Gå til innhold

KvitKnekts treningslogg


Anbefalte innlegg

Hei alle!

Har trent før, men sliter med å holde motivasjonen oppe over lengre tid.

 

Meg:

25 år

170 cm på sokkelesten

65 kg

Ganske tynn, selv om fettet sniker seg på

 

Mål:

Jeg har lyst å få til dette innen neste sommer:

 

 

Øvelser:

  • markløft
  • knebøy
  • benkpress
  • nedtrekk
  • skulderpress
  • Tricepspress
  • roing
  • crunches

Tenker desse er viktig for å nå målet mitt. I tillegg har jeg planer om å begynne å klatre, og må føle litt på kroppen hvordan det går ut over treningsopplegget mitt.

 

5x5 vil være repetisjonene jeg satser på å bruke

 

Start 5RM:

  • Markløft:........ 40 kg
    pluss 20 kg stang

  • Knebøy:.......... 40 kg
    pluss 20 kg stang

  • Benkpress:....... 22,5 kg
    mantler (én i hver hånd)

  • Nedtrekk:........ 55 kg

  • Skulderpress:.... 15 kg
    mantler (én i hver hånd)

  • Tricepspress:.... 20 kg
    nedtrekk med tau

  • Roing:........... 30 kg
    bredt grep, stillesittende

  • Crunches:........ 20 rep
    bicycle første sett

 

Kosthold:

Kan ikke si at kostholdet mitt er noe å skryte over, men heller ikke så dårlig. Det ligger i planene å spise mindre kjøttdeigretter og bruke mer fileter. I tillegg vil jeg øke inntak av frukt og grønt. Ellers så må jeg rett og slett spise endel mer for å fôre musklene. Proteintilskudd er også noe jeg kommer til å bruke, men er usikker på om jeg skal gå for kreatin i tillegg.

 

Notater:

For å klare målet mitt krever det at jeg klarer kroppsvekten min med minst fem repetisjoner på skulderpress (?). Har ikke målt hva min 5RM er nå, men skal finne det ut i løpet av dagen. Tipper den ligger rundt 14 kg per skulder. Jeg kommer også til å trene litt kondisjon innimellom.

 

Hvis dere har tips til andre øvelser jeg trenger, kom gjerne med de. Og om det hjelper kan jeg alltids poste progresjonsbilder underveis.

Og hvis det er noen som har peiling på å ta "Hand stand push ups" og vet hva som kreves, skulle jeg gjerne hørt hva dere har å si! Balanse er sikkert viktig.

Endret av Runar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Morsomt mål. Jeg har ikke klart å ta handstand pushups selv, men har trent kampsport hvor mye av falltreningen var gjennom flips for å få riktig landing i forhold til kastene våre. Styrke og særlig balanse er viktig, men det er også mye teknikk involvert. Du kan studere videoen, og se spesielt på hvordan han holder kroppen og hodet mens han gjør øvelsene. Prøv deg fram litt når du trener på å stå på hodet, og kjenn etter hvilken effekt det har om du ser framover, bakover, bøyer beina, retter ut beina osv. Bruk gjerne en vegg til hjelp i starten. Ikke overdriv treningen i starten siden det kan røyne mye på håndleddene å stå på hendene om du ikke er vant til belasningen.

 

Jeg ser mye handstands i blant annet turn, enkelte dansestiler (breakdance) og capoeira. Det kan være en ide å bli med i noe slikt der du kan få hjelp og veiledning i ulike måter å stå på hendene, og ikke minst balansetrening.

Lenke til kommentar

For å lære deg handstand push-ups, så er det to separate øvelser du kan gjøre til vanlig, samt trening med vegg annen hver uke.

 

* Lære deg å stå på hendene, få balansen

* Militær/skulder press for å øke styrken.

 

Jeg har selv prøvd litt å få dette til, men det er en veldig vanskelig øvelse å øve på. Jeg prøvde å få til en ordning hvor jeg hadde beina i noen løkker og på den måten kunne hjelpe til, men ble aldri noe bra.

 

Ellers fantastisk at du har kroppsløft som mål! =)

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldingene folkens! :D

 

Har lenge hatt lyst å klare minst en sånn hand stand push up. Vet det er veldig vanskelig, og det krever minst like mye av balansemusklene som de store muskelgruppene. Jeg må nok finne en måte å få gradvis progresjon på. Legge kroppsvekten min litt og kanskje få noen til å hjelpe meg med å holde balansen i starten. Vi får se hva jeg får til.

