Gå til innhold

Spam er blitt sendt fra min gmail-konto. Hva bør jeg gjøre?


Anbefalte innlegg

Jeg logget på gmail-kontoen min nå nettopp og har fått flere e-poster med beskjed om "Delivery to the following recipient failed permamently: [e-postadresse]". Tydeligvis har jeg sendt masse e-poster med en enkel link til nettbutikker som selger viagra og lignende. Det er sendt fem forskjellige e-poster med forskjellige linker, og alle e-postene er sendt til flere personer. Jeg har selvfølgelig ikke gjort dette selv, så nå lurer jeg på hvordan dette har skjedd, og om passordet mitt må skiftes eller om jeg har fått noen form for malware.

 

Vet ikke om det er relevant for saken, men jeg bruker Mac OS X til vanlig, og har også vært et par ganger innom e-posten min på en PC som brukes av flere siden den står på velferden på Sessvollmoen leir (er for tiden vernepliktig). Jeg har og muligens brukt gmail-appen på en iPod Touch i løpet av de siste ukene. Jeg legger ved et par bilder av mailene, og håper noen kan fortelle meg om jeg børe gjøre noen grep på sikkerhetsfronten.

 

post-93075-1287245794,2762_thumb.jpg

post-93075-1287245802,8579_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Passordet er åtte tegn langt og består av både tall og tilfeldige bokstaver, men hvis passordet er stjålet så hjelper vel det lite :( Jeg er dessverre ikke spesialist på området, så jeg spør muligens dumt nå, men det er lov å håpe: Er det sikkert at passordet er stjålet, eller kan dette ha skjedd på en annen måte?

Lenke til kommentar

Hvis det blir sendt spam fra din gmailkonto mens du selv ikke er innlogget, så er det sannsynlig at passordet ditt er på aveier. Hvorfor ta sjansen? Å bytte passord fra tid til annen er uansett fornuftig, selv om man ikke har noen mistanke.

 

I tillegg bør du selvfølgelig ta en grundig antivirus/antimalware-sjekk av datamaskinen din.

Lenke til kommentar

Sessvollmoen ja.. good times :) Begynner å bli en stund siden nå!

 

Det er ikke nødvendigvis slik at noen faktisk er inne på kontoen din, det går fint an å maske epost til å få det til å se ut som om det er sendt fra deg. Antageligvis er det det som har skjedd, det er en ganske vanlig "spamtaktikk".

 

Jeg ville scannet maskinen for spyware, malware og virus samt endret passord på alle loginsider du bruker (forskjellige passord på hver side). Det er veldig lite sannsynlig at du er utsatt for et målrettet angrep mot din konto, og om noen klager over at du sender dem crap etter at du har renset maskinen din ville jeg bare bedt dem holde kjeft og skaffe seg et bedre spamfilter. Et godt filter har ingen problemer med å kjenne igjen robotmail selv om det kommer fra din epost, det er ikke noe behov for dem å blokkere deg.

 

Du kan jo evt. sende ut en mail til hele kontaktlisten din som forklarer situasjonen og advarer dem mot dritten, for å være helt sikker.

 

Spybot + Adaware + Avast! + Microsoft Security Essentials om du bruker Win7 er en gratis og fin combo. Installer Ccleaner for sikkerhets skyld.

 

Edit: Ser nå at du bruker Mac. Tough luck, siden det ikke er så mange gratis alternativer til rens. På en annen side er sannsynligheten for at du faktisk er infisert med noe mindre. Du må nesten spørre noen Mac-hoder når det gjelder rengjøring av en sånn en.

 

Edit 2: Om det ikke kom tydelig nok frem - det mest sannsynlige her er at en eller annen spamrobot har fisket opp epostadressen din, begynte å maskere epost som at den kommer fra deg og pushet den rundt en stund. Ingen er inne på kontoen din, å bytte passord vil ikke løse problemet. Det vil vise seg :)

 

Et rødt flagg vil være om du får mange epost fra folk du kjenner som er lei spam fra deg. Det kan bety at kontaktlisten din er på avveie, noe som er litt verre (men det trenger heller ikke bety at kontoen din er hacket på noe vis).

 

Men altså: rens, skift og vær glad. Det holder nok:)

Endret av Veanova
Lenke til kommentar

--snip--

Jeg vet at denne linken er gammel, men den kan kanskje gi en pekepinne på hvordan tilstanden for antimalware programvare kan være den dag idag. Om noen har sett en nyere tråd av Norbat (all kudos), så si ifra. :)

 

Selv foretrekker jeg MBAM, SAS, og har også forsøkt hitmanpro.nl den siste tiden for en og annen gangs søkning. Avira ellers. Dog, å bruke MSE og avast! som begge har sanntidssøkning, og da potensielt kan klusse med hverandre, er ikke en god ide.

 

Edit: Hei Skrive Leif.

Endret av Lednar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...