Gå til innhold

hva er greia med rå egg?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

jeg lurte på hvorfor drikke/spise rå egg? jeg har hørt at det inneholder masse proteiner(isåfall hvor mye?) som forsvinner når du steker/koker det

 

er det verdt det?

 

og er det no risiko i forhold til sykdomer/bakterier?

 

og hvis jeg skulle begynt å spise/drikke rå egg hvor ofte?

Endret av potetgulll
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Folk drikker vel rått egg trolig fordi det er kjapt og enkelt.

 

jeg har hørt at det inneholder masse proteiner(isåfall hvor mye?) som forsvinner når du steker/koker det

 

Vel, jeg har hørt det motsatte.

Skrevet

Eggehviten er bare protein, om du steker den eller ikke.

Som Darko sier spiser noen egg rå fordi det er raskere enn å steke dem.

 

Du får smake selv, så finner du fort ut at det er verd bryet å steke eller koke dem =)

Skrevet

Har hørt at kroppen ikke klarer å utnyttet proteinene i rå egg mer enn 60-70%, i motsetning til opp mot 100% hvis man steker/koker eggene.

Man KAN bli smittet av salmonella, men faren er lav i Norge pga. mattilsynets tiltak.

Skrevet

Det stemmer, kroppen klarer i liten grad å utnytte proteiner fra råe egg. Mens blir de varmebehandla tar kroppen opp nesten alt.

 

Har ikke tatt vare på referansene jeg har sett om dette. Dette er egentlig allmenn kunnskap.

Skrevet

Posten over stemmer, det er ca 50% lavere opptak når den er rå.

Merk at det kun gjelder eggehviten.

 

Det kan være skadelig på lik linje som rå kylling, bakterier fordøyelsen ikke har enzymer for å bryte ned.

 

når det kommer til egget så er det at avidin binder biotin.

Varm eggehvitten til den stivner så bryter du ned avidinet og kroppen vil kunne ta opp all proteinen.

 

 

Råe egg er en myte fra 80-tallet.

Skrevet

Har hørt at kroppen ikke klarer å utnyttet proteinene i rå egg mer enn 60-70%, i motsetning til opp mot 100% hvis man steker/koker eggene.

Man KAN bli smittet av salmonella, men faren er lav i Norge pga. mattilsynets tiltak.

har hatt både sam og ella< på besøk går fort over :)

Skrevet

Rå eggehviter inneholder stoffet avidin som bindes til biotin slik at det ikke kan opptas fra fordøyelseskanalen.

 

Men dette har vel War allerede sagt.

  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
Skrevet

Du må ikke høre så mye :)

Og du må slutte å synse så mye. Evt. komme med hva du mener er rett isteden for å svare på måten du gjør her på forumet.

 

Folk over har skrevet hva jeg tror er rett.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...