Gå til innhold

Hjelp meg å velge! XPS eller MSI


Anbefalte innlegg

Skal nå bestille meg laptop som skal brukes til spilling, spill som Starcraft 2, WoW og sikkert noen andre. Altså spill som krever litt av PC'n. PC'n skal også brukes til skolearbeid noen år fremover. Jeg har da kommet frem til 2 alternativ. Her er de to det står mellom;

 

Dell Studio XPS 16"

Speccs;

 

Intel® Core™ i7 Processor 720QM (1.60Ghz, 6MB cache) Se mer ang prosessoren her!

 

1GB ATI® Radeon™ HD 565v graphics (Dette kortet er akkurat det samme som HD Radeon 4670) bare ATI som har byttet navn på det av en eller annen grunn.

 

4096 MB 1333 MHz tokanals DDR3 SDRAM [2 x 2048] Med mulighet for å oppgradere til 8GB (2x4GB)

 

500GB (7,200rpm) Free Fall Sensor Hard Drive

 

TrueLife 1080p rammeløs full-HD WLED-skjerm

 

 

Pris 11000,-

 

 

MSI GX640

Speccs;

 

Core i5 430M / 2.26 GH

Se mer om prosessoren her!

 

4GB RAM (Mulighet til å oppgradere til 8GB)

 

Radeon HD 5850

 

Bredskjerm TFT 1680 x 1050 ( WSXGA+ ) blendende glans

 

500GB Hardisk

 

Pris 9000,-

 

Positive sider ved Dell

-Kraftig prosessor

-Full HD skjerm

-1333 MHz RAM

-Design

-?

 

Negative sider ved Dell

-Litt svakt skjermkort (Sammenlignet med 5850 vertfall)

-Litt dyr (I mine øyne)

-?

 

Positive sider ved MSI

-Godt skjermkort

-Relativt grei pris

-?

 

Negative sider ved MSI

-Litt svak prosessor (Sammenlignet med XPS)

-Dårligere skjerm

-Blir ganske varm og bråkete

-?

 

Kom med innspill om hva du ville anbefalt meg, evt flere positive og negative sider ved begge pc'ene?

 

 

Edit: Har snakket med en som har den MSI'n og jeg spurte han om hvordan det scorte på Windows sin ytelsestest. Her er resultatet;

 

Prosessor 6,6

RAM 5,9

Grafikk 7,2

Spillgrafikk 7,2

Primær hardisk 6,3

 

Takk på forhånd! :)

Endret av Jiffjaff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde gått for MSI'en hadde jeg vært deg. i5'en som sitter der drar lett SC2, WoW osv.

Skjermkortet i MSI'en er en god del bedre enn det i Dell sin.

Eneste som trekker ned MSI'en er vel skjermoppløsningen.

Og siden feks WoW ikke støtter 4-kjerners prosessorer (enda) er det flere spill som vil kjøre bedre på en kraftig 2-kjerners prosessor.

Og i tillegg sparer du noen lapper om det har noe å si for deg =)

Lenke til kommentar

Vil legge til at personlig så holder jeg fortsatt en knapp på Dell'n om det ikke kommer noen skikkelig gode argumenter for og i mot.

 

Ja, er klar over at skjermkortet er litt bedre i MSI'n. Men jeg er fortsatt veldig usikker!

 

Uansett, takk for svar! :)

 

Blir glad om flere kommer med innlegg også. :)

Endret av Jiffjaff
Lenke til kommentar

Både positive og negative sider med begge pcen. Skjermkortet var litt for svakt for en pc til

11 000kr, men til gjengjeld en kraftig prossesor og god skjerm. Men det er ikke noe poeng med høy oppløsning da du må skru oppløsningen ned på spill pga for dårlig skjermkort. Skulle jeg først brukt 11 000 kr på en pc hadde jeg kjøpt denne.

 

Det beste skjermkortet til ATI og en god prossesor som vil klar alle spill :)

 

EDIT: Viss du er helt sikker på at det blir en av det to ville jeg gått for MSI pc'n. Men skjermkortet er langt fra like kraftig som hd 5870 pga GDDR3 SRAM

Endret av Bezzzy
Lenke til kommentar

har et nytt forslag til deg du bør vurdere sterkt.

