Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan vil slutt resultatet se ut når man er ferdig med å fikse hull i gipsplater?


Anbefalte innlegg

http://www.klikk.no/hvordantv/bolig/hus/article442395.ece . Denne filmen viser hvordan man skal fikse hull i gipsplater, men man får aldri sett slutt resultatet. Men man får aldri se hvordan slutt resultatet vil se ut når man er ferdig med å sparkle og male over.? noen som har et ferdig resultet etter å ha fikset et slikt hull og hvordan det vil se ut?

 

Har noen hull som jeg skulle hatt fått fikset.

 

## dobbelpost slått sammen av ilpostino ##

post-210458-1276432966,2247_thumb.jpg

post-210458-1276433130,0922_thumb.jpg

Endret av ilpostino
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det minste av de hullene bør du da kunne fikse med grov sparkelmasse for å fylle hullet. deretter pusser du og maler over. på det store er jeg litt mer usikker. du skal vel kunen klare deg med grov sparkelmasse der også men det kan godt hende det finnes andre løsninge som gir bedre resultat.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

... du skal vel kunen klare deg med grov sparkelmasse der også men det kan godt hende det finnes andre løsninge som gir bedre resultat.

Andre løsninger som f.eks. ennå grovere sparkel. Jeg fylte engang et ganske digert hull i gipsplate på vegg med Heydi Lettrep (tror jeg det het), et pulver man blandet med vann til en sandaktig sparkel. Pusset, sparklet over med vanlig medium sparkel, pusset og malte, det ble bra.

 

Sett ut fra filmen linket til i første innlegg, vil jeg tro at det største ligger på grensa mellom de to første reparasjonsalternativene.

 

Hvordan sluttresultattet vil se ut kommer an på hvor flink man er til å sparkle og pusse jevnt. Samt malerjobben. Er taket eller veggen falmet eller skittent vil selv identisk farge skille seg ut. Dersom sparkelen trekker inn mer i sparkelen enn i taket forøvrig vil også det kunne gi skjolder/avvik i farge og glans i enkelte lysforhold. For et godt resultat kan det som McHalvorsen sier bli nødvendig å male hele taket (eller var deg veggen?), og kanskje med mer enn ett strøk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er slettes ikke nødvendig å skifte hele taket. Etter slikt tak er lagt av snekker, finnes det ofte mange stygge merker maler lett fikser, hvis han kan faget sitt. At hun vurderer nytt tak, forteller egentlig bare sitt om hennes viten innenfor faget. Ring en maler. Tar ikke h*n lange tida å fikse. Eneste minuset er at h*n muligens må ha seg et par turer.

Lenke til kommentar

Hvis det som blir vist i videoen blir gjort riktig så vil det se ut som et hvilket som helst gipstak, siden det er slik alle gipstak og vegger ser ut i skjøtene før de blir sparklet. Det er viktig at ingenting stikker ut og at man sparkler det godt nok. Man må nok også regne med å male hele taket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...