Gå til innhold

Befalsskole + Intops


SuuntoCore

Hva bør jeg søke?  

14 stemmer

  1. 1. Hmm?

    • GSV, ta GBU der for så søke Intops
      2
    • GSV, søke HBS etter fullført førstegangstjeneste og deretter Intops
      1
    • HBS med en gang for så søke Intops
      3
    • GSV, uten HBS og søke TMBN direkte
      5


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg trodde det var utrolig vanskelig og nærmest umulig å søke Intops etter HBS, fordi man blir sersjant og det er vanskeligere å få en ledig stilling i feks TMBN som sersjant enn som vanlig menig.]

 

Det er ikke kun tmbn som sender soldater til intops da. Både Panserbataljoen og 2.bataljon sender soldater - I tillegg til diverse støtte avdelinger, slik som CSSbataljonen, samband, og mp. Også sendes det ned folk til diverse stabstillinger

Endret av Sarion
Lenke til kommentar

Ingen av delene:

 

Grunn, Forsvaret trenger ikke soldater i Afghanistan som mener Taliban er dyr. Hensikten er å bygge broer mellom folk, ikke "samle alle Taliban-folk og de som støtter dem, inkludert kvinner og barn, i et hull fyre en J-DAM nedi" (ja, sitat fra deg Jeger).

 

Dersom du ikke hadde ment dette, så hadde jeg stemt for at du kjørte på med GBU og deretter vurderte IntOps.

Endret av Sapere_aude
Lenke til kommentar

Ikke døm han for hardt Barnacle, jeg håper og han modererer seg med tiden (og slutter å tro jeg er en kommunist fordi jeg er mot en del av hans meninger). God soldat blir han og jeg regner med han ikke yttrer sine personlige syn til offentligheten som soldat, de har jo en stygg tendens til å vri en soldats utsagn til et helt forsvars holdning.

 

Eks: "Krig er bedre enn sex" og vips, så er det en ukultur i Forsvaret. Tenk bare hvordan "Taliban er dyr" kunne blitt vinklet...

Lenke til kommentar

Prøv å bygg en bro med Taliban du, den blir sprengt sønder og sammen av selvmordsbombere.

 

 

Ikke alt er svart hvitt. Afghanistan blir aldri vunnet uten at man har iallfall store grupperinger ifra Taliban og krigsherrer i en slags allianse.

 

For tenk deg om hva som kommer til å skje den dagen NATO trekker seg ut, uten at Taliban eller krigsherrer er med på notene?

 

Det blir iallefall ikke noen hippie sammenkomst med hasjpipe, blomster og snakk om Fred.

 

 

Men ja som befal og som soldat er det ikke noe problem å søke seg intops uansett hvor du er stasjonert i Hæren eller forsvaret generelt.

 

 

Men sånn helt på tema jeg mener du burde ta GSV et år finne ut av om dette er det du vil, du lærer uansett mye om militæret som er greit å ha med seg inn i befal utdanning selv om det ikke er døds viktig at du kan det.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Men sånn helt på tema jeg mener du burde ta GSV et år finne ut av om dette er det du vil, du lærer uansett mye om militæret som er greit å ha med seg inn i befal utdanning selv om det ikke er døds viktig at du kan det.

Er litt enig her. For det første må du nesten finne ut om du vil bli befal eller Jonny enkeltmann. Å bruke førstegangstjenesten til å tenke over hvilke veier du vil ta videre kan nok være en god plan. Dessuten er det en fin opplevelse og erfaring å være grensejeger!

Lenke til kommentar

Panserbataljon --> Stormeskadron

 

TMBN elsker stormere, da du lærer veldig mye stridsteknikk i Stormeskadronen. I tillegg får du muligheten til å reise ned til Rena (hvor TMBN oppholder seg) å sjekke ut hvordan de har det osv.

Jeg var selv stormer for noen år tilbake og rundt 10 stykker i troppen dro videre for å prøve seg i TMBN.

 

Det skader nok ikke å ta en befalsutdanning, for så å søke TMBN, men er vel enklere å bare gjennomføre førstegangstjenesten og så søke seg til TMBN.

 

I tillegg kan du få tilbud omå dra ut med Panserbataljonen om du gjennomfører en veldig bra tjeneste.

Lenke til kommentar

Etter minium 2 år som grenader og en kontigent i int.ops har du jo også muligheten til å søke GBK.

 

Er det mulig for grenaderer i TMBN å bli befal?

Ja, etter minimum to år som grenader og en kontingent i internasjonale operasjoner kan du søke på Grunnleggende befalskurs (GBK) på Hærens Befalsskole (HBS). Dersom du blir tatt opp som elev fortsetter du å tjenestegjøre i TMBN i utdanningsåret, men gjennomfører en modulbasert utdanning ved HBS. Utdanningen ved HBS varer i ca 8 uker. Ved fullført utdanning og beståtte eksamener beskikkes du til sersjant. Du skal da avtjene et års plikttjeneste. Denne tjenesten avtjenes normalt i en annen avdeling enn TMBN. Etter fullført plikttjeneste kan du søke på ledige befalsstillinger i TMBN eller i andre avdelinger i Forsvaret.

http://www.mil.no/haren/styrker/tmbn/start/faq/

Endret av xWeeNx
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...