Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Irritert! Svenskene får VDSL mens vi sitter med ADSL-graut


Anbefalte innlegg

Det er ikke det som er hele poenget i denne tråden, det er også at Bredbåndsfabrikken (Sverige) tilbyr VDSL til 399kr mnd, som er MINDRE enn jeg betaler for 384/128kbps

 

Ja, men hvem hindrer noen i og tilby dette i norge?

Når TN har godkjent VDSL-DSLAM-er så kan jo hvem som helst selge slike løsninger til de prisene som man måtte finne lønnsome.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er ikke det som er hele poenget i denne tråden, det er også at Bredbåndsfabrikken (Sverige) tilbyr VDSL til 399kr mnd, som er MINDRE enn jeg betaler for 384/128kbps

 

Ja, men de selger da ADSL til omtrent samme prisen i Sverige selv om man kan få VDSL.

Lenke til kommentar

Dere kan ikke sammenligne Sverige med Norge. For det første bor det langt flere der (er det ikke nærmere 9 mill. eller noe sånt?). Videre sliter de ikke med den flotte naturen vi har her i Norge. Ikke bare er det dyrt og vanskelig å legge fiber e.l. til telefonsentralene men å legge kobber er heller ikke så lett. Videre er det mye spredd bebyggelse i Norge mens det er flere områder med sentralisert bebyggelse i Sverige.

 

Dersom vi ønsker å dekke 50% av norges befolkning må vi bygge ut x sentraler (tallet er konfidensielt). Bygger vi ut x antall (altså samme tall) andre sentraler dekker vi maks 10%. DSLAMer er ikke billige, ihvertfall ikke de tradisjonelle ATM DSLAMene som de fleste bruker. Videre kommer andre kostnader som fiber/E3 linker e.l. Det er ikke billig å bygge ut i Norge, og det kommer det aldri til å bli. Av samme grunn kommer vi heller ikke til å få like billig bredbånd. Det er bare å innse.

(Hvordan ISPene i Sverige i det hele tatt overlever er et under for meg, men jeg har ikke satt meg inn i prisene der heller.)

 

Forøvrig det VDSL prosjektet i Stavanger kjører/kjørte på to-bånds VDSL. Den "nye" VDSL-standarden kjører på 4 bånds (QAM) og kan derfor tilby høyere hastigheter enn tidligere.

 

 

Mvh,

 

G. Rimala

ZyXEL/Firstmile

Lenke til kommentar

Telenor er latterlige!

 

Ja, de ler hele veien til banken.....

Dette er ikke til og stikke under en stol at TN+ eller hva de heter nå selger dette 1G ADSL som bare det.

Det er jo "billig", selgeren eller kundene aner ikke hva 1G er for noe osv.

Det som skal bli spennende er jo om et års tid, kommer kundene til og velge noe annet en Tn? har de oppgradert til et med mindre begrensninger?

Greier TN+ det siste så har de nok en gang vist at de er dyktige i dette spillet.

Lenke til kommentar

svenskene har 26 mb VDSL :roll:

 

Hadde man bare visst hvor bra tilbudet var, kanskje de suger på utenlandslinjene fordi de ikke har råd til og la alle P2P-brukerne makse ut linjene sine?

kanskje de har et elendig stamnett og tvilsom routing?

Man vet ikke helt hvor billig dette er før man vet hva de leverer, folk som kan dette med prising av kapasitet påstår at regnestykket til disse svenskene blir vanskelig og få til å gå i pluss hvis folk virkelig bruker linja.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...