Gå til innhold

Byggingeniør på høyskole eller NTNU?


Hunterz

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har søkt utdanning til neste år etter å ha fullført videregående i år (R2, FY2, BI2), men er fortsatt usikker på førstevalget mitt. Det står mellom 3-årig byggingeniør på høyskole og 5-årig byggteknikk på NTNU. Etter hva jeg har hørt er det mulig å ta en bachelor på høyskole først, for så å bygge på med en master på NTNU over to år. Har også hørt at det skal være mye vanskeligere å komme inn etter tre år på høyskole, enn å søke seg direkte inn på det femårige løpet nå. Er dette riktig, og hvordan vil denne utdanningen stille seg i forhold til et femårig løp på NTNU?

 

Akkurat nå føler jeg at det å knytte seg til fem år høres mye ut. Hvis jeg går lei etter et par år så er vel det meste bortkastet?

 

Noen som ellers har meninger rundt det å gå byggingeniør på NTNU vs. HIST? (vanskelighetsgrad, læringsmiljø, sosialt miljø osv.)

Nå er det mulig at snittet for å komme inn blir veldig høyt i år slik at jeg har sjanseløs uansett, men i tilfelle jeg skulle ha sjansen er det dumt å søle bort muligheten om det skulle være noe for meg.

 

Takker for alle svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg bare prøvd en av delene, og vurderte aldri noe annet enn master.

 

Bygningsingeniør er såpass vidt, at de fleste som har interesse i utgangspunktet, finner en interessant retning. Om du avbryter en master ved NTNU, så har du masse gode fag innen matte, fysikk osv. Noe som gjør det relativt greit å bytte over til en annen siv.ing-linje, du kan gå over til å ta en økonomigrad uten å ta alt for mange fag ekstra osv.

 

Når det gjelder Bygg- og miljøteknikk på NTNU, så er det midt unntrykk sålangt at det er en relativt snill siv.ing-linje når det kommer til vanskelighetsgrad, det er et godt steg opp fra R2 og FY2, men om du har hatt kontroll der, skal det absolutt gå greit. Sosialt er det et svært godt miljø, godt hjulpet av en solid linjeforening.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
Gjest Slettet+56132

Det er mer prestisje å gå på et universitet, vet ikke hvorfor, men slik er det og dermed vil utdannelsen gi bedre avkastning dersom du tar den på NTNU.

 

Til Runar i spoiler;

 

 

Uautorisert bruk av tag? kan du henvise til hvor det er brudd på dette i retningslinjene?

Jeg vet at det er uautorisert bruk av tag dersom jeg bruker den moderator varselet, men ikke vanlig varsel. Moderator varsel er ikke tilgjengelig for vanlig brukere, mens vanlig varsel er tilgjengelig for vanlige brukere, dermed kan jeg ikke se at det er uautorisert bruk av vanlig varsel.

 

 

Endret av Slettet+56132
Fjernet uautorisert bruk av tag.
Lenke til kommentar

Morsom du, de fleste bedrifter lønner sine ansatte etter hva slags utdannelse de har og ikke hvor de har fått utdannelsen.

 

Men det er mulig lettere å få jobb etter hvor man har studert, men er man flink og har visst engasjement under studiene så får man jobb.

 

Men UMB (ett universitet) tilbyr også master innenfor bygg.

Lenke til kommentar

I de fleste bedrifter vil jeg heller si de lønner sine ansatte etter hva de jobber med/kompetanse enn hvilken utdannelse de har. Er vel bare stat og kommune som lønner slavisk etter utdanning. Er du flink kan du fint tjene mer som prosjektleder eller selger med bare fagbrev enn det det du gjør i en stilling med doktorgrad...

Lenke til kommentar

Kombinasjonen med en bachelorgrad+2 årig master ved NTNU er flere tilfeller mer attraktivt enn en ren 5-årig master ved NTNU etter det jeg har hørt. Grunnen skal visst være at man på høgskolen har en litt mer teoretisk tilnæring til faget. Har hørt om flere siv.inger fra NTNU som har vært "ubrukelige" rett etter de har kommet ut fra NTNU... Men ingen regler uten unntak ;-)

Lenke til kommentar

Kombinasjonen med en bachelorgrad+2 årig master ved NTNU er flere tilfeller mer attraktivt enn en ren 5-årig master ved NTNU etter det jeg har hørt. Grunnen skal visst være at man på høgskolen har en litt mer teoretisk tilnæring til faget. Har hørt om flere siv.inger fra NTNU som har vært "ubrukelige" rett etter de har kommet ut fra NTNU... Men ingen regler uten unntak

 

Dette er feil

Lenke til kommentar

Noen punkt:

 

1. Klassene/kulla er som regel mye mindre på en Høgskole enn ved Universitet, noe som vanligvis fører til at du får god støtte og oppfølging av lærer/kursansvarlig...men på den andre siden så må du huske på at de som underviser ved Universitet også driver på med forskning, og er veldig oppdatert på fagene.

 

2. Igjen, pga størrelsen på klassene hender det ofte at du får mer "klassefølelse" på høgskolen, kontra litt mer individuell feel på Universitetet.

 

3. Du sitter igjen med papir etter 3 år/endt Bachelor grad

Lenke til kommentar

Kombinasjonen med en bachelorgrad+2 årig master ved NTNU er flere tilfeller mer attraktivt enn en ren 5-årig master ved NTNU etter det jeg har hørt. Grunnen skal visst være at man på høgskolen har en litt mer teoretisk tilnæring til faget. Har hørt om flere siv.inger fra NTNU som har vært "ubrukelige" rett etter de har kommet ut fra NTNU... Men ingen regler uten unntak ;-)

Det er vel en kjennsgjerning at høyskolene har en mer praktisk tilnærming til fagene. I tillegg til at en bachelorgrad er mer praktisk tilrettelagt en enn integrert 5-årig master. Dette sier jeg selvfølgelig kun på generelt grunnlag.

 

Det er ganske vanlig at kompetansen du opparbeider deg under studiet ikke nødvendigvis har mye relevans for jobben din. Det vanlige er at de nyutdannede blir kurset med en gang de begynner. At 3 år i høyskole + 2 år master på NTNU kan være mer attraktivt enn en 5-årig integrert master på NTNU ser jeg ikke bort i fra. Dessuten tror jeg at situasjonen er såpass kompleks at du ikke kan si det på generelt grunnlag. Jeg tror det har mer å si på personen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...