ASUS G73JH 17.3" HD+

Der får du en kraftig pc med egentlig ikke noen minus som jeg kommer på i farten.

- 5870 skjermkort

- 4gb DDR3 1333Mhz RAM

- En kraftig dual-core cpu

 

Eneste som kan være et minus er skjermoppløsningen. Men du vil fortsatt få en flott spillopplevelse.

 

/EDIT: Ops, så først no at Bezzzy hadde linket den samme :p

Endret av Bibow
Lenke til kommentar

Er det vits å bruke så mye på en laptop som 11lapper da? Jeg kjøpte lissom acer 5738ZG Med 4gb ram 640gb hdd 1gb skjermkort av typen ATI HD5650 å 2,2ghz processor å Hd skjerm for bare 3995kr lissom. Men koste egentlig 6000kr siden det var åpnings tilbud på elkjøp. Å den drar faktisk starcraft2 på ultra tro det eller ei, noe lagg innimellom vis det skjer mye. Da skrur jeg den bare ned til high så lagger det ikke uansett:P Drar dragonage uten noe lagg uansett hva som skjer på alt maxa. Men av de 2 pc'ene du har der ville jeg valgt MSI pc'n uten tvil:P Men vis du ser mere på acer eller asus til den prisklassen er jeg nesten 100% sikker på at du får mye mere pc for pengene. Det har egentlig alltid vært at du får mest hardware til prisen når du kjøper en acer eller asus en for eks en Dell...

Endret av kasamo2
Lenke til kommentar

Trådstarter sier at laptopen skal brukes til spill og skolearbeid, hvis det viktigste er at den kan spilles på, så vil jeg anbefale ASUS G73JH. Du får ikke bedre laptop/bærbar til spill for den prisen.

 

Den har et utrolig bra skjermkort (bare GTX 480M er bedre), veldig god kjøling, stor og bra skjerm (kanskje ønskelig med litt høyere oppløsning), bedre CPU enn MSI GX640, mye stillere og blir ikke så varm som GX640 som har en tendens til å bli ganske så varm og støye en del.

 

Den vil slå både XPS og GX640 når det gejlder spill. Tror neppe den er dårlig til vanlig skolearbeid heller. Negativt: Mulig det at den er stor og tung, 3,8 kg.

 

Har den ikke selv, jeg har en Alienware M17x. :innocent:

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar

Trådstarter sier at laptopen skal brukes til spill og skolearbeid, hvis det viktigste er at den kan spilles på, så vil jeg anbefale ASUS G73JH. Du får ikke bedre laptop/bærbar til spill for den prisen.

 

Den har et utrolig bra skjermkort (bare GTX 480M er bedre), veldig god kjøling, stor og bra skjerm (kanskje ønskelig med litt høyere oppløsning), bedre CPU enn MSI GX640, mye stillere og blir ikke så varm som GX640 som har en tendens til å bli ganske så varm og støye en del.

 

Den vil slå både XPS og GX640 når det gejlder spill. Tror neppe den er dårlig til vanlig skolearbeid heller. Negativt: Mulig det at den er stor og tung, 3,8 kg.

 

Har den ikke selv, jeg har en Alienware M17x. :innocent:

 

Ganske enig med deg der, vis du skal ha den med på skolen hver dag blir 3,8kg en del kanskje. Men viss du skal ha den hjemme å bruke den til skole arbeid der, så funker det jo fett:P

Lenke til kommentar

Tenkte dere skulle hjelpe meg ikke lede meg inn i en ny jungel av bærbare pc'er! :p Hehe, neida.

 

Er klar over at jeg vil få litt mer for pengene ved å gå for en som er 17" istede for 15" men personlig og av praktiske grunner så blir 17" litt for stort. Vertfall for meg som tenker å ta den med ganske ofte. Jeg har faktisk sett på den ASUS'n som ble linka lenger opp her, men valge å gå bort ifra den med tanke på størrelse og vekt.

