Gå til innhold

Er Android er bedre enn iPhone iOS? *Oppdatert 13Aug*


Anbefalte innlegg

Hehe jo hun var søt. Gleder meg til den dagen jeg får en liten tapp:)

Jeg kjøper selvfølgelig etter bruksbehov. Og skulle apple iPhone gjort dette bedre i fremtiden, så bytter jeg såklart. Det er ikke apple jeg har noe imot. Men jeg kjenner meg veldig godt igjen i første post. Utenom punkt nr 15 da jeg ikke har testet ut det så mye enda, selv om det er helt rått.

 

Hadde god batteritid vært i stor fokus, så hadde jeg tatt en Galaxy S. Men jeg føler ikke at den har et UI som tilfredstiller meg på samme måte som Sense.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rob Halford: Har du eid en HTC med Android noen gang? Jeg kan ikke huske at det har vært så mye problemer med de, som de har vært med WM. De fleste som er innom butikken sier at de aldri har problemer med Desire for å ta et eksempel. Alt går på skinner, som på iPhone.

 

Kommer aldri til å anbefale noen å kjøpe en Nokia, Sony Ericsson eller en HTC

Er dette en konklusjon du har trukket pr. dags dato eller for alltid? Du må gjerne forklare hvorfor en bør unngå å kjøpe HTC Desire.

 

Har en lang stund fulgt med på Android trådene, og det fremgår klart der at svært mange har en del problemer som i alle fall gir meg både flashbacks og gåsehud - i negativ forstand. MEN sammenlignet med f.eks. HTC HD2 med WM 6.1/6.5 fungerer de selvfølgelig som en drøm, men likevel ikke slik at jeg i dag ville anbefalt dette nå (med mindre 2.2 og 3.0 snart blir allment tilgjengelig).

 

Den telefonen (HTC HD2) er og var et mareritt slik den kom med WM som operativ system, uten at noen av de som promoterte denne svært aktivt på dette forumet i sin tid antagelig vil vedgå det... Bare se tråden som ble startet i sin tid; problemstillingene er så mange og så omfattende at produktet omtrent ikke var brukendes. Det er "dessverre" ikke slik at alle med en mobil vet om og følger med på XDA for å få fikset alt det som ikke fungerer. Vi er de spesielt interesserte, dvs. dere er nok med på hugget enn undertegnede... Ting skal fungere rett ut av boksen uten masse heft og plunder, og med muligheter for å legge til løsninger etter hvert som behovene endrer seg.

 

Dette er selvfølgelig en konklusjon med basis i de løsninger som finnes i dag, og er ikke basert på hva som evt. måtte komme fremover, og det ser ut til å bli en del. Men jeg er av den oppfatning at den som i dag i ramme alvor anbefaler f.eks. Xperia med 1.6 (eller hvilken som helst annen mob med 1.6 for den saks skyld) over en iPhone 4 (eller 3GS for den saks skyld) bør få sjekket hodet sitt... Like it or not!

 

Versjon 2.2 og 3.0 ser imidlertid langt bedre ut. Men gitt mine erfaringer vil brukervennlighet alltid være viktigere enn en haug med funksjoner. Blir ting for komplisert og krever for mye, så blir det uinteressant. Har ikke tid eller interesse av å sitte med den slags tull hele dagen. Arbeider man derimot i en mobil butikk vil dette være en viktig del av kompetansen...

 

Skal også vedgå at dersom jeg hadde deltatt i den virtuelle verden mange i dag omgir seg med - Facebook, Twitter, etc.), så hadde jeg antagelig sett på toppmodellen til Samsung, men disse mediene interesserer meg midt bak. Har også alltid større skyts med når jeg skal på farten (iPad), så i så måte er mob kun en mindre del av utstyret.

