Gå til innhold

Hvordan legge inn App2sd på Spica?


Anbefalte innlegg

Nå har jeg fått root'a mobilen uten å ende opp med en murstein :D

Nå vil jeg legge inn App2sd, men det ser ikke ut til å være en simpel sak. Har sjekket rundt på nettet, men de tutorials'ene jeg har funnet er helt gresk for meg. Noen som kan fortelle meg enkelt steg for steg hva jeg skal gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste root-ROM'ene har apps2sd innebygd, og det foregår helt automatisk. Hvis SD-kortet har en partisjon med ext2/3/4, så havner apps der av seg selv.

 

Ta backup av SD-kortet, slett den gamle partisjonen, lag 2 nye partisjoner hvor den første er FAT32 og den andre er ext2. Oppskrift er her:

http://androidandme.com/2009/08/news/how-to-manually-partition-your-sd-card-for-android-apps2sd/

Etterpå kopierer du backupen ut igjen på FAT32-partisjonen.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Program-data og (som oftest) Dalvik-cachen havner i internminnet uansett.

 

Hvis du installerer en gigantisk app, mister du like mye internminne som størrelsen på appen?

 

A new way of testing if apps are running on SD is to take out your SD card, try to run an app and see what happens. If you get loads of errors and its not working, boom, you've got apps running from SD

 

Du kan også sjekke med ADB:

http://www.forceclos...s2sd-is-working

 

 

Her er en kjempe-app å teste med:

http://www.appbrain.com/app/com.crystal.tetris320

Endret av Prompel
Lenke til kommentar

Testet med å ta ut sd-kortet og reboote telefonen. og alt forsvant. Satte i kortet og bootet opp og da var helvete i gang. nå får jeg bare masse feilmeldinger om at diverse programmer har uventet stanset, deriblant launcherpro. så nå er det klin umulig å komme inn på telefonen med sd-kortet i. Hva skjedde?

Lenke til kommentar

Testet med å ta ut sd-kortet og reboote telefonen. og alt forsvant. Satte i kortet og bootet opp og da var helvete i gang. nå får jeg bare masse feilmeldinger om at diverse programmer har uventet stanset, deriblant launcherpro. så nå er det klin umulig å komme inn på telefonen med sd-kortet i. Hva skjedde?

 

Kort fortalt, du rotet det til :) Men jeg gjorde akkurat det samme selv - så jeg skal fortelle deg hvorfor:

 

Custom ROMs på Spicaen bruker en annen metode for å putte apps på SD enn de nye CyanogenMod'ene. De lurer systemet til å tro at apps per default skal installeres på den delen av minnet som egentlig er et minnekort. Derfor kan man ikke fjerne kortet og reboote, ta ut kortet mens telefonen er på etc, fordi da vil det minnet som telefonen trodde var fast *plutselig* forsvinne. Det er prisen man betaler for å utvide internminnet i et system som i utgangspunktet ikke har støtte for det.

 

Jeg tror jeg slettet alt av installerte programmering og la det inn på nytt, eller så brukte jeg restore via recovery mode. Beklagelig nok medfører dette at du må slette minnekortet igjen etterpå.

 

Merk at det går helt fint an å ta ut minnekortet når telefonen er av, overføre ting og sette det inn igjen etterpå før du booter igjen. Jeg tenker på minnekortet som noe som skal sitte der permanent uansett, så dette medfører ikke et problem for min del.

 

Når det gjelder å få ting til å fungere, så må man ha to partisjoner på minnekortet for at ting skal fungere. Du må ha en ext2/3/4 partisjon - det er her nye programmer blir installert, min er på 1gB. Resten av minnekortet kan være en vanlig fat32 partisjon. I recovery-mode kan du få den til å gjøre dette for deg.

 

Good luck ;)

 

//T

Endret av twhoffma
Lenke til kommentar

Jeg gjorde det samme selv. Tror jeg rodde meg i land med å boote i Recovery og slette cache og Dalvik-cache. Kan ikke huske at jeg gjorde noe drastisk.

 

Vel, det funket ikke for min del da jeg gjorde det. Det kan hende at det holder, litt avhengig av hva som gikk feil. I første omgang, så burde du kunne starte telefonen uten sd-kort og få patheon som launcher. Gå inn og velg pantheon som default under "apps". Dette burde hindre at laucherpro starter og krasjer.

 

Slå av, boot med sd i recovery, slett cache++, reboot og se om det ikke funker. Alle apps som lå på sd-kortet (på den partisjonen som du i utgangspunktet ikke kan se, siden det er en

ext-partisjon - noe som forklarer hvorfor minnekortet ikke viser endring i størrelse.) må

etter all sannsynlighet reinstalleres, men du får prøve deg fram.

 

Min orginale metode var kanskje litt brutal ;)

 

//T

Endret av twhoffma
Lenke til kommentar

Jeg har lest mye om recovery mode, men vet ikke hvordan og hva jeg bruker til det. Fant lite ved googling også. Jeg går ut ifra at jeg skal boote til "Downloading..."screen, men hva da?

 

 

Nei, nei. Ikke gjør det. Download-mode er kun for flashing av firmware.

 

Recovery-mode får du til ved å holde inne "lyd ned", "svar" (som er den venstre, nederste knappen foran) og "power". Hold de inne også mens telefonen booter til du ender opp i recovert. Der har du en meny som heter "wipe...".

 

 

//T

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...