Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[løst] Spill fryser, grafikkdriver restartes. Varmeskadet kort.


Anbefalte innlegg

De siste dagene har jeg hatt ett snodig problem. Jeg la merke til det for ett par dager siden da jeg forsøkte å spille COD4:MW (har hatt det lenge, men aldri kommet igjennom SP). Kan være att problemet har vært der lengre, det eneste spillet jeg har spillt i noen særlig siden jeg kjøpte skjermkortet etter jul er FarCry 2, som har hatt noen småproblemer. Vet ikke om det er relatert.

 

Spillet - COD4, altså - starter, laster inn verdenen, jeg kan spille "litt"; så fryser bildet i ett par sekunder, deretter blir skjermen svart, signalet til skjermen forsvinner (melding på skjerm), spillet kommer tilbake på skjermen i fryst tilstand i ett par sekunder, så fungerer spillet igjen. Jeg kan da spille videre i alt fra ett sekund til ett minutt, så skjer det igjen.

 

Etter litt tid og noen sånne frysninger, kommer skrivebordet opp istedetfor spillet når skjermen kommer til live igjen. Da må jeg avslutte spille i Task Manager. Jeg får da opp den meldingsbobla om at driveren sluttet å svare og måtte startes på nytt. Se vedlegg.

 

Det var iriterende nok i COD4. Nå legger jeg merke til problemet i stadig flere spill.

 

COD5 fryser, skjermen blir svart, mister signalet, kommer tilbake men forblir svart til jeg ALT-TAB'er ut av spillet. Avslutter oppgaven og får driver-boblen.

 

B:BC2 fungerer nesten problemfritt, men i enkelte scener som ser ut til å inneholde mange lyskilder måtte jeg se ned på bakken - ellers frøys spillet, svart skjerm, tapt signal, tilbake til skrivebord, driver restartet.

 

Har nå forsøkt Just Cause 2 demoen. Spillet fryser etter ett minutt eller så, skjermen går i svart, mister signalet og pluteslig er jeg på skrivebordet.

 

Har fårsøkt utallige google-søk, men er ikke sikker på hva jeg skal søke etter. Har sett andre som har hatt lignende problemer, og har forsøkt det som fungerte for dem.

 

Hadde de nyeste beta-driverne for skjermkortet, gikk tilbake til nyeste stabile, og gikk så tilbake til drivere fra i sommer. Det virket som om jeg kunne spille litt lengre i COD4 med de eldre driverne før problemene oppsto.

 

Forsøkte å reinstallere spillet.

 

Hardware er som følger:

GeForce GTX 275 - Demo

Core i7-920 (med en Corsair H50 vannkjøler)

3x2GB 1333MHz Kingston ValueRAM

Gigabyte GA-EX58-DS4

Tagan 700w

 

Jeg kjører Windows 7 64bit Ultimate, alle oppdateringer.

 

Alt står i ett Thermaltake Level 10.

 

Kassen er svært kjølig ved berøring, luftstrømmen ut er ikke mye over romtemperatur. CPU ligger på ~50°C ved last (radiator midlertidig montert slik at den varme luften fra kassen går igjennom den, ett problem med Level 10-kassene).

 

*preemptive edit*

Mens jeg skrev fikk jeg mer og mer lyst til å sjekke hvordan det gikk med skjermkortet. Har i det siste hatt problemer med å komme inn i kontrollpanelet til nVidia (BSOD: nvoclk64.sys).

 

Gjorde en fullstending reinstalasjon av alt som hadde med nvidia å gjøre, la inn seneste ikke-beta driverne.

 

Forsøkte COD4 igjen. Ingen forandring.

 

Fant ikke noen viftehastighets-kontrollmulighet i nvidia kontrollpanelet (mangler noen av menyvalgene i forhold til før), så jeg lastet ned og installerte seneste RivaTuner. Dro likesågodt viftehastighet-slideren til 100% og vifta spant opp.

 

Starta COD4 igjen. Spillet fryser ikke lengre...det går istedet direkte i svart (like ofte som før), signal lost, tilbake. Nå kom jeg igjennom spillet, selv om det hvert 30. sekund gikk i svart. Just Cause 2 demoen er likedan; den fryser ikke lengre men går direkte i svart, så til skrivebordet.

 

Det ser ut til at vifta har kjølt vekk frysningen... problemet er allikevel ikke løst. Alle spillene er for ordens skyld spillt på standard settings og 1920x1080. Forsøkte også COD4 med alt på det laveste uten at det ble noen forandring. Også med alt på max så det ikke ut til å utgjøre noen forskjell.

