Gå til innhold

Fysiske tester ved førstegangstjeneste


tbe1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Såvidt jeg forstår, så kan man ikke direkte stryke på fysiske tester i forsvaret (hvis du da ikke er ved sykelig dårlig helse).

 

Er du i dårlig form, og ikke oppnår gode resultater på fysiske tester, vil du simpelthen få en stilling som krever lite fysisk aktivitet.

 

Eksempler på fysisk aktivitet:

- Armhevinger

- Sit ups

- Kroppshevinger

- 3000m

- Og mye gåing med sekk

 

 

Du vil nok bli testet i løpet av rekrutten ja, og få mye god trening.

 

 

Alt med forbehold

Lenke til kommentar

Man kan umulig stryke på fysiske tester ved vanlig førstegangstjeneste, i allefall i Hæren, bortsett fra ved Militærpolitiet hvor det er opptakskrav.

 

Jeg hadde rekrutten i Panserbataljonen, og der kjørte de polititester av den grunn å teste formen til hver enkelt. Jo bedre man gjorde det på disse testene, jo større sjangse for at du får den stillingen innad i troppen/kompaniet. I tilegg vil man være bedre forberedt på "innrykksreaksjonene" (du lærer om dette tidlig på rekrutten)

 

Uansett, man bør trene og være i minimum "grei" form før man skal inn. Jeg hadde rekrutten i januar og februar med mye snø og kulde, og jeg hadde klart det enda bedre om formen hadde vært bedre! Ente nemlig opp med belastningskade :p

 

Lykke til! Etter endt førstegangstjeneste sitter du igjen med tonnevis av gode minner!

 

 

:)

Lenke til kommentar

Når er det sånt blir testa i rekrutten da?

 

Greide jo av en eller annen grunn å droppe momentant i styrke før FOS etter å ha vært over krava i hang ups i hele vår så falt jeg sammen trener som en gal akkurat nå :/

 

Sure er jo at utholdenhet ligger jeg greit over snittet ville jeg tro kom inn på 11:55 på FOS og sit ups og push ups er jo heller ikke noe problem å komme over, men det var disse hang upsene :/

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Vi hadde politi-tester ganske tidlig (den andre uka), og deretter igjen den siste uka på rekrutten (uke 7 ca). Det er kun for å sjekke om det er noen bedring, og om viljen til innsats er der. Befalet ser seg ikke blind på resultatene, men også like mye på hvor hardt du prøver. Jeg klarte ingen hang-ups, men prøvde alt jeg kunne på sit-ups, løping og push-ups.

I tillegg kjører de testene et par-tre ganger i løpet av året for å se hvordan formen ligger an.

Siden du har prøvd deg på FOS går jeg ut ifra at formen din er god, så du har nok ingen problemer med rekrutten og førstegangstjensten. Det er bare å stå på! Kommer langt med innsats og vilje ;)

Lenke til kommentar

Om jeg vil på et skip i sjøforsvaret, vil det da kreve veldig god fysisk form from the get-go? Jeg tenker på med beste innsats man har, men bare en middels bra fysikk når man starter?

 

Jeg tror det eneste kravet for å komme på fartøy er at du løper 3000m på under 15 min. Men det er konkurranse om å komme på båt har jeg skjønt, så det kreves nok greie resultater fra de andre testene også.

Lenke til kommentar

http://www.mil.no/felles/fkl/start/avdelinger/fmpa/forstegangs/article.jhtml?articleID=159712

 

Hvis man ikke klarer disse kravene stryker man vel? Og vil det bli påført tjenstebeviset om man har bestått eller ikke?

 

Som Herr Brun sier, står det ikke på tjenestebeviset hvorvidt du har bestått testene eller ikke (jeg sitter med mitt foran meg. Ikke spør hvorfor), men det oppføres i rullebladet (som man må jobbe i Forsvaret - i riktig/høy nok stilling for å ha adgang til).

 

Jeg kan informere om at jeg fikk følgende karakter (såvidt jeg vet - jeg tar dette fra hodet fordi jeg ikke har tilgang til mitt militære rulleblad og det er 6 år siden jeg dimmet):

3000 meter: Innrykk 0, Dimisjon 1

Pushups: Innrykk 0, Dimisjon 1

Situps: 2 og 2

Kroppsheving: 0 og 0

(jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg var i elendig fysisk form og var dritveik. Jeg skylder på at jeg skal heve meg ca 10 cm lenger i armheving og kroppsheving enn gjennomsnittsmannen på 180)

 

Dette hadde overhodet ingen innvirkning på min daglige tjeneste (jeg gikk riktignok ikke inn for å dimittere tidlig da jeg var godt motivert for å avtjene min verneplikt). Det eneste jeg slet med var løping i knehøy blautsnø under vintermanøver, men ellers hang jeg godt med.

 

Som det nevnes har fartøy krav om god karakter på 3000 meter, og befals- og MP-utdanning krever også at man består med glans (det vil si godt over kravet for beste karakter)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ingen grense ut over at det skal gjøres sammenhengende. Du skal ikke ta pause. Du tar det i det tempoet som du synes er best.

 

Nja det er vel ikke helt sant. Du kan ta så lang pause du vil når du gjør push ups. Du må bare stå i ferdigstilling.

Samme med heng ups. Du kan ta "pause", det er bare at du må henge der. Trengs ikke å å bli tatt sammenhengende.

 

Det er også pause på sit ups. Pausen varer vel like lenge som en sit ups (3 sekunder kanskje?).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...