Gå til innhold

Ketose, erfaringer, meninger og resultater.


Anbefalte innlegg

Heisann, vært litt lenge siden jeg har vært her, men uansett så sendte en kompis av meg en link til et nettsted kalt http://www.campkilo.no/, hvor det går fram at du skal droppe alle måltidene dine og heller drikke 4 sånne shakes per dag, for at kroppen din skal gå inn i ketose dvs. at man forbrenner fettet man har på kroppen. Dette skal visstnok gjøre det mulig for kroppen din å gå ned 7-12 kg i løpet av en kort stund.

 

Noen som har erfaringer, meninger og resultater både for ketose og for denne nettsiden? Alle svar er velkomne.

 

Og jeg lurer på om når man går på ketose, skal man da bare bruke disse shakesene, eller går det an å kombinere dette med tran/frukt og slikt for å holde nede sulten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ketose eller ikke vil gi de samme resultatene på det samme kcal-underskuddet.

Men ketose er ikke noen fordel og iallefall ikke med tung trening hvor man er avhengig av glykogenlagrene.

 

Men ja , det kan brukes som en kickstart på dietten for eks slik

Men her og også med disse shakene så vil vekten øke igjen når glykogenlagrene fylles opp så totalresultatet blir det samme.

 

Disse shakene er ikke magiske, matvarer i samme mengde kcal og fordeling gjør samme nytten.

 

Karboblokkere er ingen vits, du skal faktisk forandre livsstilen din og holde den nye vekten om det ikke er en planlagt deff i et større mål.

Endret av War
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vet ikke helt om shaker er løsningen på en varig vektreduksjon. Da ville jeg heller ha satset på å spise sunt, men "normal" mat. Da blir det litt lettere å gjennomføre, da en mest sannsynlig vil gå lei av shakene etter en stund.

 

Har nettopp gått ned ca 10 kg, ved å spise sunt og trene regelmessig.

Det jeg har spist er da ikke brød, pasta, ris og matvarer med mye kalorier.

Har spist mye grønnsaker og rene kjøtt produkter. Knekkebrød (Rhyvita) og kyllingfilet (pålegg). Egg. Cottage cheese og skyr.

Jeg syns dette funker bedre enn shaker og ketose. Har selv ikke prøvd shaker, men har venner som har gjort det. Har prøvd ketose, og det funket ikke bra for meg. :-)

hehe.

Ønsker deg lykke til!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

+1 for innlegget over.

Shaker og lignendes skal ikke ersatette ett variert kosthold.. Mange produsenter som sier at du kan gjøre det, men det er snakk om 1-2 små måltider om dagen, ikke ALLE måltider.

1. Du vil gå SYKT lei av dem..

2. Det er dyrt

3. Du kommer til å gi opp fortere enn du tror.

 

Les innlegget til Hege en gang til og tenk litt på det.

For min del så tar jeg bare shaker som ekstra tilskudd, ikke en erstatning for mat.

 

Les denne:

http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=1453

 

Ca samme prinsipp som Hege nevner. Vektreduksjon over tid vha trening og riktig kost, som ikke nødvendgvis trenger å være kjedelig mat.. Det er bare snakk om å spise normalt. Droppe chips og sånt drit og spare det til helgene.

Lenke til kommentar
Men ketose er ikke noen fordel og iallefall ikke med tung trening hvor man er avhengig av glykogenlagrene.

 

Dette er totalt feil. Det er ingen forskning som kan underbygge dette. Glykogenlagrene klarer kroppen fint å opprettholde selv, selv uten karbohydrater gjennom kosten. Glykogen=karbohydrat=ketonlegemer. Det mange kan oppleve er at kroppen ikke klarer å omdanne fett til ketoner fort nok slik at man blir slapp og trøtt. Dette er dog kun er overgangsperiode som kan ta litt tid (spesielt hvis man er godt voksen og har spist karbohydrater hele livet).

 

Disse shakene kan fungere for enkelte. For mange vil det være ren tortur å gå på disse, men for noen vil det være veien til å bli slank. Det som kan være spesielt tøft er, som nevnt over, at man ikke får i seg til karbohydratene som man er vandt til. Dette kombinert med lav-kalori vil for mange føre til en slags sjokk-tilstand. Kroppen får hverken i seg karbohydratene eller kaloriene som den var vandt til.

 

Ketose er ikke noe man skal styre unna. Dette er en helt naturlig tilstand som vi alle gikk ut og inn av på en daglig basis før i tiden. Generelt sett vil personer som er i ketose føle en mangel på appetitt samt et jevnt energinivå, altså at man holde en jevn konsentrasjon gjennom hele dagen uten noen form for "ups and downs". Selv har jeg levet på lav-karbo i snart tre år og går inn og ut av ketose stadig vekk og jeg må si dette er rimelig deilig. Jeg kan fint gå igang med hardtrening om morgenen uten frokost uten at det får noen bemerkelsesverdige bi-effekter annet enn romlig i magen selvfølgelig :p Hodet føles også ganske "lett", som om mat og kosthold plutselig er fjernet fra dagens bekymringer.

 

Man skal også ha det litt i bakhodet at ikke alle fungerer like godt når de er i ketose eller en lav-karbo diett. Forskning viser at en majoritet ville nok ha tjent godt på en slik diett selv om en del personer antagelig har det bedre hvis de hiver i seg et par-tre bananer i tillegg.

Lenke til kommentar

Jeg skrev bare at det ikke var noen fordel.Dvs ikke noe som er bedre eller et must.

 

Her er Fagerlis svar på dette:

 

Og for å ha det sagt med en gang – du blir IKKE feit av karbohydrater eller av å spise karbohydrater før leggetid. Dette er seiglivede myter basert på feiltolkning av studier, attpåtil studier på rotter og mus. Hos mennesker omdannes karbohydrater i meget liten grad til fett, det krever store mengder over flere dager og/eller et kunstig lavt fettinntak (under 10%). Du legger på deg fett av et for høyt kalorioverskudd. Ved å spise mer fett lagrer du mer fett enn du kan mobilisere og forbrenne. Ved å spise mer karbohydrater vil du mobilisere og forbrenne mindre fett, så netto er totalresultatet det samme – enten lagrer du mer fett eller så forbrenner du mindre fett. Til en viss grad kan vi påvirke hvor kaloriene styres i kroppen, og det er poenget med Advanced Concept, men på slutten av dagen må du ganske enkelt passe på at kalorioverskuddet ikke blir høyere enn hva kroppen kan nyttiggjøre seg av.

 

Resten kan leses her.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet+6132

Siden lover 7-12 kg iløpet av 20 dager!?? er det bare jeg som synes det høres litt farlig ut? Selvsagt kommer det ann på hvor mye en veier , men dersom en mann på 90kg hadde gått ned 8-10 kg iløpet av 2 uker så burde det ringe noen varselklokker.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

En litt gammel tråd men svarer uansett :)

 

Siden lover 7-12 kg iløpet av 20 dager!?

 

Detter stemmer, men det siden ikke sier noe om er at dette er nok de tre første ukene og mange av de kiloene er mat/bæsj og veske som er i tarmen. Jeg gikk ned 8 kilo første 2 uker. reel vektnedgang er 2-3 kilo i uka allt etter hvor aktiv du er.

 

Jeg har gådd ned 30kg + på ketose og det funker utrolig bra. det er utrolig hvor pigg og ernergisk man blir av å ikke spise :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...