Gå til innhold

Hjelp til kjøp av første seilbåt


Anbefalte innlegg

Jeg skal nå gå til innkjøp av min første seilbåt. Jeg har litt erfaring med å seile, men det er mest med større seilbåter.

Jeg vil ha en seilbåt som er rundt 28 fot, og som kan brukes til litt lengre reiser. Helgeturer, og ferieturer på noen uker, evt kunne reise litt lengre som til Danmark.

Jeg vil helst at det skal være mulig å styre seil fra cockpitten om jeg evt er alene.

Har sett litt på forskjellige seilbåter som Alo og Maxi, men jeg vet ikke helt hva som er bra, og egnet for første gangs kjøp.

Hadde ikke tenkt å overstige 80 000 på første kjøp.

Så om noen kunne kommet med tips om hva jeg må se etter som feil (eller typiske feil på båtene), eller bare hva dere ville ha anbefalt.

 

Takker for svar på forhånd, og håper jeg snart kan komme meg stolt ut på sjøen;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Maxi er solide båter,alle eldre seilbåter av plast vil være solide,det du burde sjekke etter er skrogskader,innfestning til kjøl,mast "sprekker/tæring",plastpest,kjølrust,elektriskanlegg,riggvaiere/innfestning,slark i ror,skrogvinduer,sprekker rundt mast/rekkestøtter,etc,etc, listen er lang,hvis du har mulighet til og få med deg en fagmann ville jeg prøvd det.

Kan også være lurt og spørre om spesifiserte båter som du vurderer,da det er enklere og gi positive/negative tilbakemeldinger.

 

Ville prioriter båter som har byttet motor i senere tid og helst med nyere seil "storseil",da det er der de største kostnadene vil bli.

Bruk en kjøpekontrakt hvor alle punkter er fylt inn korrekt,det vil gi deg en større mulighet til å klage i etterkant hvis selger ikke har vært sannferdig.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...