Gå til innhold

Hjelp angående SSD til Macbook


Anbefalte innlegg

Først av alt lurer jeg på om det i det hele tatt er mulig å bytte ut den gamle harddisken med en SSD. Om dette går har jeg en del spørsmål.

 

Hvor mye må jeg ut med? Jeg tenker meg at 128 gb holder, har i dag 120 gb, og da har jeg ca 50 gb ledig. Musikk og bilder blir arkivert på en ekstern disk, så jeg har kun det jeg holder på med for tiden på maskinen. Er det store forskjeller på en dyr og billig SSD (annet enn størrelse)?

 

Siden jeg ikke har peiling på dette setter jeg stor pris på om jeg kunne fått anbefalinger til hva jeg burde gå for.

 

Specs:

Modellnavn: MacBook

Modellidentifikator: MacBook5,2

Prosessornavn: Intel Core 2 Duo

Prosessorhastighet: 2 GHz

Antall prosessorer: 1

Antall kjerner totalt: 2

Nivå 2-buffer: 3 MB

Hukommelse: 4 GB

Busshastighet: 1,07 GHz

Start-ROM-versjon: MB52.0088.B05

SMC-versjon (system): 1.38f5

Serienummer (system): W8905EP44R1

Maskinvare-UUID: 9F1B43D2-0106-57F6-B237-C4232D06A9ED

 

 

Om alt går som planlagt er det da kun å få i den nye SSD'en, putte i OSX-disken og gjennopprette fra Time Machine (Time Capsule)? Vil alt bli akkurat som det er nå?

 

Takker for svar...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var jo en veldig grei pris. Noen invendiger til hybriddisk kontra rein SSD? Maskinen brukes stort sett til helt enkle oppgaver som nettsurfing, mail, iWork, musikk, Aperture og Photoshop. Alt dette klarer den egentlig veldig fint, men jeg sier ikke neitakk til litt ekstra fart.

 

Vil den passe rett i, eller trengs det noen modifikasjoner? Klarer jeg det selv? Dette er egentlig langt utenfor mitt kompetanseområde, men helt dum er jeg da ikke.

 

Også var det dette med å få kopiert over alt fra hd'en jeg har nå, da. Kan jeg gjøres på måten jeg har beskrevet (time machine)?

Lenke til kommentar

Time Machine er veldig enkelt ja :thumbup:

Problemet med Mac, og en del SSDer er at OSX ikke støtter TRIM, hvilket betyr at SSDen vil miste ytelse over tid. I mitt tilfelle betød det et ytelsestap på omkring 30% ifølge enkelte tester (Intel SSD). Du vil ikke få det problemet med SSDer med sandforce kontrollere, fordi TRIM ligger implementert i firmware, men disse er til gjengjeld en del dyrere.

 

Problemet vil heller ikke oppstå på Momentus XTs SSD del, da denne bruker et skript for speiling av hyppig brukte data fra hoveddisken og brukes mest til å lese fra, dermed får man ikke samme skriveslitasje som på SSD. Momentus XT passer rett inn; bare å skru ut de skruene som sitter i harddisken og sette i den nye disken; ikke noe problem.

Anbefaler Momentus XT på det sterkeste, du vil merke stor hastighetsforskjell fra din vanlige HD.

Lenke til kommentar

Da tror jeg nok at jeg bare tar å bestiller den. Og om den passer rett fra esken skulle jeg da tro at jeg fikser å få den på plass ganske enkelt. Supert.

 

Kommer sikkert flere spørsmål når jeg får den nye disken i hus, men foreløpig takker jeg for all hjelp.

 

 

Edit:

*Bestilt*

Endret av SKT
Lenke til kommentar

Da har harddisken kommet på plass, og jeg venter nå på at Snow Leopard skal bli ferdig installert. Bestemte meg for å kun flytte over de viktigste tingene i steden for å ta en fulstendig gjennoppretting, så får jeg samtidig ryddet opp litt.

 

Selve harddiskbyttet var lettere enn fryktet, selv om jeg glemte verktøyskassen på jobb og kun hadde en leatherman til rådighet.

 

Så nå er jeg bare spent på om jeg merker noen hastighetsforbedringer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...