Gå til innhold

Tråden om vekteryrket.


Anbefalte innlegg

Uniformstillegg er hos oss et tillegg for stryking av skjorter og vask.

 

Sivilt er noe høyere grunna slitasje.

 

Boy94: Hvorfor spør du så mange spørsmål om saker som absolutt bør være veldig klart for hvermannsen?

 

Kort fortalt om vekteryrket: Vi står med eiers rett i butikker/senter etc. og opptrer på vegne av f.eks. eier eller sameiet. Vi kan kaste bort hvem vi vil for uansett hva vi vil. Privat eiendom i form av butikk er like privat som privat eiendom i form av din egen leilighet.

 

Kort fortalt om maktbruk: Proposjonalitet, legitimitet og formålsregelen - > les opp. Dette har alle anledning til i form av det å anholde.

 

Kort fortalt om dumme spørsmål om antagelser: Du kan ikke anta noe som helst som vekter. Du må vite 100% sikkert at en person har bøffa, brutt seg inn eller lignende. Her er det selvfølgelig lov til å bruke det lille man lærte hjemme om at om du har et knust vindu som du rykker ut til, og vedkommende inne i huset har blod på knyttneven så kan man tenke seg dithen at det er vedkommende som har brutt seg inn. Annet enn det er antagelser like mye verdt som leire i en vaskemaskin i yrket vårt. Om man ljuger i retten og vitner for noe man ikke har sett, så kan man bli straffet selv.

 

Hvordan det fungerer i praksis er en helt annen sak alt det her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei gutter og jenter!

 

spørsm 1: Viss du driver med verditransport for då da egen firmabil?

 

Jeg er veldig avhengig av firma bil da jeg kjøerer en sportsutgave inn til byen(stavanger på jobb hver dag) den blir veldig slitt da jeg bor 5 mil utenfor.

 

Så ville veldig gjerne hatt en jobb med firma bil nå. Er veldig sportslig, sterk kroppsbygning og syntes verditransport virker spennende i foreks nokas.

 

Hadde vert helt topp om jeg også fikk bruke bilen som firma bil frem og tilbake på jobb.

 

Er det noen vekter-grener som det er mulighet og få firmabil i?

 

 

spørsm. 2: Er det slik jeg har forstått det, at alarmstasjon, flyplassvekter, og verditransport er de best betalte innen vekter yrket

Lenke til kommentar

Hei gutter og jenter!

 

spørsm 1: Viss du driver med verditransport for då da egen firmabil?

 

Jeg er veldig avhengig av firma bil da jeg kjøerer en sportsutgave inn til byen(stavanger på jobb hver dag) den blir veldig slitt da jeg bor 5 mil utenfor.

 

Så ville veldig gjerne hatt en jobb med firma bil nå. Er veldig sportslig, sterk kroppsbygning og syntes verditransport virker spennende i foreks nokas.

 

Hadde vert helt topp om jeg også fikk bruke bilen som firma bil frem og tilbake på jobb.

 

Er det noen vekter-grener som det er mulighet og få firmabil i?

 

 

spørsm. 2: Er det slik jeg har forstått det, at alarmstasjon, flyplassvekter, og verditransport er de best betalte innen vekter yrket

 

Er du seriøs? Ser du for deg å kjøre verditransport i din private sportsbil med pengene i passasjersetet? Selvfølgelig må du disponere uniformert bil gjennom vaktselskapet når du kjører verditransport, men neppe noe du får disponere på fritiden så fremst du ikke har en form for bakvakt.

 

Alarmstasjon, flyplass og verditransport har et lite tillegg. Tror det utgjør 8-9 kr ekstra i timen, men det er knapt merkbart. For å jobbe som flyplassvekter må man ha masse tilleggsutdanning via kursing, så det skulle bare mangle. Det er svært lite jobber innen alarmstasjon, og ofte foretrekker de erfarne vektere med lang erfaring fra bransjen. Verdi er nok det enkleste, men det er for det meste arbeid på dagtid. En mobilvekter som jobber turnus har gjerne 5000 kr ekstra i måneden på grunn av natt -og helgetilleggene, mens en vekter som kjører verditransport på dagtid får bare 1650 kr ekstra i måneden ettersom det er det eneste tillegget de har.

Lenke til kommentar

Jeg er stolt over å være "vekterhater" og er ment for å bli slik! Du diskuterer fra vekterens perspektiv, jeg diskuterer fra nøytralt og butikktyvers perspektiv. Du diskuterer bare subjektivt, jeg diskuterer subjektivt angående kameraten men om generelt så diskuterer jeg objektivt.

 

Du kan bare dra deg til leketøysbutikken og plukke i bosset når kjøpesenteret ditt stenger. jeg velger heller å bli sivilingeniør istedenfor å bli noen usle vektere som blir kalt for lekepolitiet som må gå ut med engang dersom det blir nedskjæringer. Dette jeg har forklart har jeg sett flere steder så det er en fellesnevner her hvor de fleste vektere nyter jobben sin og har en alvorsgrad som er å holde dommedag unna ved å ta tyvene, men ikke alle vektere er slik det er nok noen snille vektere som kan kundebehandling og som opptrer profesjonelt.

 

Edit:

Jeg vil heller være en "vekterhater" selv om noen serverte meg gratis vekterkurs med jobbtilbud for jeg vil aldri synke ned på det nivået der dersom flertallet av vekterne er slik som beskrevet ovenfor.

