Gå til innhold

[Løst] Speilrefleks til kar med liten erfaring - Canon 500D?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har planer om å kjøpe et speilrefleks til en kar med minimal erfaring. Og når jeg snakker om kar med minimal erfaring, nevner jeg meg selv, for det er jeg som skal ha kameraet, enkelt og greit. Jeg er ingen kamera-ekspert, men jeg er så proff at jeg justerer hvitbalansen manuelt på mitt Olympus kompaktkamera og tar primært bilder uten blits, og tar gjerne flere bilder så jeg kan plukke ut det som er best. Speilrefleks er så billig i dag at jeg ser selv mannen i gata med slikt kamera, men jeg har ikke tenkt å bruke mer enn 6000kr, men jeg kan gå litt over hvis det finnes et kamera som det er VELDIG godt argument for å bruke de ekstra kronene på. Jeg lufter litt av tankene mine så du som har mer greie på slikt enn jeg, kan plukke ut et som er å anbefale.

 

Jeg går primært etter et kamera som kan ta gode bilder generelt. Gjerne også uten å måtte poppe fram blitsen i omgivelser mørkere enn et gjennomsnittlig kontor.

 

Manuelt fokus er et must. Autofokus i tillegg er alltids et pluss, men det skal gå an å slå av og fokusere manuelt. (På Olympus-kameraet mitt lever ansiktgjenkjenningen sitt eget liv, og den er ikke mulig å slå av) Alltids pluss med optisk zoom, men digital zoom er noe jeg ikke engang tenker på å bruke.

 

Jeg vil ha mulighet for å filme i HD i en grei fps. Har ikke tenkt å spille inn en hel film, men 320x240 blir liksom litt grøtete.

 

Overkill med megapiksler er waste. Hva skal jeg med 200 megapiksler hvis fysikkens lover kun tillater meg å bruke 20 av dem?

 

Jeg hadde satt pris på om kameraet tar SD-kort. Laptopen min har kun SD-kortleser, så selv om det ikke er et krav, så hadde jeg satt pris på om jeg slipper å sitte med en klump av en kortleser stikkende ut av USB-porten. Standard Mini-USB er et pluss, så jeg slipper å betale 400kr for en ny kabel om den skulle bli borte. Hater propetiære standarder, selv om jeg sikkert hadde overlevd.

 

Jeg kjøper kamera for å ta bilder, ikke til småspill og slikt dilldall. Det bruker jeg Android-telefonen min til, selv om det sikkert er kult å imponere vennene sine i 10 minutter med å spille Minecraft på kameraet.

 

Kameraet skal helst være fremtidsrettet. Jeg vil ha glede av kameraet, ikke bare når jeg er nybegynner og kjører det meste på auto, men også når jeg blir mer proff og lærer meg å justere på ting manuelt for å bedre bilde eller spesielle effekter som automatikk ikke kan gi meg. For å si det på en annen måte, det er en grunn til at de som drifter med bilen sin på Rudskogen ikke bruker automatkasse og kjører uten ABS og TCS.

 

Huff... Virker som om jeg er litt kravstor her. Noen ting kan jeg sikkert luke ut dersom det skulle være nødvendig.

 

 

Jeg fant et Canon 500D til en overkommelig pris, som får mye god kritikk fra både kunder og en del PC-blader, bl.a. fordi det er enkelt å bruke for en nybegynner. Er det anbefalt? Evt. hvorfor ikke?

 

 

Edit: Kameraet er kjøpt. Det ble et 550D med 18-55IS. cool.gif

 

post-70204-0-84001400-1296060840_thumb.jpg

 

En liten oppgradering? (Ja, det er teip som holder det gamle Olympus-kameraet sammen)

Endret av ;P
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Overkill med megapiksler er waste. Hva skal jeg med 200 megapiksler hvis fysikkens lover kun tillater meg å bruke 20 av dem?

