Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Drosjekunde vil ikke betale, hva kan politiet gjøre?


Doga

Anbefalte innlegg

Hallo :)

 

Jeg er en drosjesjåfør, og hadde for en tid tilbake en kunde som ikke ville gjøre opp for seg da vi kom frem til destinasjonen. Turen kostet 911kr og det er jeg ikke villig til å la passere.

Har i ettertid funnet ut at vedkommende er notorisk sleip og unngår alltid å gjøre opp for seg om han kommer unna med det. Jeg har ikke bevis for at turen faktisk fant sted, annet enn et par tekstmeldinger som kan settes i sammenheng.

 

Lurer derfor på hva politiet kan gjøre med det om jeg anmelder forholdet? Vil anta at det er lang behandlingstid for sånne ting?

 

På forhånd takk for hjelpa :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke hjelpe deg direkte, men har du ikke noe logg på at du kjørte turen? Regner med du plukket ham opp fra en holdeplass eller noe slikt, men taksameterert viser vel at du har kjørt fra en adresse til en annen? Selv om det ikke er bevis på at det var han du kjørte så viser det jo at du ikke har funnet på turen selv. Og sammen med tekstmeldingene, hjelper ikke dette?

Lenke til kommentar

Skrev ut kvittering ved turens slutt, men det står jo ikke noe navn eller noe der, bare det jeg skrev på etter å ha fått ut falskt navn av fyren :p Fant ut det rette navnet senere da. Jeg tror ikke det holder som _bevis_ men med litt sunt folkevett og kjennskap til vedkommende så burde politiet gjøre et eller annet. Bor ikke på en stor plass så kanskje politiet kjeder seg her, det er lov å håpe :)

Lenke til kommentar

Som drosjesjåfør er du offentlig tjenestemann og blir hørt på i slike situasjoner.

 

Har du en kilde å vise til?

 

§ 155 i Straffeloven 2005 (riktignok ennå ikke i kraft, men er i dette tilfellet ment å videreføre dagens tolkning) har følgende definisjon, som ikke støtter utsagnet ditt:

 

"Med offentlig tjenestemann menes enhver som utøver offentlig myndighet på vegne av stat eller kommune, eller som har slik kompetanse i kraft av sin stilling. Som offentlig tjenestemann anses også militære vakter, enhver som pliktmessig eller etter oppfordring yter bistand til offentlig tjenestemann, eller sikrer dennes arbeidsplass."

 

Se http://www.lovdata.no/all/hl-20050520-028.html for hele Straffeloven 2005.

Lenke til kommentar

Etter gjeldende straffelov er også bussjåfører ansatt i stat/kommune/fylkeskommune å regne som offentlige tjenestemenn, men ikke drosjesjåfører. Les om utredningen rundt den noe endrede bestemmelsen i ny strl her.

 

Når det er sagt, så vil nok mest sannsynlig drosjesjåførens forklaring bli vektlagt noe tyngre enn "svindlerens", men ikke fordi drosjesjåføren er offentlig tjenestemann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...