 

Hvorfor bruke 11 lapper på PC? Hvorfor bruke 20 lapper på moped når du får en for 10k? Ikke for å være spydig eller noe sånt men er ute etter svar på hva jeg bør gå for av de to PC'ene jeg linket. Ikke hva jeg heller bør velge for å få en ca like bra PC i tilegg til å spare litt penger, men jeg ser poenget ditt! Har et budsjett på 10-11k og velger derfor å bruke det. :-)

 

Innser at det går ikke å få både i pose og sekk. (God prosessor + skjermkort, i tilegg til 15" skjerm med et budsjett på 10k)

 

Virker kanskje som at jeg allerede har bestemt meg, men har en kompis som har en Dell XPS 16" eneste forskjellen er at han har en litt svakere prosessor. (i5 520) Ellers er det samme innmat. Har prøvd og spille både WoW og SC2 på den og den drar begge spill glatt. (Ikke WoW på full grafikk tho, men det er ikke nødvending for min del) derfor jeg holder en knapp på den.

Holder en knapp på den også fordi jeg har bare gode erfaringer med Dell. Vet at de har et litt eget opplegg på nye deler og slikt, men dette gjelder mer for stasjonære PC'er hvor det vil være aktuelt og bytte ut flere deler.

 

Har personlig ingen erfaring med laptopper fra MSI, men er fornøyd med alt annet de lager.

 

Hva tror dere om "holdbarheten" da? Hvilken PC vil holde ut lengst før den begynner å bli sliten og klar for en oppgradering?

 

Takk for kjapp respons! :)

Endret av Jiffjaff
Lenke til kommentar

MSI har jeg dessverre ingen erfaring med, men jeg har hatt XPS M1730 og har Alienware M17x, så jeg kan si litt om Dell. Dell sine bærbare er dessverre dyrere enn andre bærbare, men jeg vil si at når det gjelder service er det ekstra man betaler verd pengene. Dell har en meget bra service som jeg selv har opplevd.

 

Så litt om de to bærbare. MSI har bedre skjermkort, det er sikkert, men vær klar over at i7-720QM som XPS 16 har, klokker seg opp til 2.8 GHz i Turbo modus, (som skjer når det gjelder spill som ofte bruker kun 1 eller 2 kjerner) mens i5-430M som GX640 har kan maks nå 2.53 GHz. XPS har en veldig bra skjerm, faktisk bedre enn mange bærbare. Skejrmkortet er litt svakt ja, men ikke verre enn det skulle være mulig å spille en del spill med den på ikke for dårlig setting.

 

Men du må nesten selv finne ut om det er verd pengene å betale nesten 2 lapper ekstra for XPS for det positive du selv har listet opp. MSI GX640 er, pga skjermkort en bedre bærbar å spille på (selv om den blir varm og bråker litt), men XPS 16 har bedre skjerm, bedre CPU og Dell tror jeg har bedre service enn MSI. Uten at jeg skal si det siste for sikkert.

 

Å oppgradere en bærbar er noe du ikke bør tenke så mye på, med mindre du mener mer minne eller sette inn en SSD disk. Ellers er mulighetene for å oppgradere bærbare minimale.

 

En annen ting, en XPS 16 veier ca 3,1 kg, mens GX640 veier ca 2,7 kg. Er det vekt du tenker på, bør du satse på GX640. Og til slutt, en Asus G73JH koster litt under 11 000, og er mye bedre enn både XPS 16 og MSI GX640. No offense. Og XPS 16 er, som navnet tilsier, en 16 tommers bærbar og ikke 15". Skal du ha 15" bør du som sagt satse på MSI GX640.

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar

MSI har jeg dessverre ingen erfaring med, men jeg har hatt XPS M1730 og har Alienware M17x, så jeg kan si litt om Dell. Dell sine bærbare er dessverre dyrere enn andre bærbare, men jeg vil si at når det gjelder service er det ekstra man betaler verd pengene. Dell har en meget bra service som jeg selv har opplevd.

 

Så litt om de to bærbare. MSI har bedre skjermkort, det er sikkert, men vær klar over at i7-720QM som XPS 16 har, klokker seg opp til 2.8 GHz i Turbo modus, (som skjer når det gjelder spill som ofte bruker kun 1 eller 2 kjerner) mens i5-430M som GX640 har kan maks nå 2.53 GHz. XPS har en veldig bra skjerm, faktisk bedre enn mange bærbare. Skejrmkortet er litt svakt ja, men ikke verre enn det skulle være mulig å spille en del spill med den på ikke for dårlig setting.

