Gå til innhold

Åpent kjøp - Siba


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med en gang varen er pakket opp, så blir den en b-vare, og kan ikke selges som ny. Hvis den i tillegg har fått noen skader som gjør at prisen må reduseres ytterligere, kanskje under marginene de egentlig har på varen. Da blir det jo veldig opp til selgeren hva han tror den kan bli solgt for, og det er vanskelig å lage faste rutiner på slikt.

Lenke til kommentar

600,- for ubegrenset bruk og leie av en 360 i opptil 30 dager synes jeg tross alt ikke er så ille. I tillegg må produketet kontrolleres og klargjøres for ny kunde til en mulig nedsatt pris.

 

Åpent kjøp er en rimelig raus ordning som jeg mener er totalt feil å misbruke til "la barna teste produktet".

 

Forøvrig får man aldri noe godt inntrykk av en 360 uten å aktivere det 30 dagers "Live Gold" abbonementet som følger med hver solgte maskin. Dette aktiverer man når man konfigurerer maskinen ved første oppstart og dermed må ant. butikken også legge med et nytt "Live Gold 1 month" kort som koster penger eller selge den uten dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Men det er store forskjeller på returretten til Siba og Elkjøp. Hvorfor prøver ikke Siba å bli like gode som konkurentene?

Det står og på Siba.no at de ikke tar f.eks harddisker i retur.

 

At butikkene taper penger på at kundene bruker returretten, det er noe butikkjedene selv har bestemt. Det bør da uansett ikke gå utover kunden pga at varen ikke kan selges som a-vare.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Nei, "åpent kjøp" innebærer ikke noe som helst selvfølgeligheter i selve ordet er avhengig av regelverket leverandøren velger å ha for ordningen. Se eks. på Komplett sitt "45 dager åpent kjøp". Noen kjeder/forhandlere er mer rundhåndet enn andre med dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Er vel det jeg oppfatter at ordningen er til , og..

Og det er vel det som kalles testing?

Nei, det er det som kalles å gjøre det enklere for en kunde som tviler til å bestemme seg.

 

Om eg skal kjøpe meg en ny TV og Siba har en til 18k, men eg er litt i tvil om den for eks er for stor for stua, om det blir for mye gjenskinn, om kvaliteten faktisk er så god som selger sier osv Da er det enklere for meg å bestemme meg for å kjøpe TV'n til 18k når eg vet at Siba tar den tilbake igjen og gir meg pengene tilbake om eg ikke er fornøyd.

 

Testing vil eg påstå er å trekke den lenger. Men i korte trekk er det mange likheter, men det er allikevel ikke det som er poenget eller meningen med ordningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...