 

Jeg har aldri opplevd hendelser som du beskriver, og heller ikke vektere som har skrytt av det.

 

Jobber selv som mobilvekter og kjører utrnykning. I jobben møter jeg kunder, berusde mennesker, narkomane, alt som kan krype og gå. Jeg møter alle med respekt.

 

De fleste søker ikke jobben for å bli lekepoliti, og de fleste av oss vil ikke bli politi heller. Men desverre er det sure epler i vekterbransjen, politiet, til og med som sivilingeniører.

 

Veldig, veldig enig med deg.

 

Tricell, du har nok fått ett heeeelt feil inntrykk av vektere. Selvfølgelige er ikke alle av oss like kloke i pappen, eller like godt passet for yrket, men dette gjelder ikke bare vekterbransjen. Det gjelder absolutt alle i all verdens forskjellig type bransjer.

Men måten du drar oss alle og enhver under samme kam på, og kaller oss "usle" samtidig som du påberoper deg uttrykket "vekterhater", ja nei da syns jeg egentlig latterlig synd på deg.

Vektere gjør en utrolig viktig jobb, vi er som regel de første på "stedet", og jeg har selv vært med i utallige tilfeller der jeg har virkelig hjulpet mennesker i nød. Er jeg noen som fortjener å bli hatet? Er vi vektere usle?

 

Det er veeeldig lett å bedømme vektere når du som sivilperson observerer en hendelse ut av det blå. Prøv bare å huske på at det finnes flere sider av en sak neste gang.

Når det skal sies, må det også tydeligvis nevnes for deg at ikke alle vektere har søkt/skal søke til politihøgskolen heller ;) Så kommentaren din der du svartmaler oss og kaller oss mindre intelligente for at vi ikke "kom inn på politihøgskolen", ja nei den failer du veeeldig hardt med.

 

Vi er på jobb dag etter dag, kveld etter kveld og natt etter natt. Og vi som er i yrket en stund, vi jobber ikke for lønna for å si det slik. Vi jobber med det vi gjør akkurat fordi vi er glade i jobben, og glade i våre kolleger. OM det er en liste over "sosiale yrker" så står vekteryrket ganske så høyt på den.. og om du f.eks personlig har hatt en dårlig opplevelse med en vekter, så er da det leit, men som sagt så er det ikke riktig å dra oss alle under samme kam :)

Jeg har fått blomster, kort, brev og klemmer av mange kunder jeg har jobbet for :) og jeg blir like ydmyk, rørt og glad hver gang :)

 

xoxo! :grin:

Lenke til kommentar

To put theft at TSA in perspective, between May 1, 2003 through September 2012, a total of 381 TSOs have been terminated for theft, which represents less than 1/2 of one percent (0.4%) of officers that have been employed by the agency. This extremely small percentage does not reflect the dedication and professionalism of our workforce as a whole.

- http://blog.tsa.gov/2012/09/tsa-has-zero-tolerance-on-theft-ipad.html

 

Tenke seg for en høy andel kjeltringer git, hele 0.4%

Lenke til kommentar

1. Hei alle sammen :) Jeg lurer litt på hva man egentlig kan/bør forvente seg når man blir ansatt i ett vaktselskap og man har stillingsbeskrivelsen "vekter" i kontrakten sin.

 

2. Jeg jobber altså som vekter og forventningene mine til den type jobb med tilhørende tittel forventet jeg meg at man har hovedfokus sikkerhet og at arbeidsoppgavene kan relateres til dette. MINE arbeidsoppgaver derimot baserer seg i hovedsak på å vaske/rydde etter objektets kunder. Dette er oppgaver som etter min høyst subjektive mening er absurde med tanke på sikkerhet.

 

3. Jeg lurer derfor på om det er noen som kan referere til seriøse kilder som konkret beskriver hva det vil si å ha stillingsbeskrivelsen vekter. Egne erfaringer fra andre som har opplevd lignende tilfeller er også meget velkomne :)

 

4. Dersom det er noen som går med en tanke om å stille spørsmål ved min holdning til jobb o.l pga.

at jeg utviser en viss misnøye over de forhold som er beskrevet i pkt. 2. kan jeg på forhånd svare at jeg ikke har noe imot litt "drittjobb". Min misnøye baserer seg i hovedsak på at disse oppgavene er så omfattende at sikkerhet bare blir en liten parentes i løpet en arbeidsdag. Dette går utover yrkestoltheten og det får meg til å undre på hva en vekter egentlig er. Det sistnevnte har jeg mange tanker om men dette skal jeg unngå å nevne da jeg fremdeles er stolt av å være vekter :)

Lenke til kommentar

Har ikke noe veldig konkret å gi deg, men har et par eksempler som viser at verre ting er gjort og blir gjort, en vekter kan brukes som universal til det meste, så lenge selskapet blir betalt.

Uansett, mens jeg var innom mobil avdeling, så kunne en gammel traver fortelle meg at det hadde for flere år siden blitt kjøpt mobil vekter / rute til privat person som var på ferie, oppgaven var å titte innom huset og vanne blomstene, et annet oppdrag(ikke sammenheng med første) hadde vært å lufte og mate hunden i løp av natten.

Dette var heller ikke noe vandre historie, men reelt tilfelle som har skjedd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...