Gå til innhold

MorphOS 2.6 er nå ute for PowerMac G4, MacMini G4 og eMac G4


Anbefalte innlegg

Har du en gammel PPC mac som bare støver ned? Vet du ikke hva du skal gjøre med den? Nå finnes MorphOS for PowerMac G4, MacMini G4 og eMac G4. Dette er et AmigaOS for PPC som er utrolig lett og kjapt! (166MB stort er det) Her får du kjørt AmigaOS programvare i tillegg til MorphOS programvare synkront. Gamle Amiga spill må emuleres, men det er massevis av AmigaOS 68k programvare som fungerer uten problemer i MorphOS.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til surfing på nettet?

Tja! Det kan den for noen, men ikke alle! Den har en webkit nettleser (Chrome, Safari) som følger med MorphOS 2.6, som fungerer fint. OWB er navnet på nettleseren. Den har støtte for CSS nettsider, har god HTML5 støtte, men har bedrøven Flash-støtte.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til epost?

Ja! MorphOS har 2 meget gode e-post programmer. Begge to er gratis og kan lastes ned fra nettet.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til kommunikasjon på nettet?

Ja! Med OWB kan du bruke Facebook, Twitter, YouTube og andre sosiale nettsteder. I tillegg kan du bruke ebuddy og andre web baserte messaging tilbydere. Det finnes også programvare for chat på MSN og IRC.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til Office?

Tja! MorphOS kan undskylde seg med at det ikke har noe ordentlig Office produkt å tilby pga at det er så lite. Men! Har du nett, så kan du bruke Google Docs. OpenOffice er under utvikling for MorphOS og kommer eventuelt til våren. PageStream 5 finnes for MorphOS, som også finnes for MacOSX, Windows og Linux. Dette er et multiplatform DTP program. Her kan du lage blad, lagre i PDF, tegne vektor+++

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til grafiske programmer?

Ja! Selv om MorphOS ikke har Photoshop. Så har det mange gode programmer som er like gode og kjappere! Kan nevne i fleng. TvPaint, fXpaint, Showgirls, Titler og mange mange fler. Er det noe som dette operativsystemet har mye av, så er det grafiske verktøy. Og her har MorphOS et veldig stort fortrinn med tanke på kostnader og ærlighet.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å se film?

Ja! MorphOS har en meget god versjon av MPlayer med GUI slik at det er enkelt å spille av film. I tillegg er MorphOS så lett operativsystem at det lar deg se 720p HD film selv på en MacMini G4 1.42GHz maskin!

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å høre på musikk?

Ja! Definitivt. Det finnes veldig mye programvare for å kunne høre på musikk. Alt fra gode grafiske programmer til enkle. Her har MorphOS et meget godt fortrinn og gjør din gamle PPC mac om til en god multimedia maskin.

 

Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å kunne spille?

Tja! Her er det opptil deg om du liker det nyeste eller om du er glad i gode spill. Mye er portet, men det finnes også eksklusive ting for MorphOS. I tillegg så fungerer AmigaOS 68k spill som ikke krever Amiga hardwaren i MorphOS. Payback, Napalm, Eearth 2140 og Alien Breed 3D 2 The Killing Grounds er bare noen eksempler. Du finner det meste på www.morphos-files.net

 

 

Såh... Er MorphOS 2.6 noe for deg med en PPC mac? Det kommer helt ann på. Dytter ikke på noen dette, men dersom du vil ha et OS som er stadig i utvikling for din gamle PPC mac så burde du teste ut MorphOS. Men om du vil vente til MorphOS får seg skikkelig Office eller at MacOS er det som er tingen for deg, så trenger du ikke MorphOS. Dette OS'et er laget for deg som er nysgjerrig i hva som skjer i en verden utenfor MacOS, Linux og Windows. Du kan selvsagt partisjonere slik at du både har MacOS og MorphOS på samme maskin. Så har du det beste fra begge verdener.

 

Selv er jeg også en MacOSX bruker og liker det veldig godt, men MorphOS er supert på enkelte områder og har programvare som MacOS, Linux eller Windows ikke har.

