Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvorfor er det "inn" for jenter å være bifil/biseksuell?


Sapere_aude

Forumets syn på bifile/-seksuelle kvinner  

98 stemmer

  1. 1. Hvor mange kvinner kjenner du som er bifil/biseksuell?

  2. 2. Har du lettere for å akseptere menn eller kvinner som er bifile/biseksuelle?

    • Aksepterer lettere at menn er det
    • Aksepterer lettere at kvinner er det
    • Aksepterer det uansett
    • Aksepterer det ikke.
  3. 3. Stereotypen er at menn aksepterer kvinners bifili/biseksualitet fordi det tiltaler dem. Hva med deg?

    • Mann: Bifile/-seksuelle kvinner er attraktivt
    • Mann: Bifile/-seksuelle kvinner er ikke attraktivt
    • Kvinne: Bifile/-seksuelle kvinner er attraktivt
    • Kvinne: Bifile/-seksuelle kvinner er ikke attraktivt


Anbefalte innlegg

Som tittelen sier så lurer jeg på hvorfor biseksualitet og bifili er "inn" blant kvinner, spesielt blant ungdom. Personlig er jeg for seksuell frihet for alle, men det forundrer meg at det i løpet av de siste årene har det blitt så mye mer vanlig for jenter/kvinner å kline offentlig (ofte på fest) eller si at de er bifil/-seksuell. Er det rett og slett at det er blitt mer akseptert og at flere står frem, eller er det en usikker utforskning som får dem til å ta et standpunkt på hvilken legning de har litt for tidlig? For noen uker siden leste jeg en artikkel i Dagbladet eller Aftenposten tror jeg (har dessverre ikke kunnet finne den igjen, vil helst kunne vise til kilder), hvor det stod at bifili var på fremmarsj, men at en god del bare var unge som synes det var "hipt". Hva er dere forumbrukere, og gjestepostere, sin mening om denne saken? Og, aksepterer menn lettere bifile/-seksuelle jenter/kvinner fordi det tenner dem å se jenter kose med hverandre?

Mange spørsmål i lettere uorden, men regner med jeg har gjort meg forstått.

 

PS: Gi gjerne tilbakemelding på avstemningen, første gang jeg oppretter det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har vært heldig med valget av kjæreste sånn sett. Å prøve med to jenter i sengen er vel noe mange gutter ønsker å prøve, bra at det fungerer for noen.

Om dette vil bli vanligere hadde nok ikke gutter hat noe imot, men skal bli interessant å se i årene fremover. Uansett, klarte å finne noen kilder som bekrefter våre observasjoner:

 

http://www.kk.no/848003/hva-gjor-de-egentlig

http://www.kk.no/517716/vi-drommer-om-sex-med-kvinner

http://www.kk.no/504857/venninner-eller-kjaerester

Lenke til kommentar

Er enig med dkny om at når jenter kliner og slikt offentlig, som på fest, er det fordi det morer dem å terge guttene som eventuelt ser på. Men jeg har ingen tro på at det er samme grunn når tester det og annet i det skjulte, slik artiklene sier. Og det har jo blitt mer dagsaktuelt at kvinner tester mer i ungdommen nå, eller hva?

Lenke til kommentar

Det er nok lettere for jenter å stå frem som bi/lesbiske enn det er for gutter, grunnet at homofili generelt er mer akseptert når det angår det kvinnelige kjønn, enn omvendt. Dette har nok noe å gjøre med at de fleste gutter (og en del jenter) digger dette, og ser på det som attraktivt.

 

Så er det jo det at homofili ofte blir stemplet som feminint, selv om dette ikke nødvendigvis er sant i mange tilfeller. Dermed kan det virke som om den potensielle fallhøyden er adskillig høyere for gutter om de skulle rotet med hverandre på fest. Mye av dette bygger vel rett og slett på stereotyper som har blitt avlet opp gjennom årene om at menn skal være macho og jenter omvendt, samme hva etc...

 

Men heldigvis blir homofili blant begge kjønn mer og mer akseptert, i alle fall her til lands; og en skal ikke se bort ifra at disse ulikhetene blir visket ut helt med tiden.

