Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Rar lyd fra høytalere :(


Anbefalte innlegg

Hver gang jeg spiller musikk kommer det en rar lyd fra høytalerene. En slags skrapelyd. Lyden er der ikke hele tiden, men den kommer 1 gang i timen :/ Den plutselig kommer og den går like fort som den kom. Den kommer KUN når jeg hører på musikk (uansett om jeg spiller lyd-CD eller om jeg spiller fra iTunes biblioteket mitt), men den kommer ikke når jeg f.eks. ser på musikk på youtube. Lyden har vært der siden PC'en var relativ ny (Den er ca. 3 uker gammel :) )

Noen som vet hva den lyden kommer av og om det er mulig å fått den bort?

 

Er ikke noe særlig flink å forklare men håper noen skjønner hva jeg mener her :)

 

 

PS: Jeg beklager hvis denne tråden er på feil sted, er ny her ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å si. Det er sannsynligvis noe som forstyrrer lydsignalene, det forstyrrende elementet kan være inne i maskinen (hdd som spinner opp, vifte etc), eller utenfor (mobiltelefon eller annet trådløst utstyr som sender data). Jeg kan ikke helt tro at den bare kommer ved avspilling av musikk da det ikke gir mening, i så fall må feilen ligge i avspillingsprogrammet du bruker (noe som er lite trolig). Feilen kan selvfølgelig ligge i driver eller noe slik men da burde all lyd bli påvirket.

 

Et tips kan være å ta opp lyden mens du spiller av på pc (internt "What you hear is what you get") når du hører lyden sjekker du etterpå opptaket om den er der også. Dersom lyden ikke er i opptaket er det noe utenfor som forstyrrer. (Viktig at det er software opptak og at du ikke kobler til en mikrofon eller noe slik og tar opp fra (da vil jo lyden selvsagt være der))

Lenke til kommentar

@Dobbelmoral: Ja jeg har realtek lyddriver, og jeg har slått ned system sound baren, men den er der fortsatt :(

 

Når lyden kommer så er det som om PC'en henger seg opp, men ombestemmer seg like etterpå.

Først så trodde jeg at lyden kom av at jeg hadde fått virus, men kan nå ikke ha vært det for når jeg hadde den inne til service for å fjerne viruset, og fikk PC'en tilbake så var lyden fortsatt der, så da må det nok være noe annet :(

Lenke til kommentar

Er det slik at maskinen fryser et lite øyeblikk (sammen med lyden) og så går alt som normalt?

 

Jeg hadde et lignende problem og konkluderte med at det var hovedkortet. Lyden kunne bli litt dårlig til tider og så normal igjen. Prøvde flere lyddrivere, men ingenting hjalp. Da jeg satte inn et skikkelig lydkort så har lyden vært topp hele veien. Utenom de enkelte gangene maskinen frøs i et halvt sekund og musikken skippet det halve sekundet (pga. hovedkortet).

Lenke til kommentar

Vel, enkelte laptoper har bare ufattelig dårlige lydkort. En annen ting kan være dårlige drivere. En eller annen Dell Latitude mor mi har hjemme har helt horribel lyd i Windows XP, men i Win 7 hadde den helt grei lyd. Innebygde drivere til 7'ern var faktisk bedre enn de eneste fungerende drivere til XP.

 

Jeg sier ikke at du skal bytte OS'et, men dårlige drivere kan faktisk være et årsak.

 

Om du kjenner noen som har et ekstern lydkort for bærbare så kan du kanskje spørre om å få prøve det og se om det hjelper.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

OK, tusen takk for all den "lille" hjelpen jeg har fått :thumbup:

 

problemet er fortsatt ikke løst, men ettersom jeg er helt blond på hvordan jeg bytter forskjellige ting og tang i maskinen så sender jeg den bort til der jeg kjøpte den og håper de får løst problemet :)

 

Så igjen, Tusen takk for hjelp

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...