 

Ikke bekymre deg, du får ikke noe kamera med 200 megapiksler. Maksimum pr. i dag er overkant av 20 megapixler. :)

 

Huff... Virker som om jeg er litt kravstor her. Noen ting kan jeg sikkert luke ut dersom det skulle være nødvendig.

 

Du er ikke kravstor i det hele tatt, men har gitt et klart bilde av det du ønsker deg og alt finner du i et bra DSLR.

 

Jeg fant et Canon 500D til en overkommelig pris, som får mye god kritikk fra både kunder og en del PC-blader, bl.a. fordi det er enkelt å bruke for en nybegynner. Er det anbefalt? Evt. hvorfor ikke?

 

Canon 500D er et bra valg, men jeg ville forslå Canon EOS 550D Digital SLR m/18-55IS i stedet basert på at du også ønsker å bruke kamera til video. Videoen på 500D er ikke spesielt bra. Noen kroner mer, men vel verdt det. Ikke la noen lure deg til å kjøpe filter eller annet rask. Det eneste du trenger i tillegg til det som er i esken er et minnekort.

 

Hvis du skal kjøpe på nett så foreslår jeg at du bruker en av fotobutikkene som; fotovideo, japanfoto eller scandinavien foto i stedet for å bruke en nett butikk som primært selger PC elektronikk med mindre du får en veldig mye bedre pris der. Fotovideo har samme pris på den pakken som Komplett.

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Canon 500D er et bra valg, men jeg ville forslå Canon EOS 550D Digital SLR m/18-55IS i stedet basert på at du også ønsker å bruke kamera til video. Videoen på 500D er ikke spesielt bra. Noen kroner mer, men vel verdt det. Ikke la noen lure deg til å kjøpe filter eller annet rask. Det eneste du trenger i tillegg til det som er i esken er et minnekort.

Støtter forslag om 550D og dropping av filter. Men en ting som trådstarter bør kjøpe, er en solblender. Den er faktisk nyttig.

Lenke til kommentar

  1. Jeg går primært etter et kamera som kan ta gode bilder generelt. Gjerne også uten å måtte poppe fram blitsen i omgivelser mørkere enn et gjennomsnittlig kontor.
  2. Manuelt fokus er et must. Autofokus i tillegg er alltids et pluss, men det skal gå an å slå av og fokusere manuelt.
  3. Alltids pluss med optisk zoom, men digital zoom er noe jeg ikke engang tenker på å bruke.
  4. Jeg vil ha mulighet for å filme i HD i en grei fps. Har ikke tenkt å spille inn en hel film, men 320x240 blir liksom litt grøtete.
  5. Overkill med megapiksler er waste. Hva skal jeg med 200 megapiksler hvis fysikkens lover kun tillater meg å bruke 20 av dem?
  6. Jeg hadde satt pris på om kameraet tar SD-kort. Laptopen min har kun SD-kortleser,Standard Mini-USB er et pluss
  7. Hater propetiære standarder, selv om jeg sikkert hadde overlevd.
  8. Jeg kjøper kamera for å ta bilder, ikke til småspill og slikt dilldall.
  9. Kameraet skal helst være fremtidsrettet. Jeg vil ha glede av kameraet, ikke bare når jeg er nybegynner og kjører det meste på auto, men også når jeg blir mer proff og lærer meg å justere på ting manuelt for å bedre bilde eller spesielle effekter som automatikk ikke kan gi meg.