 

Det virker for meg som om den svarte skjermen er grafikk-driveren som restartes, dette vet jeg lager den sorte skjermen og signaltapet i andre situasjoner. COD4 klarer her å fortsette, mens andre spill ikke kommer i gang igjen. Just Cause 2 "fungerer" i den grad at spillet fortsetter og jeg kan løpe rundt og skyte... men det er ikke noe bilde (ser desktop).

 

Skjermkortet mitt er ett demo-kjøp, da samtlige spreke nvidia-kort var umulige å oppdrive når jeg skulle oppgradere. Ville ha nvidia pga. "3D vision". Spillene over er ikke forsøkt spillt i 3D da jeg for tiden ikke har en kompatibel skjerm. Før GTX275'en kom på plass hadde jeg ett 8800GTS. Resten av hardwaren er den samme. Da fungerte spillene uten problemer.

 

Hva kan problemet være? Driveren? Driveren som ikke samarbeider med mitt kort spesifikt? Ligger problemet i kortet i seg selv (og kanskje dette problemet førte til en RMA tidligere?)

 

Beklager de skrivefeilene jeg ikke har fått luket vekk ennå, det er seint og jeg er lei av å leite etter problemkilden.

post-15005-1269395749,0682_thumb.jpg

Endret av DOD
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde nøyaktig samme problem med mitt 9800 GTX. Hva var problemet? Overoppheting.

 

Prøvde å løse problemet ved å åpne skjermkort og fjerne alt støv, samt og endre kjølepasta. Funket ikke. Kortet var ødelagt. Har nå kjøpt nytt.

 

Beklager at jeg ikke har bedre nyheter.

 

Edit: Ja, nytt skjermkort løste problemet :D

 

 

 

Endret av dahwan
Lenke til kommentar

Har forsøkt alt annent enn å reinstallere OS (mulig jeg hiver inn en gammel vista 64 på en annen harddisk bare for å ha prøvd), mistenker at det er skjermkortet som kan være problemet her også. Får snakke med Komplett. Godt at Fermi kommer snart, kjøpte GTX'en bare for å ha noe mer enn GTS'en i mellomtiden.

 

Ved 100% vifte (type jetmotor) lå skjermkortet på ca. 60 grader ved last, og 50 uten. Lå på ca. 60 ved idle før jeg stilte på den, mulig det har gått varmt. Har *aldri* hørt noe til den vifta etter at jeg installerte kortet og den spant opp skikkelig ved den første oppstarten. Har ikke hatt den driveren det advares mot pga. opphetning.

Lenke til kommentar

Regner med du har sjekket at strømkabler osv er skikkelig festet til kortet?

 

Prøv å kjør dxdiag og se om den får 'pass' på alle testene.

 

Hva skjer hvis du tester et spill i dx9 istedet for dx10?

For øvrig ville jeg rensket pc'n for alle skjermdrivere og installert driver på nytt (bruk driversweeper eller lignende verktøy).

Lenke til kommentar

Når du ser mange sånne meldinger om at grafikkdriveren restartes så er det i korte trekk tegn på at noe er alvorlig galt, og her må du nesten feilsøke litt ekstra :

 

*Om du har overklokket cpu og minne : Klokk ned til standard hastighet og volt først.

*Sjekk at kjøleløsningen sitter på riktig og at driftstemperatur ikke overstiger 90C under last.

 

Personlig har jeg hatt den feilmeldingen selv, det endte opp med at kortet daua og det ble RMA på det. Antar at ditt kort har store muligheter for å gå den veien, men du får ikke gjort noe med det før kortet tar kvelden ordentlig da et annet system (som hos komplett etc) kan oppleve kortet stabilt under di korte testene dem tar.

 

Edit : Du kan jo selvsagt bytte driver også men tviler litt på at det er løsningne, men verdt å prøve.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Kvier meg litt for å sende det inn til Komplett av den grunnen ja, er selv utdannet som service-elektroniker og jobbet for en tilsvarende bedrift i noen år, kjenner godt til prosedyrene deres. Feilen er helt klart av den typen som vil kunne gå igjennom en standard sjekk uten problemer.

 

Har ikke så lyst til å dra av kjøleren for å legge på kjølepasta heller, da garantien i tilfelle henger i en veldig tynn tråd. Hadde det bare vært å legge på pasta og så var problemet løst hadde jeg gjort det, men da det kan virke som om kortet har tatt skade grunnet varme allerede...

