Gå til innhold

Pc'en fryser i spill, hvorfor?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

tror det hjelper lite i formatere pc'en, he fordi jeg har nemelig formatert pc 2 ganger i løpet av denne uka, plus at jeg har send inn korte på testing hos komplett, hadde vært lurer og du hadde spart litt tid og, vis du heller bare hadde prøvd deg litt fram med drivere, men men gjør som du vil :D

Lenke til kommentar
tror det hjelper lite i formatere pc'en, he fordi jeg har nemelig formatert pc 2 ganger i løpet av denne uka, plus at jeg har send inn korte på testing hos komplett, hadde vært lurer og du hadde spart litt tid og, vis du heller bare hadde prøvd deg litt fram med drivere, men men gjør som du vil :D

 

La merke til at du er ATi-fan. Du har ikke reflektert over at det muligens er ATi-drivere og/eller Via-chipset i boksen din som forårsaker problemer? ;)

 

Jeg lærte allerede i med Rage-chippene at jeg ikke skulle ha ATi igjen. Og det tok to-tre hovedkort med Via-chipset før jeg tok til fornuften.

Lenke til kommentar

Han har vel ikke VIA chipsett, hadde han det hatt hadde problemet vært enkelt :) .. Tror ikke ASUS har produsert P4 HK med VIA enda.. Utover det er det vel slik at noe hardware vil ha problemer med hverandre og forårsake kompatibilitetsproblemer, det samme gjelder vel drivere. Det er heller ikke slikt at de nyeste driverne er de beste, 3.4 funker bra hos meg, men har hørt det motsatte fra andre igjen. Driverne til ATI har blitt betraktelig bedre siden det første Rage kortet mitt, jeg derimot har alltid likt ATI, spesielt TV-utfunksjonen og DVD avspillingen. Når det er sagt kjenner jeg folk som har hatt både NVidia kort og Matrox kort som har hatt betydelig mer driver problemer enn det jeg har hatt med ATI oppover(trikset med ATI har alltid vært å finne riktig driver-versjon og innstallere riktig, nå er det faktisk en oppskrift på dette hos ATI). ATI begynner å bli utbredt, så da er det logisk at flere folk finner feil, det er bare slik ting kan bli bedre.

Lenke til kommentar

Jeg fikk mitt Radeon 9700 kort i dag, og opplevde det samme etter ett par minutter i windows. Maskinen hengte seg. Den samme maskinen med ett annet skjermkort har stått på i flere dager sammenhengende før.

Funderer også på om det er Skjermkortet som blir for varmt, om du har kjent på den lille aluminums-plata på oversiden? (aner ikke hva som er under, noen som vet?) Den var iallefall varm som fy..

Lenke til kommentar

men det som bare var litt rart når jeg hadde catalyst 3.4, det var bare spill som frys IKKE 3dMark eller når jeg drev med anre ting på pc'en bare når jeg spillet, ja ja det er ikke så farlig nå da, for det fryse problemet mitt ser ut til å ha forsvunnet :D

 

300 Innlegg Woohoo

Lenke til kommentar

Samme problem her (nesten). Har Sapphire 9700 (ikke pro) sammen med følgende:

P4C 2,4 GHz

Abit IC7

1GB Corsair 3200LL (kjører på 2-3-3-6, 2,6V)

 

Har kjørt Prime95 stabilt lenge og windows apps, surfing etc. uten problemer. Starter opp 3DMark2001 og PC henger totalt i første gametest. Prøvde også å underklokke minne og prosessor til 100MHz FSB (1,2GHz CPU). Hjalp lite. Kom til 3dje eller 4de test i 3DMark2001 en gang, ellers krasjer den i første gametest samme hva slags innstillinger jeg har på RAM/CPU/FSB.

 

Kjørte så opp gamle Unreal Tournament i 1600x1200x32, funka uten problemer.

 

Deretter innstallerte jeg GTA3-Vice City som hang umiddelbart når jeg starta ett nytt game i 1024x768. Prøvde å underklokke skjermkortet til minimale innstillinger i powerstrip og kjøre 640x480 og fikk nesten sett ferdig åpningssekvensen.

 

Har følgende drivere:

DirectX 9.0a

Catalyst 3.4

Nyeste drivere til hovedkort og nyeste BIOS.

 

Skal prøve Omega driverne (hvor får jeg tak i dem?)

 

Trygve

Lenke til kommentar

men pass på at dere installere driverne riktig og da, plus last ned denne: http://www.driverheaven.net/cleaner/

så først unistallere dere controll panelet uten å starte på nytt og rett etter det uninstallere dere Skjermdrivern og starter på nytt, så når maskina starter opp på nytt igjen kjører dere Driver Cleaner som jeg ga dere linken til, så starter dere maskinen igjen på nytt og så instalere dere Driverene, dette er min metode på å uninstallere og installere drivere. :D

Lenke til kommentar

Testa masse forskjellige innstillinger i BIOS, uten hell. Det merkeligste var at kortet var absolutt mest ustabilt i 4X AGP og/eller høy AGP Volt.

 

Fjerna kortet (R9700 og R9700 secondary) fra Device Manager, reboot. La inn samme drivere på nytt (Cat 3.4) og så funka 3DMark2001 for første gang! Skal teste videre i spill osv. nå.

 

Fikk 12100 3DMarks første gang. Kjørte på nytt nå med 2-2-2-6 (2,7V) på minnet og satt performance mode på hovedkortet til Ultra. Fikk nå 12476 (alt på default innstillinger i 1024x768x32). Aner ikke hvordan dette er i forhold til andre systemer.

 

Trygve

Lenke til kommentar

Ok.. her hos meg så var det tydligvis PSU som var for svakt (300W Zalman) Så jeg kjøpte meg et Thermaltake på 480W med SATA støtte og justerbar vifte hos komplett til 1095 jeg ... Det var knall... Samt at jeg oppdaget at vifta på ATI-kortet mitt ikke gikk rundt.. så jeg var hos levrandør og fikk fiksen den... Så nå er det en fin fin dag :-D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...