 

  1. Du har full kontroll over blitsen,og det er hvilken type objektiv du kjøper som avgjør hvor mørkt du kan fotografere uten bruk av blits.Det beste er og kjøpe en normalzoom og et par lyssterke fast-objektiver til fotografering i mørke omgivelser.
  2. Dette kan du selv bestemme,en fordel med speilrefleks "dslr" er at du kan selv bestemme hvilken fokuspunkt du vil bruke eller hvor du vil ha fokus og autofokussystemet i et dslr fungerer veldig godt.Når det gjelder og bruke et dslr er det to måter og se hva du fotograferer det beste er og bruke den optiske søkeren da skjermen ikke er rask nok til og klare alle fotografiske situasjoner,en annen ting er at søkeren er forholdsvis liten og det kan være vanskelig og vurdere hvor fokuset ligger da er fordelen at du kan velge et fokuspunkt og la autofokuset gjøre jobben,Livewiev/skjermen fungerer veldig godt til statisk fotografering med stativ,hvor godt du får til alt dette er avhengig av opplæring.
  3. Du finner heldigvis ikke digital zoom i et dslr,her er det hvilken objektiver du kjøper som avgjør brennviddene.
  4. Canon 550D har større mulighet til fps,noe som samsvarer bedre med norsk tv-standard.Du kjenner til svakhetene angående video/fokusering med dslr ?
  5. Mp er noe man ikke kommer utenom,men med litt etterbehandling av bildene så fungerer dette greit på Canon sine kameraer.
  6. SDHC bruker Canon 500/550D og det er en standard USB-kabel som er brukt.
  7. Alle bruker en egen standard på bildefilene,så man må konvertere bildefilene før bruk.Canon har flere fine medfølgende programmer til redigering.
  8. Dette slipper du og bekymre deg over ved kjøp av dslr :)
  9. Ingen kameraer er fremtidsrettet i den forstanden at produsentene kommer hele tiden ut med nye modeller som man bare må kjøpe.Men ved kjøp av originale tilleggsprodukter vil du kunne bruke de uavhengig om kameraet er nytt eller gammelt,objektiver helt tilbake til 1986 kan benyttes om hverandre på Canon sine eos dslr.

Så hvis video er viktig så kjøp 550D eller 60D,hvis det ikke er viktig er 500D et godt kjøp.Du burde kjøpe kamera som en pakke med kit-objektivet og heller oppgradere objektiver senere når du begynner og forstå dette bedre og forstår hva du savner på en mer fornuftig måte,mange som handler objektiver utifra hva andre anbefaler med egne referanser,som ikke behøver og være de samme som dine referanser.

Når det gjelder og lære seg dette på en fornuftig måte er den medfølgende manualen en utrolig god sengelektyre,du burde også kjøpe deg en god fotobok "magne fjørtoft" er ofte anbefalt,for og ikke snakke om alle fine guider her på akam samt alle flinke brukere her på forumet som gjerne hjelper til med og forklare spørsmål.

Endret av Nautica
  • Liker 1
Lenke til kommentar

vel jeg stortrives med mitt, alt jeg har lært om og ta bilder har jeg gjort med nettopp dette kamera! det du beskriver om at du ønsker og ta bilder i mørke rom men uten blitz, gjør at du må bytte objektiv, noe du måtte ha gjort med alle kamera i den prisklassen

Om det ikke kan ta gode bilder i mørket gjør ikke så mye. Prøver man å ta noe særlig bilder med kompaktkameraet mitt må man ha stativ (som jeg ikke har), ellers vil det se ut som om fotografen veivet med armene som en gal mann.

 

http://www.pentaxfor...om/lensreviews/

http://www.adorama.com/IPXK7.html

 

Hadde skrevet en hel masse som konas Iphone glefset i seg , så jeg nøyer meg med å linke til hva mitt forslag er.

Lykke til, lov meg at du iallefall ser på mulighetene før du bestemmer deg. ;D

Kikket på, men har hørt lite om Pentax, så står over det merket for denne gang. ;)

 

Ikke bekymre deg, du får ikke noe kamera med 200 megapiksler. Maksimum pr. i dag er overkant av 20 megapixler. :)

Jeg er iallefall blant de som bruker hodet før man kjøper. Høres noe for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det. :)

 

 

Du er ikke kravstor i det hele tatt, men har gitt et klart bilde av det du ønsker deg og alt finner du i et bra DSLR.

