Gå til innhold

Viasat HDPVR 865 - 2 kabler fra antenne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som vet om HDPVR dekoderne til Viasat må har to ledninger inn fra parabolen?

 

Mener å ha lest at halvparten av kanalene mangler dersom du kun kobler til den ene tuneren i HDPVR'n. Opptak vil jo heller ikke fungere skikkelig med en kabel (da ville du kun fått tatt opp det du ser på). Dvs. i tillegg til de to kabelene du har til dine eksisterende mottagere så må du trekke to kabler til HDPVR.

 

Et alternativ er om du kan trolig benytte en SatCR LNB. Dette skal Viasats HDPVR støtte. Dette kan sikkert Viasat kundeservice hjelpe til med info om. Tror Viasat kan levere en LNB som har 3 vanlige utganger og en SatCR utgang. Da trenger du kun å trekke en kabel til HDPVR i tillegg til de to kablene du allerede har til de to andre mottagerene.

Endret av Bobben1
Lenke til kommentar

Noen som vet om HDPVR dekoderne til Viasat må har to ledninger inn fra parabolen?

Ja, du må ha 2 ledninger ut fra parabolen.

 

EDIT: hvis jeg forsto deg riktig så har denne Via-dekoderen 2 innganger? Da må du ha 2 kabler inn for å kunne ta opp et program, mens du ser på et annet.

Endret av RePaC
Lenke til kommentar

Hvis du bare skal ha inn Viasat trenger du kun 1 LNB med 2 utganger og rett inn i den HD-boksen fra Via. Da du har 2 innganger, trenger du også 2 ledninger for å kunne ta opp, mens du eventuelt ser på en annen kanal.

 

Skal du ha enda en dekoder (med 1xtuner), så trenger du 3 utganger (du må kjøpe en med 4, da jeg ikke tror det finnes LNB med 3 utganger?).

 

Håper ikke det ble for rotete.

Lenke til kommentar

Flott, tusen takk for svar. Har også snakket med Viasat i dag og fått bekreftet at i.o.m. at jeg har tvillingabonnement og skal ha 1 HDPVR dekoder pluss 1 HD dekoder, så kan jeg bruke hodet jeg har i dag som jeg fikk med HD dekoderern, og må trekke en ekstra ledning fra parabolen.

 

Men hvorfor er det slik? Med kabel klarer man seg jo med en ledning inn i boksen for å kunne ta opp og se på to forskjellige kanaler. Kona er ikke like fornøyd med alle kablene ned fraparabolen + hullene i veggen.

Lenke til kommentar

Du kan ikke både ta opp og se på en annen kanal hvis du har 1 kabel. Det sier seg selv.

 

1 kabel henter inn frekvensen for den kanalen du har satt på, og dermed må du se på denne spesifikke kanalen mens du recorder (hvis du har 1 kabel).

 

Så du må ha 3 kabler fra 1 Quad-LNB for det oppsettet du har idag.

Endret av RePaC
Lenke til kommentar

fikk akkurat denne hd boksen til viasat i dag. klarte selvsagt å kløne til oppsettet. og det er også et passord inn til oppsettet for sikkerhets skyld. som ikke er standard 0000 fra manualen. noen som har peiling på passordet for oppsett? eller hvordan man får reset'a boksen? haha. bra jobba.

Lenke til kommentar
Du kan ikke både ta opp og se på en annen kanal hvis du har 1 kabel. Det sier seg selv.

Det sier seg ikke selv når man ikke vet hvordan det fungerer. Man klarer seg jo tross alt fint med en kabel på både IPTV(Lyse/Altibox osv) og kabeltv. Hvorfor skal det da si seg selv at man må ha to på parabol?

 

Men, en grei forklaring på dette er teknologien og hvordan denne fungere. Et parabolhode(LNB) mottar flere kanaler samtidig på forskjellige frekvenser horisontalt og vertikalt. Men hodet kan bare "lese" en av disse om gangen. Hvilken det er bestemmes av tuneren via et signal som går fra tuneren til LNB'en. Derfor kan man kun få inn en kanal pr kabel som går til antennen.

 

PS: dette er veldig overforenklet forklart

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...