Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor har snurpet inn hastigheten på P2P tjenester


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg syns egentlig det virket ganske bra, jeg. Eneste dumme er at de nok muligens burde opplyst om det også. Det de gjorde var jo å prioritere pakker som ble sendt UT via fildelings-program lavt. Og grunnen til at de gjorde det var at linjene ut for alle brukere allerede var på bristepunktet. Måten de gjorde det på betyr at fildelings-trafikk (kun UT) blir prioritert lavt. Dersom det ikke er så mye å konkurrere med (altså liten bruk på linja) vil det gå fort. Dersom linja er tungt belastet så vil fildelings-trafikken UT bli lavere, noe som resulterer i generelt bedre linjer for alle brukere.

 

Dessuten så stod det videre at de ikke kommer til å gjøre dette lenger, siden de nå har fått nytt utstyr som har bedre linje ut.

 

Så istedenfor å klage burde alle sammen være glade og fornøyde. Telenor gjorde det de kunne for å gi brukerne en bedre linje i et overfyllt nett. Og nå når de har fått videt ut flaskehalsen fjerner de begrensningen. En begrensning som gjorde at 99% av brukerne fikk en følelse av at linja var bedre. Alternativet hadde vært at linja hadde vært uprioritert, med det resultatet at 99% av brukerne ville få en dårligere linje.

Lenke til kommentar

Telenor ADSL prioriterer ut trafikken, så hvis du har max upload så for du ikke lastet ned på mer en 3-5 KB/s... dvs har du 704/128 fra og uploader med 10-12 KB/s så synker download til et sted mellom 3-5 KB/S

 

Hvis man vil unngå dette prob. så er det bare å konfigurere p2p programmene slik at de ikke får lov til å bruke mer en totalt 70% av maks upload... da slipper man dette problemet..

 

Hvis ikke du har lagt merke til det allerede så er det enten fordi du har adsl fra andre enn Telenor, ikke bruker p2p, eller rett og slett ikke sharer nok som mange vil ha... f.eks. alle Farscape epiosdene = konstant kø i 6 mnd og max tillatt "upload"

Lenke til kommentar

Daffyd skrev:

 

Så istedenfor å klage burde alle sammen være glade og fornøyde. Telenor gjorde det de kunne for å gi brukerne en bedre linje i et overfyllt nett.

 

Hensikten helligjør midlet.Beste fall snill despotisme,men skjult som er enda verre.Slå meg ihjel,hvis du synes det er det beste for meg??Du behøver ikke si noe?

All god handel er bygd på god tillit.

Lenke til kommentar
Telenor ADSL prioriterer ut trafikken, så hvis du har max upload så for du ikke lastet ned på mer en 3-5 KB/s...  dvs har du 704/128 fra og uploader med 10-12 KB/s så synker download til et sted mellom 3-5 KB/S

 

Hvis man vil unngå dette prob. så er det bare å konfigurere p2p programmene slik at de ikke får lov til å bruke mer en totalt 70% av maks upload... da slipper man dette problemet..

 

Hvis ikke du har lagt merke til det allerede så er det enten fordi du har adsl fra andre enn Telenor, ikke bruker p2p, eller rett og slett ikke sharer nok som mange vil ha...  f.eks. alle Farscape epiosdene = konstant kø i 6 mnd og max tillatt "upload"

 

HA! Ler av folk som ikke har vett i hodet (N00b2K)... Det du snakker om har IKKE noe med Telenor å gjør. Det heter Asynkrone linjer. Pakker inn trenger et svar før neste er sendes, og med en utlinje som er sprengt så trakkes linjen inn ned, helt logisk. Les om TCP/IP.

Dette vil gjelde alle som lever asynkorne linjer.

Prøv å gå bortover Carl johan på den værst tiden av døgnet og så på kvelden. Du kommer fortere frem på kvelden....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...