Lenke til kommentar

Tro nok det stemmer, men hvorfor synes jenter det er så attraktivt? At gutter synes det kan jeg skjønne, det er seksuelle forestillinger i sving uten at de trenger å forholde seg til en annen mann, men jenter? Er bare mer tolerante enn gutter eller er de av natur mer bifil/-seksuell?

Jeg tror det er mye rett i det du sier Habitats, at homofili blant menn er mer sett ned på fordi de mister det maskuline i en del sine øyne, og dermed blir svak.

Men logisk sett er det jo litt rart at menn ser ned på homofile menn, for enhver homofil mann er jo en konkurrent mindre i "kampen" om kvinners gunst.

Lenke til kommentar

Kan vel sammenligne det litt med noe vi alle er kjent med. Folk flest liker produkter med epplemerket fordi de har enkle runde former, og ikke masse duppeditter rundt om kring som "ødelegger" designet. Kan virke som om mennesket generelt higer litt i den retningen når det kommer til avgjørelsen av hvorvidt et menneske er attraktivt. En "fin" jente blir ofte definert med riktige, elegante former og et "rent" utseenede, mens menn stiller med en krokete kropp med hår og andre utvekster det det måtte passe seg.

 

Og ja, er i grunn litt rart av så mange menn seg ned på homofile. Blir vel litt som alle de som henger seg på den kule gutten i klassen som mobber den svake i klassen, av alle mulige årsaker. Resten henger med "fordi det er kult", og ikke nødvendigvis fordi mobbeofferet er helt ute å kjører. Har noe først blitt stemplet, skal det utrolig mye ressurser til for å endre dette synet hos folk flest.

 

Huff, ble mange analogier her nå :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alle er jo så fordømt seksuelle nå, og jenter har for lenge siden funnet ut at man kan vinne mye ved å spille på sex. Da er mindre risikofylt å kline med bestevenninna, enn å leke med guttene på samme måte.

 

Så ja, jeg har ingen tro på at det er flere biseksuelle nå. Det er en motegreie.

 

Litt sent å ta det opp, men hvorfor ikke? Er det kun den økende seksualiseringen som har ført til at jenter roter offentlig med hverandre mener du? Og er denne seksualiseringen i så fall noe gale? Det at seksualitet er tabubelagt er jo noe som henger igjen etter at katolismen gjorde det til synd. Før den tid var det jo mye større frihet, med kroneksemplene Grekenland og Romerriket, hvor det var sett på som en selvfølge. Ikke det skamstempelet og tabuet det er i dag.

Lenke til kommentar

Litt sent å ta det opp, men hvorfor ikke? Er det kun den økende seksualiseringen som har ført til at jenter roter offentlig med hverandre mener du? Og er denne seksualiseringen i så fall noe gale? Det at seksualitet er tabubelagt er jo noe som henger igjen etter at katolismen gjorde det til synd. Før den tid var det jo mye større frihet, med kroneksemplene Grekenland og Romerriket, hvor det var sett på som en selvfølge. Ikke det skamstempelet og tabuet det er i dag.

 

Hvorfor ikke hva?

 

Nei, jeg mener ikke det kun er økende seksualisering som står bak, men det er utvilsomt en av hovedfaktorene. Vi ser også fruktene av en lang frigjøringskamp, som har gjort det mindre tabubelagt for jenter å vise at de også kan tafse og være kåte, slik menn i alle år har gjort.

 

Om seksualisering er galt? Ja, det er galt. Det er blitt en påtvunget oppførsel. Jeg retter gjerne begge tomlene opp for å fjerne samtlige tabuer og gammeldagse forestillinger om menneskers seksualitet, men det er likevel en stor forskjell på å kunne leve ut sin seksualitet uten skam, og det å måtte gjøre det fordi det kreves.

Lenke til kommentar

Spørsmålet var rettet til konklusjonen i din forrige post, alstå: "Hvorfor har du ingen tro på at det er flere biseksuelle nå?" Hvilket du forklarer i det siste innlegget ditt.

