Gå til innhold

Tråden om vekteryrket.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Med en startlønn på 280.000 kroner i året vil jeg ikke påstå at politiet er overbetalte.

Sjekk vs vekterlønn, merk også at overbetalt kan også måles mot effektive arbeidstid, ta med pensjonsordninger, etc

Du må også ta med risiko, arbeidssituasjon, ansvar, osv.

Ja, men da resulterer de enda mer overbetalt vis-a-vis vektere

På ingen måte. Politiet har langt større risiko, mer utsatt arbeidssituasjon, større ansvar, osv.

Lenke til kommentar

Hyggelig å lese at det er flere vektere her på forumet. Jobber selv som sivil/uniformert vekter på forskjellige butikker i Østfold.

Noen her som jobber primært i Fredrikstad/Sarpsborg?.

 

Syntes forøvrig at politiet i Østfold er særdeles imøtekommende når jeg ringer og ber om hjelp. Virker som de liker å få seg en løpetur i ny og ne de og :)

Endret av Keylar
Lenke til kommentar

Åssen foregår vekterkursa? (med tanke på overnatting, kursstart(tidlig, slutter sent) etc)??

Avhenger helt av hvilket selskap du vil jobbe for. Man kan vel gå på vekter skolen men den utdannelsen kan jeg si lite om. Tror vekter skolen blir en veldig generisk opplæring i vekter yrket. I mitt firma var jeg på kurs på hovedkontoret i 1 måned 5 dager i uka og hadde vel en 3 måneder praktisk evaluering før jeg var helt godkjent. Dog er nok mitt firma en av de tyngre opplærte vekter firmaene.

Lenke til kommentar

Det er nok et kurs der han tar alle 3 delene etter hverandre, når man ser på det sånn så blir det ca 1 måned med 5 dager i uken, om man legger sammen alle timene.

 

Men uansett så har "vekterskolen" sluttet å eksistere PR. 1. april 2011, da sluttet samarbeidet med G4S, Securitas og NOKAS. Vekterene vil nå bli opplært av det firmaet h*n vil jobbe for eller jobber for. Per nå så vl selskapene bruke den utanningsmodellen som vanlig men fra og med neste år (tror jeg det er), så vil man måtte legge frem forslag for ny opplæring, og få dette godkjent. Er vel også snakk om at politiet skal ta seg av jus delen, og ambulansepersonel på førstehjelp delen. (Ikke sikker, bare hørt rykter om det).

 

Utdanningen blir nok litt lenger når den nye loven trer i kraft, men det vet vi ikke enda, da ingen har lagt frem noen forslag eller fått noen forslag godkjent.

Lenke til kommentar

*snip*

Ja det blir at man har alle 3 delene i ett kjør. Dog vet jeg at selv om man er godkjent som vekter i andre firmaer så må man igjennom hele 160 timene med undervisning hos firmaet mitt uansett. Men slik er det kanskje mange steder.

 

Likevel er ikke ditt firma størst, best og mest kjent for kvalitet i landet?

Hehehehehehehehehehehehehehe

 

 

Hehehe

 

Heh..

Lenke til kommentar

Hvorfor er de store da, om de ikke er gode på kvalitet?

Hadde det bare vært kvalitet alene som bestemte :)

 

 

Gi me ETT eksempel på et ledende produkt eller selskap som ikke er der de er på grunn av kvalitet. Med kvalitet mener jeg at (den kompakte) majoriteten av verdens eller Norges befolkning har det som oppfatning.

 

Jeg kan nevne uendelige eksempler på det motsatte.

 

Gilette

Coca Cola

Apple

Sony

Adidas

Asics

Osram

Canon

 

Å det er bare ting jeg ser rundt meg akkurat nå!

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke helt hva Coca Cola har å gjøre med et vekterselskap i Norge, ei heller hvorfor du ber meg komme med et eksempel på et produkt når jeg spesifikt igjen pratet om vekterselskap i Norge.

Faktum er at det finnes haugevis av vektere i de store selskapene som aldri burde vært der, og selskapene gjør ytterst lite for å fjerne disse med mindre ytre krefter virker inn, som det har blitt vist utallige ganger i fortid og nåtid. Ei heller er det selskapet som leverer kvalitet som vinner en anbudsrunde, ergo hvorfor det er så enormt vanskelig for et lite eller nystartet firma å utkonkurere de store pga. de kan levere til en vesentlig lavere pris. I visse tilfeller kan de også gå under det som er praktisk mulig, kun for å utkonkurere. Et veldig godt eksempel der er Vaktservice/Nokas, som merkverdig nok til denne diskusjonen er blandt de værste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...