Gå til innhold

Alternativ til medisinstudiet


Karlson

Anbefalte innlegg

Det er jo ingen hemmelighet at kravene for å komme inn på medisinstudiene er særs høye. Jeg er usikker på om jeg kommer til å klare å nå så høyt. Men etter videregående kommer jeg jo til å ha fullført realfagene.

 

Så, dersom jeg ikke kommer inn på medisin, hvilke alternative studier kan jeg da se på? Tenker helst på noen som kan lede til jobber med god lønn

Endret av Karlson
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er da et heller diffust spørsmål? Så vidt jeg vet har alle studier i Norge med unntak av nanoteknologi på NTNU lavere inntakskrav enn medisin, og dermed er i praksis alle studier i Norge "alternative studier du kan se på". Studier som kan lede til god lønn er også utallige - typiske studier som kan gi deg yrker med god lønn er odontologi, sivilingeniørstudier, siviløkonomistudier, og egentlig de fleste studier dersom du gjør det særs bra under studiene og etterpå.

Lenke til kommentar

Mange vil nok gå så langt som å si at de er ubrukelige. Det du tar med deg fra videregående (og forsåvidt også i stor grad fra universitetet) er verktøy for å tilegne deg nødvendig kunnskap, og ikke nødvendigvis så mye kunnskap i seg selv. Der er realfagene i en klasse for seg selv, da mye av de verktøyene du får med deg i samfunnsfagene uansett er noe du lærer i fellesfagene (om enn i noe mindre grad). Å ha hatt realfag på vgs er helt nødvendig når du skal studere realfag på universitetet/høgskole. Rettslære er, etter det jeg har hørt, "kjekt å ha" på jusstudiet de første månedene, men det stopper der. Mye av det samme er nok tilfelle med økonomifagene, selv om det er praktisk å kunne litt om regnskap etc.

 

Sitronkake: Jo nærmere pengestrømmen man er, jo mere tjener man. Derfor tjener siviløkonomer mer enn sivilingeniører. En annen viktig ting er hvor "viktig" du er for bedriften. Hvis det er sånn at bedriften stopper opp om du slutter/streiker, så har du et bra forhandlingskort. Derfor tjener flygere så mye.

Ellers lurer jeg på om det der er grunnlønn eller lønn etter tillegg og bonuser.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Det er jo ingen hemmelighet at kravene for å komme inn på medisinstudiene er særs høye. Jeg er usikker på om jeg kommer til å klare å nå så høyt. Men etter videregående kommer jeg jo til å ha fullført realfagene.

 

Så, dersom jeg ikke kommer inn på medisin, hvilke alternative studier kan jeg da se på? Tenker helst på noen som kan lede til jobber med god lønn

 

 

 

 

Hvorfor har du lyst til å bli lege???har du tenkt nøye over valget?

Studiet er oppskrytt. Jeg tror mange lager seg et luftslott i forhold til hvor bra det er å studere medisin og hvor flott det er å jobbe som lege. Jeg sluttet på medisinstudiet etter at jeg hadde studert medisin i mange år, av ulike årsaker. Jeg ble bare mer og mer sikker på at legerollen ikke passet meg, en ting er at studiet er hardt (det vil si skole fra ca 8-16 hver dag, slik at du er nødt til å lese hver kveld og i helger og ferier, eksamen alltid etter jul slik at det blir heller ikke juleferie...bye bye familieliv og fritid). Det er jo greit nok. I tillegg er legeyrket utrolig tøft, lange vakter, og mye tidspress. Du er hele tiden utsatt for massiv kritikk for det du gjør og lite ros. Dersom man ser på antall timer man jobber som lege og ikke minst det ansvaret man til enhver tid har, er ikke lønnen bra. Jeg kjenner mange leger som angrer på sitt yrkesvalg, de færreste tør å bryte ut, verken fra studie eller jobben som lege. Men for all del, dersom du er 200% sikker på at det er dette du vil og er villig til å ofre en del av ditt liv, da må du selvfølgelig gå for det. Det er absolutt ingen vanlig jobb, det er mer en livsstil. De som brenner for det bør uansett gå for det,. Håper du virkelig gjør det ellers blir det tungt å ofre så mye for en slik utdanning.

Lenke til kommentar

Farmasi burde være noe for deg. Å ta en master i farmasi gir deg bred kunnskap og mange muligheter hvis du bare har lyst. Du trenger ikke ende opp som apotekfarmasøyt! Finnes jobber i industri, legemiddelverket, RELIS, sykehusapotek og andre jobber i staten. I tillegg er det også forskning selvfølgelig. Andre veier å gå er klinisk farmasi som er forhåpentligvis på vei opp i Norge og andre spennende oppgaver som å jobbe litt i farmasøyter uten grenser.

 

Jeg går selv master i farmasi på 3. året og syns studiet er veldig interessant og føler jeg lærer mye forskjellig på ulike fagområder.

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Bumper denne tråden, hehe :) Jeg er i skrivende stund i samme dilemma som "Karlson", hvor jeg egentlig vil studere medisin men kommer ikke inn i studier i Norge.. Da blir det eventuelt medisinstudier i Øst-Europa, eller så står jeg mellom farmasi eller siving i kjemi/bioteknologi.. Noen som vet om det er gode karrieremuligheter innenfor farmasi, og om det er lett å få seg andre jobber utenom på apoteker? Og hvordan er lønna sammenlignet med sivilingeniører? Setter stor pris på svar fra noen der ute! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...