Gå til innhold

Hvordan kan Silmarillion filmatiseres?


Jakke

Anbefalte innlegg

Det er akkurat det. Ta for eksempel sagalitteratur, så ser du den samma trenden i omfanget av mennesker, hendelser og en tynn rød tråd over en lang tidsperiode. Filmatiseringen av slik litteratur er til stor grad kuttet ned til det uigjenkjennelige, så tror du skal se langt før noe filmatisering av silmarillion, desverre.

Endret av Mildir
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg leste Silmarillion på engelsk i sjette klasse. Jeg har lest den flere ganger etter det, og jeg mener den umulig kan filmatiseres. Noe kan lages film av, som enkelte deler av Quenta Silmarillion. Dette må i så fall lages delt opp i enkeltepisoder. Andre deler vil bli en stor suppe. Som Ainulindale. Det kan umulig filmatiseres.

 

 

Then the voices of the Ainur, like unto harps and lutes, and pipes and trumpets, and viols and organs, and like unto countless choirs singing with words, begam to fashion the theme of Ilúvatar to a great music; and a sound arose of endless interchanging melodies woven in harmony that passed beyon hearing into the depts and into the heights, and the places of the dwelling of Ilúvatar were filled to overflowing, and the music and the echo of the music went out and into the Void, and it was not void.

 

 

Lykke til.

Endret av Dermuszdel
  • Liker 1
Lenke til kommentar

simarillion blir nok ikke filmatisert nei...

 

som serie kanskje mere logisk men nei det er materiale som egner seg best i bok :p

Egentlig egner det seg bedre som en lang serie med bøker. Men Tolkien var mer opptatt av lingvistikk(språkvitenskap) og var forfatter i andre rekke.

 

Det var jo også sønnen som ga ut Silarillion fra farens gamle notater.

Endret av xaco
Lenke til kommentar

Ser ikke helt hvordan den skal fungere som serie heller, problemet er ikke historien, men persongalleriet og tids perspektivet. Alvene er udødelig mens dvergene og menneskene ikke er det. I tilegg snakker man om et tids perspektiv på vel over 400 år bare for det som skjer i Beleriand. Så har man det som skjer i Aman og hele den sulamitten, som og er viktig for de hendelsene som skjer i Beleriand.

 

Nei tror nok Silmarillion egner seg aller best der den er i dag, som en knakende god bok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...