 

Vil avslutningsvis igjen si at jeg er direkte uenig i flere av punktene i første post, og mener i fullt alvor at flere av disse i beste fall baserer seg på misforståelser og/eller manglende kunnskap om iPhone. Når det er sagt, så har Android også noen løsninger Apple med fordel kunne implementert, samt at noen av dagens Apple løsninger med fordel kunne vært forbedret. Savner f.eks. at man kan se hvor mange avtaler man har den aktuelle dagen, uten at disse kan ses direkte på skjermen (ref. Sense). Noen ting vil man ikke at andre skal se, tross alt... Men et lite rødt vindu med antall avtaler hadde vært greit, ref. SMS/MMS hos Apple.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Rob Halford: Det er en generell missoppfatning av android fra svært mange brukere(spesielt iphonetilhengere) Noen sier følgene "android er for de som liker å knote med mobilene sine" Da sier det veldig mye om hvor lite kunnskap de har om plattformen. Det er veldig brukervennlig og lett å sette seg inn i. Og de trenger faktisk ikke å bruke all form for widgets osv, selv om dette er lett som 123.

 

Menyene er lette å forstå i android. Veldig enkelt å importere all form for kontakter. Ringe å sende mms/sms er minst like enkelt. Med det enkle konktaktsystemer på android, så påstår jeg at det faktisk er lettere. Men alt i alt, så er ikke android et OS for de som bare vil knote. Det er en plattform for per og pål, men som en bruker med mye erfaring kan få det lille ekstra utav om han vil. Jeg vil ikke si at WM er for alle og enhver, men det er absolutt android. Så den myten så pågår bør folk virkelig tenke seg om en gang til før de sier noe så dumt.

Endret av SolbergMobil
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Men android mobiler er jo for de som liker å knote med mobilene sine, men de er vel ikke bare for denne gruppen. Grensesnittet er jo absolutt blitt bedre.

 

Mener du at android er kun for de som liker å knote med mobilene sine, eller at noen ser på android som er fordel fordi de kan utrette noe mer med plattformen?

Endret av SolbergMobil
Lenke til kommentar

 Mener at for de som liker å customisere kraftig, byttet ut versjoner av os osv osv osv  så er android eneste gode alternativ i dag. Og at jeg ikke mente at android bare var for denne gruppen.  

 

Ja for de som liker det, så er jo android helt fulltreffent. Men om du sier at android er KUN for de, så ville du isåfall bommet kraftig!

Lenke til kommentar

Herregud så treige dere var i kveld da.

 

 

 

 

Om man er av den personen som liker å bytte roms(versjoner av os, plain android 2.2, custom roms osv osv) samt liker mobiler man kan customisere kraftig så er android eneste gode alternativ per i dag. Windows 6,5 er for utdatert.

 

 

 

 

Og nei, for 24234 gang, nei android er ikke bare for de. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Android treffer jo førstegangskjøpere for smartmobil på en yppelig måte. Relativt lett å sette seg inn i, samt at det er veldig brukervennlig.

Nå skal vi ikke overdrive. Det er relativt brukervennlig, men har store mangler. Derfor ser vi Sense og andre skall. Heldigvis er ikke google enig med deg i at android 2.1 og 2.2 er veldig brukervennlig så de skal forbedre dette så kraftig at de satser på at mobilprodusentene trenger å lage sense og andre skall, selv om jeg desverre tror at noen kommer til å gjøre det.

 

 

 

Lenke til kommentar

Hva syns du mangelen er i brukervennligheten da urgelol? Ellers ville vi jo kanskje sagt at iPhone har mer mangler generelt?

 

Google Android team sier jo at android er svært brukervennlig, men at de nå skal ha fokus på å gjør det enda mer brukervennlig en det allerede er. Du kan få et videoklipp der de faktisk sier dette ordrett.

Endret av HTC Nyheter
Lenke til kommentar
Hvorfor har jeg flere venner som har hatt dette problemer med både 3g og 3gs? Hvorav at iPhone er så låst at den ikke reagerer på noen hardwareknapper. Du visste vel om dette ;_;?

 

 

Det er mange tilfeller av folk som har måttet vente til batteriet er tømt før de kan slå den på igjen.

 

Dette reagerer jeg litt på.

 

Det er ganske stor iPhonetetthet i min omgangskrets og blant mine kolleger, men med unntak av ett tilfelle med en jailbreaket telefon med problemer forårsaket av en alternativ GUI, så har jeg aldri opplevd dette.

 

For all del; jeg tviler ikke på at det kan skje, jeg bare lurer på hvorfor iPhonene til venner av kraftig pro Androidmennesker henger oftere enn andre?