 

Men du må nesten selv finne ut om det er verd pengene å betale nesten 2 lapper ekstra for XPS for det positive du selv har listet opp. MSI GX640 er, pga skjermkort en bedre bærbar å spille på (selv om den blir varm og bråker litt), men XPS 16 har bedre skjerm, bedre CPU og Dell tror jeg har bedre service enn MSI. Uten at jeg skal si det siste for sikkert.

 

Å oppgradere en bærbar er noe du ikke bør tenke så mye på, med mindre du mener mer minne eller sette inn en SSD disk. Ellers er mulighetene for å oppgradere bærbare minimale.

 

Er selv fornøyd med Dells kundeservice. På min gamle data (Som var _mye_ dårligere enn begge disse to PC'ene så hadde jeg grei grafikk på spill, men det kunne lagge en del til tider. Som i store byer. Eller i kamper med mange units. Så jeg ville vært fonøyd om laggen hadde forsvunnet.

 

Som nevnt tidligere så har dell et litt kronglete system når det gjelder deler. Men til gjengjeld så er det de lager av god kvalitet.

 

Angående oppgradering av laptopper så er det vell RAM'en som er det eneste som er greit å bytte ut. Skal man bytte ut prosessor, skjermkort og lignende vil det være bedre å kjøpe seg en ny PC omtrent! :)

Endret av Jiffjaff
Lenke til kommentar

Chavalito; Så nøye er jeg ikke på vekta, at noen hundre gram har noe å si. Satt å lurte på hvor tung den Dell'n egentlig er. Så takk :D

Du som hadde Alienware m17x? Dreiv å så på Alienware i går, de er jo helt rå, men blir de ikke tunge og klumpete? For å ta med seg tenker jeg.

 

Så forresten på den GX 660. Knall PC, men den blir utrolig varm i følge tester som jeg leste.

De selger den forresten på datakjeden.

 

Leifeinar; Kan du utdype litt hva 45nm og 32nm står for? :) Skjønner at vil være en vesentlig varmeforskjell, men er det snakk om litt forskjell eller relativt stor forskjell?

Endret av Jiffjaff
Lenke til kommentar

Alienware M17x er stor og tung, min veier ca 5,3 kg, uten lader. Så med lader, blir det ca 7 kilo PC å dra med seg. For min del har det ikke så mye å si, bruker koffert med hjul, så det blir ikke mange løft av den slik sett. Og jeg drar den stort sett fra A til B og tilbake, ikke noe mer. Den er ikke en laptop du stapper i en ryggsekk og sprinter av gårde med, det kan jeg love deg. Jeg gjorde det i sin tid med en XPS M1730 and never again. Altfor tungt, tungen hang ut av kjeften etter å ha gått 100 m litt fort.

 

Jeg tillater meg å tvile litt på det du sier om tester av MSI GX660, jeg har ikke funnet noen så langt. Har du en link til en teste av GX660? Jeg fant ikke GX660 hos Datakjeden, derimot hadde de GX640. Husk dette er en helt ny laptop, ble lansert av MSI for en måneds tid siden og har nettopp begynt å komme til butikker for salg. Og GX660 skal ha mye bedre kjøling enn GX640.

Lenke til kommentar

MSI GX 660 (Dette er utgaven med i7 prosesser, fant også en med i5 som var noen lapper billigere.)

 

Men som du ser da så står det 0 både på lager og levrandørlager, så den vil vell komme for salg i butikkene deres om ikke så alt for lenge tenker jeg.

 

Og her er det en

 

Vet du om det er stor vektforskjell på Alienware M15x og M17x da?

Lenke til kommentar

Det er ikke så stor vekt forskjell på M15x og M17x, ca 1 kg, så en M15x vil veie ca 4,5 kg eller der omkring.

 

Men hvis du skal ha den til spilling, så er ikke de skjermkortene all verden i M15x, dessuten er den ganske dyr sammenlignet med G73JH og GX660. Jeg påstår at både Asus G73JH og MSI GX660 er mye bedre spill laptoper.

 

Den GX660 du linket til er jo bra den, kommer jo med 2 x 500 GB hard disker og 6 GB RAM.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...