 

Ta en titt på MorphOS Team nettsiden og finn ut om dette er noe for deg. Her får du siste nytt, kan laste ned og eventuelt registrere OS'et. Prisen er på 111.11 Euro

 

I tillegg kan man ta seg en titt innom morphzone.org om man vil lese siste nytt eller diskutere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gode greier!

Jeg har kjøpt MorphOS 2.6, og installert det på en PowerMac G4 nå.

Synes det virker som er bra OS så langt. Håper det stimulerer noe av mine abstinenser etter de gode, gamle amigadagene.

Finnes det noen liste over 68k Amiga-apps som kjører fint? Jeg kunne tenkt meg å ha en god player som spiller gamle format, men har slitt med å få EaglePlayer og Delitracker til å virke.. Synes ikke Exiter Player hadde alt jeg ønsket heller...

 

Men ellers har jeg bare godord.. Mangler bare tid til å leke nok:-)

 

Uansett, artig å se flere som holder på med minoritetsOS :-)

Lenke til kommentar

Gode greier!

Jeg har kjøpt MorphOS 2.6, og installert det på en PowerMac G4 nå.

Synes det virker som er bra OS så langt. Håper det stimulerer noe av mine abstinenser etter de gode, gamle amigadagene.

Finnes det noen liste over 68k Amiga-apps som kjører fint? Jeg kunne tenkt meg å ha en god player som spiller gamle format, men har slitt med å få EaglePlayer og Delitracker til å virke.. Synes ikke Exiter Player hadde alt jeg ønsket heller...

 

Men ellers har jeg bare godord.. Mangler bare tid til å leke nok:-)

 

Uansett, artig å se flere som holder på med minoritetsOS :-)

 

Hei!.. Så bra :) Det er fint at du har fått installert et OS jeg har mye tro på fordi det er så mange dedikerte utviklere for det!

 

Du trenger programvare sier du? Her er noe for deg:

 

MorphOS-Files.Net - Denne har kun MorphOS programvare!

Aminet.Net - Dette er et av verdenens eldste fildatabase! Aminet var her mye lengre før både iTunes og Android Market place! Husk at PD disketter fantes tidlig og at mye av dette finnes på Aminet i tillegg til massevis av gratis programvare. I tillegg finner du mye shareware og annet nyttig. Aminet er det mest komplette stedet for å finne seg Amiga programvare i de aller fleste kategorier.

Fab's MorphOS ports - Dettte er en franskmann som har portet mye til MorphOS. OWB, Mplayer og MAME er bare noen av de få tingene. Han står bak webkit nettleser utviklingen for MorphOS. En meget dedikert og flink utvikler som gir ut alt han lager gratis! Snart er Super Tux Kart portet til MorphOS og han gjør den også sammen med en polsk utvikler.

 

MorphOS støtter også noen meged gode AmigaOS 68k programer som Snoopdos, Scout, amitwitter, amirc+++ Du får også spilt Payback, Napalm, Myst, Alien Breed 3D TKG II, Quake, Quake 2, Quake 3, OpenTTD+++ Her har jeg blandet litt PPC og 68k programvare, men allikevel.. det fungerer supert. TvPaint som er et 68k AmigaOS programvare fra 1996 som i sin tid kostet over 8000,- NOK per lisens er nå gratis og fungerer utmerket i MorphOS. Alle programmer som ikke krever Amiga Classic hardwaren fungerer. Dvs, programmer som støtter grafikk kort, eventuelt støtter AHI som er lydkort driveren +++ fungerer. Se i beskrivelsen for hvert program.

 

I tillegg må jeg ta med at Blender er portet. Så ting går frem med dette lille OS'et. Det er ukjent for de fleste, men de som likte AmigaOS vil elske MorphOS pga farten, mulighetene for å tukle med OS'et uten å være geni og ryddigheten/strukturen i hvordan man installerer og bruker OS'et på. Det er en annen verden enn Windows og MacOS, men det er en verden man liker veldig godt. Jeg hadde ikke skrevet så mange penord om dette OS'et hvis jeg ikke var fornøyd. Virkelig!... Det er ting OS'et mangler ja, men når OS'et er så smidig og kjapt og alt starter på 1-2 sekunder... Så veier det opp for mindel. Liker MorphOS fordi det er mitt og ikke OS'et ha kontroll over meg. Supert å se at flere er nysgjerrige og installerer :)

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...