

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg går på VG1 (Allmenn) første året nå, og har lyst til å ta utdanning innenfor EECS (Electrical Engineering and Computer Science) på MIT.

 

Er dette mulig?

 

Hvis dette går hvilke valgfag burde jeg ta?

Hva må ha jeg i snitt når jeg går ut av VGS?

Er det en fordel å ta International Baccalaureate?

Er det noen stipend ordninger for de som vil ta utdanning i USA?

 

Edit: Hørt at amerikanske college og universiteter ser på frivillig arbeid.

Gjør MIT det? Hvis de gjør det hva slags frivillig arbeid kan gjøres her i Norge?

 

MIT = Massachusetts Institute of Technology

Endret av Pius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det en fordel å ta International Baccalaureate? Ja

Er det noen stipend ordninger for de som vil ta utdanning i USA? Ja

Frivillig arbeid er absolutt også positivt. Hva med å undervise engelsk i utlandet ett år etter VGS? F.eks via FN.

 

Er det dyrt? Ja, dyrt som faen. Så du har "egentlig" ikke kommet inn med mindre du får noen til å betale for deg (stipend). Vil anbefale deg å kanskje ta bachelor et annet sted og så søke deg over på MIT. Er *mange* gode universiteter i USA - og det er nok ganske håpløst å skulle søke seg rett inn på det med vitnemål fra en VGS i Norge.

 

Du må forøvrig ikke bare ha godt snitt. Du må kjenne folk. Helst få noen akademikere til å anbefale deg (recommendation letter).

Endret av kloffsk
Lenke til kommentar

Noen universiteter/college og anbefale innen Ingeniør og Data i Usa eller i Asia?

 

Ligger et år foran på skolen, så jeg kan bare ta et friår etter VGS og tjene de pengene jeg trenger. (Eller mesteparten ihvertfall så går resten i lån og stipend.)

 

Kan bli litt vrient å få tak i en recommendation letter.

 

Operg: Er ny på forumet og prøvde å søke opp litt informasjon først (Både her og google.) Jeg fant ikke noe informativt, men skal prøve igjen. :thumbup:

Lenke til kommentar

Det jeg har lyst til, det jeg prøver på er å ta ferdig resten av utdanningen min i utlandet.

 

MIT er på første plass, men har også lyst til å dra til Seoul og studere siden jeg kan en del koreansk, eller Tokyo.

 

Så hvis jeg setter MIT som mål, og på en eller annen måte ikke kommer inn, så burde jeg ha gode nok krakakterer ihvertfall for de andre skolene :D

Lenke til kommentar

Hvis du først skal søke på MIT, med alt det styret det innebærer (som SAT-testen, engelsktest, anbefalingsbrev, m.m.) bør/må du søke på flere amerikanske universiteter i samme slengen. Det finnes flere universiteter i USA som er minst like anerkjente som MIT (innenfor ingeniørutdannelse kan man bl.a. nevne Caltech).

Lenke til kommentar

Ser på den nu.

 

Litt overasket over at Seoul University er der imens NTNU ikke er listet der engang. Fordi har fått hørt fra både faren min og faren til vennen min, som begge er Ingeniør at NTNU er en av de beste skolene innen det feltet.

Endret av Pius
Lenke til kommentar

Vet at hvis man skal søke på master program etc ved alle de store universitetene så tar de cirka 1000kr bare for å vurdere søknaden din. Tipper det er akkurat det samme rett ut fra vgs. Så hvis du skal søke på 5-6+ universiteter, ta SAT og TOEFL testene blir det fort dyrt bare å prøve å komme inn.

 

Men hvorfor i all verden vil du til utlandet rett etter vgs? Blir rett og slett unødvendig dyrt med så og si ingen kvantitative fordeler. Går ut i fra festing etc ikke er det du tenker på når det er MIT eller et annet topp universitet du vil inn på.

 

Jobb i USA etter studie er også mest sannsynlig uaktuelt pga finanskrisa. Dette fordi det er nye lover på plass som gjør det vanskeligere for bedrifter å ansette utenlandsk arbeidskraft. Det betyr at når man først velger å ansette noen fra utlandet velger man ikke noen som kommer rett ut fra universitetet med null arbeidserfaring, men de på øverste hylle.

 

Hvis du etter dette velger å komme tilbake til Norge for å jobbe så har du igjen, slik jeg forstår det, ingen fordel fordi du tok graden din i utlandet. Kanskje du til og med har et handicap med tanke på at de som tok samme grad i Norge fikk opparbeidet seg kontakter gjennom studiet her.

 

Slik jeg har forstått det er iallefall et studium i USA tåpelig slik situasjonen er der idag. Kanskje noen master program etc kan argumenteres for å være verdt det, men generelt, nei.

 

Oxford og Cambridge er to veldig respekterte universitet hvis du har lyst til å sette siktet høyt, og slik jeg forstår det er de også mye bedre valg.

 

Dette er ting jeg har hørt fra andre og lest på ulike plasser, er åpen for at jeg kanskje tar feil på noen ting i denne posten og ville ha vært glad hvis noen kunne ha rettet opp hvis jeg har fått noen feil inntrykk.

Endret av Tensai
Lenke til kommentar

Tror nok det sier litt mer om prestisjen enn om studiet faktisk er noe bra.

 

Stå på! Det er supert hvis du har et mål å jobbe etter.

 

Det blir nok ikke noe problem å få jobb i Norge. Utsiktene er gode for sivilingeniører og i IT/data er det ingen forskrifter/lover/standarder som gjelder eksplisitt for ett land, så de er ikke like rammet som f.eks byggingeniører.

Endret av Kubjelle
Lenke til kommentar

Fordi jeg er et "internasjonal" menneske, og liker meg ikke her i Norge. Det er ikke at jeg ikke liker Norge sånn generelt sett, men føler at Norge ligger litt bak når det gjelder teknologi og arbeidsmuligheter.

 

Jeg tenker ikke på at jeg for noen fordeler ved å studere i utlandet, men at ved å gå på en av eliteuniversitet for jeg en mer innholdsrikt utdanning. Som er en fordel for meg, selv om det kanskje ikke er en fordel for karrieren min.

 

Jeg har lyst på en jobb i utlandet, slik som min far. Så kan jeg komme tilbake til Norge når jeg er pensjonert.

 

Penger kan være et problem, men jeg har ikke noe imot å ta et friår og jobbe ræva av meg det året, siden jeg ikke taper noe på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...