I starten tenkte jeg å fokusere på å bli sterk. Og så ta balanse og stå på hendene etterhvert.

Lenke til kommentar

Puh! Sliten!

Kom akkurat inn døren.

 

Fører opp mine 5RM så dere får dere en liten latter idag også.

 

 

 

Markløft: 40 kg pluss 20 kg stang

 

Knebøy: 40 kg pluss 20 kg stang

 

Benkpress: 22,5 kg mantler (én i hver hånd)

 

Nedtrekk: 55 kg

 

Skulderpress: 15 kg mantler (én i hver hånd)

 

Tricepspress: 20 kg nedtrekk med tau

 

Roing: 30 kg bredt grep, stillesittende

 

Crunches: 20 rep bicycle første sett

Endret av KvitKnekt
Lenke til kommentar

Boken Build an gymmnastic body tar for seg mye trening innenfor handstand push ups og generelt handstand. Det sies at forfatteren også skal snart lansere en bok som kun tar for seg handstand.

Finner ikke en ved det navnet i farten, men var det denne du mente? http://www.gymnasticbodies.com/store/homepage/building-the-gymnastic-body.html

 

Her er hvertfall ei som prøver noe lignende :p

*film*

Det var noe slikt jeg tenkte på. Jobbe meg forsiktig oppover en vegg, og ikke overdrive.

Skal prøve hva jeg får til i morgen. Nå er jeg så ødelagt i musklene etter treningen at jeg ikke orker :p

 

Takk for tipsene folkens!

Endret av KvitKnekt
Lenke til kommentar

30mm eller 50mm?

 

En 50-55mm er en olympisk stang, som alle seriøse styrkeløft konkurranser bruker (tror jeg)

 

Og ser noe slikt ut

2970-1.jpg

(Se på sidene)

 

En slik stang veier nøyaktig 20kilo.

 

Så har vi en 30-35mm stang, disse er mer av det useriøse slaget og mye tynere. Stangen skal veie 10kilo, men mye tull på aveie, vektene skal veie det de står, men fortsatt, ikke like seriøs.

 

Så har du 30mm eller 50mm?

Lenke til kommentar

Argh, irritere meg at den dumme jobben min har blokkert youtube. Hva er det for noe tull!?!?

 

Anyways.. Usikker på om det blir foreslått i filmen. Men start med armhevninger med beina hevet. Øker bare vinkelen etter hvert så du føler du har kontroll. Du trener riktig nok ikke skulder musklene med en gang, men når vinkelen blir større(mindre?) så vil du nærme deg skuldrene ;)

Lenke til kommentar

Hei hei Remi! :D Kult at du skal treningslogge ^^, Veldig oversiktlig og fin førstepost også, i motsetning til min egen. Den trenger en update.

 

Angående det du spør om, om du skal kjøre 5x5 fullkropp ville jeg gjort dette tre ganger i uken. Om du deler det opp og trener hver dag vil ikke det ha så mye å si, tror jeg. Det blir jo bare oftere trening, men mindre intense treninger hver gang.

 

Artig mål du har, ville vært gøy å få til noe sånt selv. Jeg har ikke vekten på min side, men det skulle da gå an med tid og trening.

 

Skal følge med her, og lykke til :)

Lenke til kommentar

Takker!

Satser på en tre-i-uken. I alle fall i starten. Har ikke ork eller tid til å dra på treningssenteret hver eneste dag, selv om tiden der blir ca halvert.

Skal på Ulriken i morgen tidlig! Og så trene litt ut på ettermiddagen :)

Blir gøy!

 

Men bruker dere å følge en formel? (slik som RYP at du tar 0.7 10RM i starten og øker)

Eller tar dere det bare på skjønn? Jeg har brukt RYP før, og det var veldig greit å vite hvilke vekter jeg skulle ta på, så slapp jeg å måtte skifte...

Lenke til kommentar

Har trent RYP jeg også, veldig greit. Egentlig skal man løfte etter dagsformen, ens 1RM/10RM varierer jo fra trening til trening. Men jeg følger også et opplegg med fast progresjon. Jeg gjør som på RYP, og tar ca. 70% av 5RM og begynner med det. Tar det veldig i hodet da. Min forrige 5RM i knebøy var 120kg, og jeg begynte nytt program på 70kg. Dette er jo nærmere 50%, men man trenger ikke ta alt for hardt i heller. Så øker jeg i alle stangøvelser med 2,5kg hver gang. Funker knall det ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...