Gå til innhold

Ekstern harddisk ødelagt?


iCodden

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Uff da - ja det er nok en mulighet at du kan ha fått overspenning på elektronikken om du koblet en USB enhet på et firewire uttak. Firefire sender spenning gjennom sin kabel sammen med signaler, og en del mer enn USB også - så det er nok ikke umulig.

 

Men det sagt så kan jeg ikke konkludere noe med sikkerhet naturligvis. Hvis harddsiken ikke fungerer på en annen maskin heller så forsterker det dog mistanken om at du kan ha skadet elektronikken.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hvis disken spinner opp så er du nok heldig for da har du sannsynligvis kun brent kontrollerkortet til kabinettet. Det vil si at du kan forhåpentligvis ta harddisken utav kabinettet og enten putte den inn i et nytt kabinett, eller putte den i en stasjonær pc.

 

Han sier dog at den ikke fungerer på andre maskiner heller... så det utelukker vel den muligheten.

 

Den eneste måten jeg kan se at du potensiellt kan redde disken da er å ta et kontrollerkort fra en lik harddisk og bytte elektronikken til harddisken (og håpe at ikke selve mekaniken også er skadet). Det krever dog at du har litt peil med fysisk hardware. Det er ikke helt triviellt om du ikke har gjort deg før - og det er som sagt ikke noen garantert løsning det heller - men deter tross alt langt billigere enn å sende disken til IBAS for data recovery dersom du har kritiske data på den.

 

Som alltid bør du alltid ha backup av viktige data i tilfelle slike uhell eller at disken dør en "naturlig" død.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Det er jo en ekstern disk? Så regner med at på alle maskinene han har prøvd så har harddisken blitt koblet til via USB og ikke via IDE eller sata internt i en stasjonær pc?

 

Det tenkte jeg ikke på. Du har helt rett. det kan bare være USB kontrolleren på det ekstrene HD-kabinettet som er gåen. Verdt å prøve å koble den direkte til en PC for å teste. Hvis det da fugerer så er det jo bare å kjøpe seg et nytt eksternt harddiskkabinett - hvilket er billig.

 

EDIT: så det var løsningen ja. Good catch Tommy.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

<p>

<br>-Tommy: Du hadde rett! det fynker:D TAKK! <img src="https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/default/laugh.gif" class="bbc_emoticon" alt="laugh.gif"> mye data viktig data reddet!<br>
<br>Det var bra! :D</p><p><br></p><p>
<br></p>
<br>Det er jo en ekstern disk? Så regner med at på alle maskinene han har prøvd så har harddisken blitt koblet til via USB og ikke via IDE eller sata internt i en stasjonær pc?<br>
<br><br>Det tenkte jeg ikke på. Du har helt rett. det kan bare være USB kontrolleren på det ekstrene HD-kabinettet som er gåen. Verdt å prøve å koble den direkte til en PC for å teste. Hvis det da fugerer så er det jo bare å kjøpe seg et nytt eksternt harddiskkabinett - hvilket er billig.<br><br>EDIT: så det var løsningen ja. Good catch Tommy.<br><br>-Stigma<br><p>
Thank you :p

 

 

 

 

EDIT: Oh good jeg hater forumet nå for tiden...

 

 

Endret av -Tommy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...