Det var da enda godt. Det er begrenset hvor mye en begrenset mengde penger kan gi.

 

 

Canon 500D er et bra valg, men jeg ville forslå Canon EOS 550D Digital SLR m/18-55IS i stedet basert på at du også ønsker å bruke kamera til video. Videoen på 500D er ikke spesielt bra. Noen kroner mer, men vel verdt det. Ikke la noen lure deg til å kjøpe filter eller annet rask. Det eneste du trenger i tillegg til det som er i esken er et minnekort.

 

Hvis du skal kjøpe på nett så foreslår jeg at du bruker en av fotobutikkene som; fotovideo, japanfoto eller scandinavien foto i stedet for å bruke en nett butikk som primært selger PC elektronikk med mindre du får en veldig mye bedre pris der. Fotovideo har samme pris på den pakken som Komplett.

550D vurderes :) Jeg så at det også kan ta opp i 1080p i 30fps og har litt bedre oppløsning og litt bedre funksjoner generelt som sikkert er verdt de 700 kronene ekstra. 16GB minnekort bør vel holde? Bør jeg kanskje gå for et raskere minnekort, eller har kameraet en liten buffer innebygd? (Det er vel noe slike proffkameraer bør ha, siden det er å finne på billige kompaktkameraer?)

 

Jeg kjøper primært ting på Komplett, og har gode erfaringer med den butikken. Jeg synes det er verdt å betale litt ekstra for god service og for å ha alt på ett sted. Når jeg først kjøper et kamera til over 5000kr, er det ikke verdt å sjekke alle mulige butikker hvis det bare er snakk om et par hundrelapper.

 

 

Da er det bare å begynne å spise litt billigere lunsj framover.

Lenke til kommentar

 

Da er det bare å begynne å spise litt billigere lunsj framover.

 

Vel, "litt" er sikker til å leve med.

 

Enten du kjøper 500D eller 550D vil forsåvidt bli et fett (det nyeste er alltid et strå kvassere). Kjøp, og begynn å bruke for å finne utav saker og ting. Men ikke kjøp en haug med objektiver osv før du vet hva reelle behov du har. Selve kameraet er peanuts i pris dersom du begynner å snope objektiver og tusenlappene virkelig får vinger. Da kan det kjapt bli en særdeles mager lunsj..

 

Tor

Lenke til kommentar

Det der er ikke mitt første valg,har bare dårlige erfaringer med disse billigkortene,og de er ikke så gode som produsentene påstår angående hastigheter.Kjøp heller et kort du kan stole på,det tjener du på sikt med og gjøre.

 

Du klarer deg med et class6 kort fra sandisk eller lexar.

Takk for tipset. Jeg må si meg enig med deg. Jeg vet at minnekort fra Trancend er til salgs på Dealextreme. Sier litt.

 

 

Vel, "litt" er sikker til å leve med.

 

Enten du kjøper 500D eller 550D vil forsåvidt bli et fett (det nyeste er alltid et strå kvassere). Kjøp, og begynn å bruke for å finne utav saker og ting. Men ikke kjøp en haug med objektiver osv før du vet hva reelle behov du har. Selve kameraet er peanuts i pris dersom du begynner å snope objektiver og tusenlappene virkelig får vinger. Da kan det kjapt bli en særdeles mager lunsj..

 

Skal man ha det nyeste og beste, må man bytte hvert halvår. Skal man vente på det siste, blir man ventende forgjeves. En kar på dette forumet skulle kjøpe det siste og beste videokameraet som han skulle ha klart når ble pappa. Gutten er nå 18, og han har enda ikke fått skaffet seg videokameraet sitt.

 

Det originale objektivet vil nok dekke mine behov i lang tid. Jeg har iallefall ikke behov for stjernekikkert og fiskeøye enda. Et polariserende filter virker dog spennende å prøve ut hvis det ikke koster for mye.

 

 

107794678_f2353b44ec_o.jpg

Endret av ;P
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...