Gå til innhold

Opprette og bruke bsu pa samme dag?


Tå.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Si at man har til gode å opprette bsu og skal kjøpe hus. Kan man da opprette bsu, sette inn 20k, bruke bsu til boligkjop, og få skattefradrag? Eller må pengene ha vært på konto over en lengre periode?

Da vil jeg heller anbefale å opprette BSU-konto og sette inn 20'000 i året fram til du er for gammel til å få skattefradrag lengre (er vel 34 som er grensa), og først da nedbetale.

Lenke til kommentar

Skal ikke være bombastisk, men ganske sikker på at pengene må stå på konto ved årsskifte. Om du setter de inn 31.12 og tar de ut 01.01 som Palme sier er det greit.

 

Det er jo forsåvidt mulig, men man får da bare utnyttet 20.000 av det totale sparebeløpet på 150.000, og 4.000 av det maksimale skattefradraget på 30.000, så det er ikke akkurat å anbefale. Det lønner seg heller å fortsette BSU-sparingen etter man har kjøpt huset, og så betale ned ekstra på boliglånet når BSU-kontoen er fylt opp.

 

edit: eller når man er blitt for gammel til å sette inn mer (34)

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar

Joda, er enig det, men antar at det TS mener med spørsmålet er om man kjøper seg bolig og ikke har noen BSU sparing, kan en da opprette BSU kontoen, sette inn 20.000 og bruke de neste dag på boligen og få skattefradraget.

 

At en bør spare hvert og alt det der er selvfølgelig det beste.

Lenke til kommentar

Det er en viktig ting å huske på i denne sammenheng; boligen må være kjøpt etter at man åpnet BSU-kontoen og begynte å spare. Det er derimot ingenting i veien for (og som allerede nevnt, en stor økonomisk fordel) å fortsette å spare videre etter boligen er kjøpt, for så å betale ned på lånet når man har utnyttet ordningen maksimalt. Å ikke utnytte BSU-ordninga maksimalt, så gunstig som den er, er nærmest økonomisk idioti...

Lenke til kommentar

Jeg får vel konkludere med at skattetrekk forutsetter at pengene står over nyttår og ikke aktiveres når man velger å benytte seg av kontoen. Er vel naturlig at man ikke tillater slike "smutthull" :/

 

Å spare 20k i året for å nå maksgrensa er i dette tilfellet irrelevant siden den økonomiske situasjonen ikke tillater det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...