Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

NAV tar feriepenger KVP-brukere har tjent på egenhånd


Dragen

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er KVP-bruker (Kvalifikasjonsprogrammet). Programmet er lagd for NAV-brukere under 30, og skal funke som en motivasjonskilde for å få unge folk ut i arbeid fortere. Vi får pensjonspoeng og feriepengeopptjening på lik linje med normal inntekt. Stønaden er også skattbar.

 

I min gruppe er det flere som har tjent opp feriepenger for i år på egenhånd, og disse betales i disse dager til oss. Nå viser det seg at NAV Lillehammer trekker oss i KVP-stønad fordi vi får feriepenger.

 

Selv får jeg i juni kr 3000,- i livsopphold fordi jeg fikk ca 5000,- i feriepenger i begynnelsen av mai. Lørdag 22. mai (2 uker etter utbetaling av feriepenger) fikk jeg brev som sa at jeg skulle spare feriepengene til juni, og at jeg ville bli trukket 50% av stønaden i juni.

Siden jeg for tiden er utplassert i et NAV-prosjekt hos Fretex, så skulle min arbeidsleder undersøke om andre KVP-grupper i regionen (Oppland) også fikk trekk for feriepenger tjent utenfor NAV sitt KVP-prosjekt. Det viser seg at det kun er Lillehammer som trekker penger.

 

Vi skal nå anke vedtaket om trekk til fylkesmannen, og jeg lurer da på om det er noen paragrafer vi kan vise til som kan hjelpe oss i saken.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

KVP administreres av sosialtjenesten, som er en del av Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV).

 

Kvalifiseringsstønad skal reduseres mot alminnelig inntektsgivende arbeid representert ved antall arbeidede timer, jfr lov om sosiale tjenester i NAV § 37. Feriepenger er i denne sammenheng ikke et resultat av samtidig arbeidede timer men en forsinket utbetaling av lønn for foregående år. Andre relevante hjemler for å trekke ser jeg ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...