Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Barkebiller eller mus?


Anbefalte innlegg

Har nylig overtatt en bolig. Den tidligere eieren har latt ca 4 kubikk ved stå igjen i kjelleren for han trengte ikke det der han skulle flytte.

 

Jeg drev med noe arbeid i kjelleren igår kveld, plutselig hører jeg knasing ved vedstabelen. Jeg trodde først det kunne være mus i veggen, men jeg hørte ikke noe tassing / piping rundt omkring i veggen. Jeg plukket opp en vedkubbe og slo hardt flere ganger både i veggen og vedstabelen. Knasingen bare fortsatte. Mus / gnagere blir vel redde og stikker av når man dunker i veggen?

 

Jeg pratet med den tidligere eieren, han hadde aldri hatt problemer med mus men hadde sett 2-3 "bille-lignende-dyr" i vedstabelen når han vasket. Jeg googlet en del og lurer på om det kan være barkebiller i veden. Jeg fant flere artikler som sier barkebille bestanden er høyere enn normalt i år, og jeg så 2 kryp på gulvet igår som ligner på denne: http://en.wikipedia.org/wiki/Monochamus

 

Fant også ett forum innlegg der en person hadde hørt barkebiller "holde på" i ett dødt tre, 15 meter unna terrassen sin. Og en artist på NRK urørt som har laget en sang som heter "knasende barkebille" :!: :!:

 

Lager barkebiller så høy lyd når de "spiser" at man kan høre det i samme rom i ett hus hvor det er helt stille? Jeg hørte det ikke klart og tydelig - men hvis jeg stoppet å jobbe og lyttet, så hørte jeg knasingen fra vedstabelen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...