Jump to content
Sign in to follow this  
Jabbadabbado

Hva kan forventes i 2.bataljon?

Recommended Posts

Har lest masse, men mye omfatter gsv og panserbataljon osv..

 

Jeg vil gjerne ha så mye info om hva jeg kan forvente meg i 2.bataljon. Av Fritid, lønn, utstyr, og spesielt hva/hvordan trening og de forskjellige kompaniene innenfor 2.bataljon. Erfaringer og inntrykk av de forskjellige kompaniene er bare å fortelle om! :)

 

Er ganske "ny" på militær siden, så forklar hva forkortelsene dere bruker betyr :p

 

Jeg skal forresten inn i 2.bataljon til nåkommende Januar. Altså 2011. Gleder meg sykt!

 

takker for svar!

Share this post


Link to post

Lønna er nok på ca 145kr dagen. Det tilsvarer ca 4200kr i måneden. BLir du Korporal, så får du ca 500kr ekstra i måneden. Det er kjekke penger å få. Så har du etter rekrutten 7 gratis hjemreiser som blir sponset av militæret.

Share this post


Link to post

Gjøre en god innsats, insje mye og/eller bli likt av befalet. Litt forskjellig fra sted til sted. Hos oss er det ofte sånn at de som har vært her lengst og gjort god innsats, blir ULM/korporal. Men det blir gjort unntak hele tiden. Kommer an på befalet ditt og behovet for ny lagfører/korporal.

Share this post


Link to post

Nei jeg vet ikke hvordan det er i 2bataljon. Men jeg bestiller mat til de som er og passer på andre baser, f.eks HV sine baser, skriver ukesluttrapport over de andre på laget mitt og sender inn til befal. Litt kjip arbeid å vurdere sine medsoldater, menmen.. Skrive litt om gode og negative ting, stille rommet til insp, stille laget når vi har øvelser og er generelt lagfører. Når det er noe, så er det lagføreren sitt ansvar å fordele oppgaver til medsoldatene. Hat et eget lag på 6 mann ink meg og en nestlagfører under meg. Når vi har øvelser og videreutdanning, så får lagførere de feteste oppgavene fra befalet. Så er det din oppgave å sørge for at det ikke er dårligg stemning, mobbing osv på laget når befalet ikke er tilstede.

Share this post


Link to post

Du blir høyst sannsynlig ikke lagfører i 2BN. Men du kan fint bli korporal. Gjør en god innsats og stå på, hele tiden, det er den sikreste måten å få vinkler på.

 

Hva gjelder trening kan du de første månedene forvente svært mye marsjering, en hel del løping i skauen og en del "gym" på oppstillingsplass. Samt litt nærkamptrening, muligens. Etter det vet jeg ikke, i grunn, da jeg ikke har vært i 2bn mer enn under rekrutten.

Share this post


Link to post

Selvfølgelig også våpentrening. Tenkte trening som i fysisk trening. Men når man beveger seg over på den typen trening er det fort at informasjon er gradert.

Men joda, blir nok noen turer på skytebanen skal du se. Og det aller, aller meste gjennomføres med våpen på kropp, for at du skal bli vant til at det er en "del av deg":

Share this post


Link to post

Og det aller, aller meste gjennomføres med våpen på kropp, for at du skal bli vant til at det er en "del av deg":

 

Veldig pain-in-the-ass i starten. Ryggen blir helt rar og det er ubehagelig. Men man kommer inn i det med tiden.

Share this post


Link to post

Har hørt mye om "helvettes uka" og lignende opp gjennom oppveksten. Hvordan, evt. hva er det som er "helvettes uka" i 2.bataljon? Å er det noe anna spesielle tester man er borti?

Det arrangeres ingen mestringsøvelse for andre enn befalselever i 2bn, så vidt jeg vet.

Share this post


Link to post

Herr Brun har rett, men det viktigste er nok at du klarer å holde følge med resten av gjengen med alt utstyret, gjerne uten å klage for mye. Klarer du det er mye gjort, men det skal legges til fysisk styrke er en stor fordel.

Share this post


Link to post

Sånne basis styrkeøvelser holder i massevis. Pushups, hangups og situps. I tillegg ha en grei kondis og utholdenhet, sistnevnte kan du trene ved å gå tur med sekk.

Share this post


Link to post

driver alltids å ser litt på nette osv om 2bn. Å har lagt merke til "Cold Response". Er dette noe som er innenfor førstegangstjenesten i 2bn?

 

Også har jeg sett sånne øvningsfilmer hvor folk løper med "spesielle" hjelmer og drakter". Som nesten ser ut som "røde prikker". Do tell :)

Share this post


Link to post

Cold Response er navnet på den årlige NATO-øvelsen i nord-Norge. 2bn deltar ikke, eller i svært liten grad, på denne, da de har innrykk i januar. Det varierer fra år til år hvem som er med, kanskje blir 2bn med i større grad neste år.

 

De spesielle "hjelmene og draktene" du ser er SAAB sitt øvingssystem. Kort fortalt skyter man med rødplast (løskrutt), men har et lasersystem påmontert våpen og kropp, som aktiveres av rødplasten (vil tro det er lyden, men kjenner ikke til systemet så godt som jeg skulle ønske). Man har i tillegg gps-sporing osv., som gjør at en kan få et virtuelt bilde av slagmarken. Det er et veldig bra øvingssystem, til sitt bruk.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...