Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Installasjon av 230v uttak ved parkering - praktisk?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Holder på å kjøpe meg en nyere bil og vurderer da å få montert inn motorvarmer. Da prisene på Webasto og Eberspächer(dieselvarmere) er såpass dyre så tenkte eg å gå for Defa WarmUp. Ulempen er at eg da trenger tilgang på 230v i umiddelbar nærhet av parkeringsplassen.

 

Eg leier leilighet, og parkeringsplassen er ca 5-10 meter unna huset.

 

Er det da praktisk mulig å få montert et værbestandig 230v uttak der som er koblet på min strømkurs? Hvilke priser bør eg se for meg?

 

Det vil være mulig å kunne grave ned et rør selv, og evnt tilkobling av en IP68(eller tilsvarende) kontakt på et spyd eller lignende selv, slik at elektriker kun trenger å koble den til i selve sikringsskapet.

 

Et annet alternativ vil være å legge en skjøteledning opp til uttaket som huseier har på husveggen sin. Da kan eg vel lovlig gjøre alt selv, forutsatt at skjøteledningen kan tas ut? Kan jo være enklest, og da bare betale en kalkulert husleietillegg for bruk av motorvarmer i 40-60 dager i året.

 

Må naturligvis få godkjent dette av huseier først, men så lenge løsningen ikke er synlig/i veien tviler eg på at det vil bli noe problem så lenge eg påkoster dette selv(eller større deler av det selv).

 

Hater kald bil om morgenen og skraping.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...