 

Får se hva det blir til. Skal bort i påska, og har en 360 og en PS3 med uferdige spill stående.. kanskje jeg venter med å RMA'e det til jeg får Fermi'en. Har ingen problemer i windows ellers, kun ved noen spill.

 

Har forsøkt en del forskjellige drivere uten at det ga noe stort utslag. Er tilbake på de seneste ikke-beta driverne nå. Har rensket ut alt av drivere før jeg installerte dem på nytt.

 

Har ikke overklokket skjermkortet så lenge jeg har hatt det.

 

DxDiag rapporterer ingen problemer.

 

COD4 er så vidt jeg vet DX9?

 

Kablene skal stå godt i, dobbeltsjekket akkurat nå og alt kjentes bra ut.

Lenke til kommentar

Hvis du vet er rimelig sikker på at det er kortfeil kan du jo bare holde en finger på vifta og drepe kortet manuelt sånn sett. Hvis det uansett var gæli så skader det vel ikke å gjøre feilen mer åpenbar for testerne.

Er jo noe som heter at man ikke skal sparke en mann (skjermkort?) som ligger nede, men personlig så er eg tilhenger av å kverke den påkjørte katta i stedet for å la den ligge å pines noen timer før det skjer av seg selv.

 

Litt mange metaforer, men det får være! :p

Lenke til kommentar

Unngå å demontere kjøleren for å legge på ny pasta, selv om dette skal godkjennes som vedlikehold er dette unødvendig at man gjør, med mindre selger ber oss gjøre dette på dems ansvar.

 

Du kan jo prøve å kjøre et par testprogrammer som feks Occt perestroika og kjøre gpu testen, får du feil der så er det kanskje lettere å bevise for komplett, men du kan også ta di andre stress testene som finnes der.

 

Nei, holder en knapp på at skjermkortet har problemer jeg, noe som ikke forundrer meg med tanken på innpakkningsteknikken som benyttes på Nvidia kjernene og som sannsynligvis blir brukt på kommende Fermi også. Dvs lav levetid utenfor garanti-tiden.

Lenke til kommentar

Perestroika: Kjørte GPU-testen, med FullHD oppløsning (fullskjerm) og 8x multisampling for plage kortet litt. Kjørte vifta manuelt opp på 100% først. Fungerte til det kom opp i ~71 grader (tok fire minutter), da slutter driveren å svare. Kjørte det også i vindu med XGA. Da tok det rundt 6 minutter før driveren sluttet å svare, da med en temperatur oppgitt av båte OCCT og RivaTuner på 69 grader. Det var en del bugs før driveren ga seg også, en del "lag" (ikke FPS-drop, "ballen" frøs), og skjermen blinket noen ganger. Alt for lave temperaturer til at man skal se sånne feil. Med vifta på auto tar det under 2 minutter i XGA før ting går galt.

 

Core Clock: 632MHz

Shader: 1404MHz

Memory: 1134MHz

 

Sender avgårde en mail til komplett utpå morgendagen, se hva de sier. Har egentlig ikke mulighet til å gi fra meg kortet akkurat nå, da jeg har lånt ut laptopen... bruker PC'en ganske aktivt til andre ting en spilling, og det fungerer jo fremdeles.

 

 

 

Har egentlig ikke hatt noen dårlig erfaring med nVidia når det gjelder holdbarhet. Har ett ASUS V8440 4400TI Ultra/GD Deluxe fra august 2002 som kjører WoW helt OK -ikke raidable..- under Vista, ett ASUS 7800GTX kjøpt ved lansering 22.ne juni 2005 som er høyst oppe og går, og XFX8800GTS'en fra tidlig 2007 jobber i gjestemaskinen...som står i tyskland.

 

Har forsåvidt også et SIS 6326 med hele 8 megabyte videominne fra våren 1998, ikke for å sammenligne med nVidia, men det er ett PCI kort.. mon tro om Windows 7 støtter det... kanskje jeg klarer 15FPS på Turok igjen!

Lenke til kommentar

Du har fått et problem med Nvidia kort nå i alle fall ;)

Nvidia har nok kunnet spart seg disse problemene om de hadde sørget for ordentlig innpakkning til kjernen , men dette er tross alt problemer dem har slitt med siden 7xxx/ 8xxx serien og som vedvarer pga idiotiske valg. Resultatet er som du ser dårligere kvalitet på disse komponentene og større sannsynlighet for tidlig svikt.

 

Edit : Litt info om bump problemene

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...