 

"Av alle jeg kjenner med Android så har samtlige hatt problemer med batteriet på sine mobiler. Det tømmes alt for fort."

 

Utsagnet over stemmer på en prikk med min oppfatning av Android, men er allikevel ikke et særlig vektig argument, da det ikke inneholder noen informasjon som forteller noe om selve OSet, kun om min oppfatning av noe som kan være både hardwareproblem, brukerfeil eller svakheter i OSet.

 

På samme måte så kan man ikke bare slenge ut en påstand om at iOS er shait på grunn av at iPhone mangler resetknapp / ikke lar deg fjerne batteriet.

 

-KJ

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva syns du mangelen er i brukervennligheten da urgelol? Ellers ville vi jo kanskje sagt at iPhone har mer mangler generelt?

 

Google Android team sier jo at android er svært brukervennlig, men at de nå skal ha fokus på å gjør det enda mer brukervennlig en det allerede er. Du kan få et videoklipp der de faktisk sier dette ordrett.

 

Hvorfor i alle dager skulle vi ville si at iPhone har mer mangler generelt?

 

Vi diskuterer vel ikke terminaler her, gjør vi?

 

Hvis man tror på det utviklerne av OSene sier så må man også tro på at iPhone 4 er den beste telefonen. Ever.

 

Slik Android fremstår i dag så blir det bedre og bedre for hver versjon, men det er enda et stykke igjen frem til brukervennligheten i iOS. Hva Gingerbread kommer til å bringe til gards er uinteressant i en slik diskusjon, da ingen av oss vet mer om det enn det vi har lest på nett.

 

Skulle man i tillegg definere spillereglene litt mer og si at man bør sammenligne brukervennligheten i den versjonen majoriteten av brukerne av hver plattform kjører så tror jeg nok at Android kommer til å slite enda mer, da Google sliter med å få ut oppgraderingene til massene.

 

Så jeg ser ser frem til en tilnærming mot Linux sin pakkebrønnbaserte oppdateringsløsning der man kan oppgradere de fleste komponenter i OSet uavhegig av hverandre. På den måten vil de ta et kraftig steg mot det å gjøre OSet uavhengig av terminalprodusenten, noe jeg har ønsket meg lenge.

 

Inntil den tid blir det å bytte ut Android med iOS 4 for min del. Jeg er luta lei av å gjete batteriet på telefonen min med å drive å slå av GPS, WiFi, mailsync og bluetooth. Det bør være et minimumskrav til en moderne telefon at den klarer en hel arbeidsdag med pushmail og WiFi / GPS / Bluetooth på om enn ikke i bruk 100 % av tiden. Det klarte min gamle iPhone 3G med v. 2.0 av iOS, og den er to år gammel nå...

 

-KJ

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hva syns du mangelen er i brukervennligheten da urgelol? Ellers ville vi jo kanskje sagt at iPhone har mer mangler generelt?

 

Google Android team sier jo at android er svært brukervennlig, men at de nå skal ha fokus på å gjør det enda mer brukervennlig en det allerede er. Du kan få et videoklipp der de faktisk sier dette ordrett.

 

Hvorfor i alle dager skulle vi ville si at iPhone har mer mangler generelt?

 

Vi diskuterer vel ikke terminaler her, gjør vi?

 

Hvis man tror på det utviklerne av OSene sier så må man også tro på at iPhone 4 er den beste telefonen. Ever.

 

Slik Android fremstår i dag så blir det bedre og bedre for hver versjon, men det er enda et stykke igjen frem til brukervennligheten i iOS. Hva Gingerbread kommer til å bringe til gards er uinteressant i en slik diskusjon, da ingen av oss vet mer om det enn det vi har lest på nett.

 

Skulle man i tillegg definere spillereglene litt mer og si at man bør sammenligne brukervennligheten i den versjonen majoriteten av brukerne av hver plattform kjører så tror jeg nok at Android kommer til å slite enda mer, da Google sliter med å få ut oppgraderingene til massene.

 

Så jeg ser ser frem til en tilnærming mot Linux sin pakkebrønnbaserte oppdateringsløsning der man kan oppgradere de fleste komponenter i OSet uavhegig av hverandre. På den måten vil de ta et kraftig steg mot det å gjøre OSet uavhengig av terminalprodusenten, noe jeg har ønsket meg lenge.

