Gå til innhold

BSD/UnixLese Linux LVM JBOD i FreeBSD


Anbefalte innlegg

Jeg har 3 disker fra en eldre server som inneholder mye data (1,5 TB) som skal overføres til en ny server som kjører FreeBSD m/ ZFS. Pga. tregt nettverk på den gamle serveren ønsker jeg å flytte diskene inn i den nye serveren og overføre filene internt. Diskene er satt opp som JBOD i LVM med ext3 på toppen, og dermed lurer jeg på hvordan jeg skal få til dette. Er det i det hele tatt mulig?

 

Jeg fant en kar som påstod at FreeBSD støttet LVM via Vinum, men jeg ble ikke så mye klokere av å lese håndboken. Når jeg kjører gvinum start dukker det ikke opp noe gvinum under /dev.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv om (g)vinum er samme idé som lvm, så er nok implementasjonen forskjellig (metadata og måten dette lagres på diskene).

 

Men, når du har koblet diskene (LVM-diskene fra Linux-maskina) til din FreeBSD-maskin og startet den ha sier FreeBSD om de aktuelle diskene da?

a) i /var/log/messages og / eller dmesg?

b) i /dev

 

dukker de opp bare som vanlige "enkle" disker, eller?

Lenke til kommentar
Selv om (g)vinum er samme idé som lvm, så er nok implementasjonen forskjellig (metadata og måten dette lagres på diskene).
Ok. Det var det jeg fryktet.

 

Jeg har forøvrig ikke tilgang til de aktuelle maskinene på en stund, så jeg får dessverre ikke gjort så mye med det første.

Da jeg koblet til diskene kom de opp som vanlige partisjoner/slices under /dev/. Altså /dev/ad10s1, /dev/ad12s1 osv, og jeg la heller ikke merke til noen andre interessante/relevante enheter der.

/var/log/messages tror jeg ikke at jeg sjekket. Er det den greieste og mest generelle loggfilen i FreeBSD? Jeg er temmelig fersk i FreeBSD.

dmesg tror jeg ikke rapporterte noe spesielt.

Lenke til kommentar

Vel, alt håp er ikke ute: sjekk ut geom_linux_lvm(4) (eller 'man geom_linux_lvm'). Når du får tilgang til maskinene igjen, prøv dette:

geom linux_lvm load
geom linux_lvm status
geom linux_lvm list

Hvis det funker, så kan du jo forsøke å mounte volum(er) med

mount -t ext2fs /dev/....

Fortell hvordan det går.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...