Gå til innhold

Lavere skatt når man har lån på hus og bil?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, jeg lurer på om man har lån på et hus og bil, vil man da få lavere skatt?

Nei, skatteprosenten forblir den samme, men man får fradrag på rentene. Såkalt rentefradrag. Dette fradraget blir trukket i fra brutto lønn og dermed blir total skatt mindre.

Lenke til kommentar

Skatten vil prosentvis være den samme. Men hvis du har lån vil du skatte av en lavere inntekt enn du ellers ville gjort. F.eks, hvis du tjener 400.000 i året, og har 50.000 i rentefradrag, vil du bare skatte av de resterende 350.000. Likevel vil du skatte like mange prosent som ellers, bare av et mindre beløp. :)

Lenke til kommentar

Nei, det må du ikke. Du vil få skattefradrag og ergo skatte mindre av inntekten din. Det samme gjelder om du har lang reisestrekning til og fra jobb, der er minstefradraget 13900(om jeg ikke husker feil), overskridende beløp vil du få fradrag for. I tillegg kan man få pendlerfradrag om man må være borte fra hjemstedet for å jobbe, man får skattefradrag for gjeld og alt mulig rart.

Lenke til kommentar

Her er det noen som ikke har fulgt med i timen eller glemt bøkene et sted. Virker også som om det er lite lyst til å finne ut av det selv, etter mange gode hint i denne tråden...

 

Grovt forklart: Pr måned skal du trekkes enten en fast prosentsats(prosenttrekk) eller trekkes i forhold til en tabell(tabelltrekk). Hvilken prosentsats eller tabell man trekkes etter velger man ikke selv, men får oppgitt av skattekontoret og de baserer det på livssituasjon, forventet lønn, gjeldsgrad osv. Så man kan ikke velge hvor mye man skal trekkes, det skal skattekontoret oppgi ut i fra opplysningene de har om det.

 

minste*

Å ha 19k utbetalt pr måned er ikke i det minste laget.

Lenke til kommentar

Man kan velge hvor mange % skatt som skal trekkes hver måned.

Hvordan gjør du dette da?

 

F.eks ved å oppgi høyere lønn enn man faktisk har når man bestiller skattekort og unnlate å oppgi noen av fradragene. Jeg har alltid oppgitt høyere lønn enn det jeg faktisk har, slik at jeg havner på et høyere skattetrekk, samtidig oppgir jeg ikke fradrag, slik at når jeg får skatteoppgjøret og retter selvangivelsen, så får jeg ALLTID igjen penger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...