 

Inntil den tid blir det å bytte ut Android med iOS 4 for min del. Jeg er luta lei av å gjete batteriet på telefonen min med å drive å slå av GPS, WiFi, mailsync og bluetooth. Det bør være et minimumskrav til en moderne telefon at den klarer en hel arbeidsdag med pushmail og WiFi / GPS / Bluetooth på om enn ikke i bruk 100 % av tiden. Det klarte min gamle iPhone 3G med v. 2.0 av iOS, og den er to år gammel nå...

 

-KJ

 

Jeg er så enig så enig.

 

Dette med at iPhone/iOS4 henger har jeg ikke opplevd. Men jeg har opplevd at appz har låst seg og det skjedde sist når jeg byttet fra 3GS > 4'ern. Hipstomatic, kameraprogrammet, hang veldig etter at jeg sa bilder skulle være av høy kvalitet. Et eller annet om at programmet lå i programskuffen når jeg gjorde endringen og da ville det ikke gjøre annet enn å henge etter at jeg hadde tatt et bilde. Måtte lukke alt i programskuffen og da virket det som normalt igjen. Det er første gang jeg har opplevd at iPhone har gjort noe jeg ikke skjønte/ville/ba den om. Mulig jeg er heldig her, men det tviler jeg på.

 

Skal sant sies at iPhone oppfører seg merkelig i vann, men det tror jeg også en Nokia ville gjort.

 

Og litt om Nokia, siden det skrytes så fælt av hvor lett alt kan tas i bruk. Husker dere Nokia bølgen som startet så fint med 5110, 3110/3210/6210 osv.. Mange gode modeller her. Faktis, den beste mobilen jeg ever har brukt er 6210i med batteri i nesten en uke. Det var tider... Og jeg vil gjerne minne folket som er så borskjemte med godt brukergrensesnitt, dengang lærte man seg hurtigtaster for å komme seg frem til f.eks sms, eller ormen. Tipper et godt antall av folket her har lært sine foreldre en eldre Nokia modell opp igjennom åra. Eller SE for densaks skyld.

 

Så kan man spørre seg: Var det egentlig ikke slik at Nokia (bruker dette mye som eks nå, hold ut..) hadde et ganske brukervennlig brukergrensesnitt allerede da? Meg bekjent ble dette utrolig krøkkete over tid. Enkelheten lå mest i at man KUN hadde SMS og TLF. WAP.. joa.. Hehe.

 

Ser man alt dette i dagens lys og hvor fort utviklingen har gått i retning smarttelefoner med like mange funksjoner som en vanlig PC, så undres jeg litt over klagingen ved at ting har blitt gjort enkelt som i iOS eller Android (Her kan vi krangle til vi blir blå. Android er nok litt mer knoting, men hey, det er flott det også!). Strengt tatt så skulle enkelte her hatt en Nokia 5110 med CMD, just for the challange...

 

Poenget mitt er at en rivende utvikling av bransjen har gitt oss produkter som burde dekke de aller fleste behov, om man føler for å være "simpel" eller "avansert" bruker. Jeg er fornøyd at apparatet ikke slår seg av, klikker, gjør ting jeg ikke ber den om, slipper å knote i menyer, jah.. Det bare funker. (ergo har jeg iPhone 4...), mens andre ikke er fornøyde før de har winME på plass... Er da noe bedre enn noe annet, eller vil det alltid forbli et spørsmål om smak og behag?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Hvorfor i alle dager skulle vi ville si at iPhone har mer mangler generelt?

 

Vi diskuterer vel ikke terminaler her, gjør vi?

 

Jeg finner det bare litt ironisk når noen påpeker selve mangler med android. Spesielt når de fleste vet at iPhone er kanskje den smartmobilen som har mest mangler. Diskuterer absolutt ikke noe form for terminaler jevel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Android henger nok litt mer en iPhone. Men det er forbanna irriterende de få gangene min 3gs har låst seg totalt. Det å måtte vente over et døgn for å kunne bruke den igjen er jo ikke noe bra. Hadde vært kjekt med utskiftbar batteri i sånne tilfeller. Jevel, det er jo kanskje bare 2/10 stk som opplever dette. Men alikevel så er det svært frustrerende.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...