Gå til innhold

SPD sluttet å fungere etter 2 dager - ville ikke løse seg ut, og skrue falt ut under tur


Christian86

Anbefalte innlegg

Jeg fikk kjøpt meg et par SPD sko fra shimano med cleats - og monterte dem. Jeg sjekket gjengene før jeg la ut på tur, slik at de satt fast og cleatsene (av mangel på bedre ord) ville ikke rikke seg, så antok de satt rimelig godt fast.

Jeg hadde en tur første dag på 1 km, for å teste og 2 turer i dag. Siste turen kom jeg hjem fra nå nettopp og når jeg skulle gå av og brukte riktig manøver for å komme ut av pedalen så bare fulgte skoen med. Den ville ikke ut av pedalen, men skled bare med. Jeg måtte ta av meg sko og begynne å skru en god del før skoen løsnet. Da viste seg det seg at den ene gjengen hadde falt ut underveis, og skoen fungerte derfor ikke.

 

(Det er min teori) Men nå er den ene skoen nokså slitt under fordi vi måtte bruke en del energi og krefter for å få den ut, og jeg er bekymret, for skulle jeg måtte bråbremse eller løsne meg ut fort er noe slikt rimelig farlig for meg føler jeg, og jeg er litt redd. Jeg syns 2 dager er litt for kort til å ha ødelagt noe, og jeg satt med brukermanualen når jeg skrudde sammen, og den andre skoen fungerer helt fint.

 

Hva kan egentlig ha skjedd, og er det normalt slik at jeg burde velge en annen festemekanisme?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som har skjedd er sannsynligvis at materialet under skoen har gitt litt etter at du har strammet skurene på cleaten, slik at det blir slark og skruen faller etterhvert ut. Det er helt vanlig på nye sko. Jeg opplevde det samme under et ritt nylig. Måtte stoppe og skrue sammen skoen og tapte 3-4 minutter på det. Lurt å etterstramme skruene de første turene på nye sko.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...