 

At kvinnefrigjøring og er en faktor er jeg enig i, likestilling har fjernet mange grenser og utjevnet hva man tolererer fra gutter og jenter. Økende seksualisering kan nok og være en viktig faktor, men hvorfor skulle dette gi mest utslag i at jenter roter med hverandre? Siden de fleste er heterofile, ville det jo vært mer naturlig at de rotet mer med gutter og at andelen bifile/-seksuelle forble den samme, selv om begge "grupper" ble mer seksualisert. Siden vi faktisk registrerer flere bifile/-biseksuelle i offentligheten, betyr det jo at flere står frem og at det er mer populært/akseptert. Hva har drevet frem denne endringen?

 

Jeg er uenig i at seksualisering er galt. Vi er mennesker, vi er seksuelle vesener og vår eksistens dreier seg om å bringe slekten videre. Oppmerksomheten rundt ens seksualitet vil jeg tro har økt, ja, men man tvinges ikke til å kle seg promiskuøst i dagens samfunn eller rote/ha seg med flere enn før. Er hjertens enig med at samtlige tabuer (som ikke er i strid med norsk lov) burde fjernes og man fikk utøve sin legning eller feisj slik en selv vil, men det har aldri vært et krav til jenter at de skal være bifil/-seksuell.

Det er deres valg å ta.

Lenke til kommentar

*snip*

Men logisk sett er det jo litt rart at menn ser ned på homofile menn, for enhver homofil mann er jo en konkurrent mindre i "kampen" om kvinners gunst.

 

Det er i allefall sånn jeg ser det. Dermed er bifile/biseksuelle kvinner mindre populære/attraktive i mine øyne, på grunn av det blir enda færre fisk i havet når de finner hverandre istedenfor oss menn.

 

Det er jo egentlig ganske logisk? :)

Endret av Centuss
Lenke til kommentar

Ja, jeg skjønner argumentet ditt og det er hel klart et poeng: Det er mindre sjans at man skal "kapre" en bifil/-seksuell jente, nettopp fordi de har mange flere å velge mellom som partnere for en kveld eller et forhold. Det jeg mener er at det er populært/attraktivt for menn fordi vi liker å se på. Vet ikke om de fleste i det hele tatt tenker på at det faktisk medfører skarpere konkurranse for dem, men du har i hvert fall sett det poenget^^

Lenke til kommentar

Ja, jeg skjønner argumentet ditt og det er hel klart et poeng: Det er mindre sjans at man skal "kapre" en bifil/-seksuell jente, nettopp fordi de har mange flere å velge mellom som partnere for en kveld eller et forhold. Det jeg mener er at det er populært/attraktivt for menn fordi vi liker å se på. Vet ikke om de fleste i det hele tatt tenker på at det faktisk medfører skarpere konkurranse for dem, men du har i hvert fall sett det poenget^^

 

Poenget har jeg sett, og jeg har dessverre vokst fra meg den ungdommelige fantasien...er ikke like stilig hver gang.

Lenke til kommentar

Jeg tror nok TheMartine er inne på noe. Jeg tror også at det at guttene liker å se på to jenter som koser er en stor grunn til at "fjortiser" kliner på fest. :p

 

Jeg er selv bifil, og har naturligvis noen bifile venninner. Jeg koser og kysser på de fleste venninnene mine, også de som ikke er bifile. Når vi koser/kysser gjør vi det kun for "kosens" skyld - vi er nære og glade i hverandre, men har ikke romantiske følelser.

Lenke til kommentar

Det er jo ikke en trend, slik jeg ser det. Det er helt sikkert like mange bifile/biseksuelle mennesker i dag som før, det er bare mer akseptert nå, derfor utøves det også oftere.

 

Seksualitet er jo en lek, man må jo få prøve ting uten at man blir satt i en bås. Jeg har for eksempel aldri hatt sex med en jente, men tanken er jo pirrende, så kan ikke utelukke det heller. Spørsmålet er heller: med hvem? :ph34r:

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...