Gå til innhold

Ødelagt SATA-inngang - nytt PCB-kort?


Anbefalte innlegg

Var så uheldig og knakk sata-inngangen og en tilhørende pin på harddisken. Har sett at det går ann kjøpe et nytt PCB-kort - spørsmålet er da: har dere kjennskap til sider som selger slike kort? Forøvrig en Hitachidisk (1TB).

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kun om du har data du vil redde ut av disken vil det lønne seg å bytte kort. Er det kun sata-inngangen som er berørt er det mulig å lodde på ledning og få hentet ut innholdet uten å måtte skaffe et nytt kretskort.

 

Gi oss mer info om disken og det er lettere å finne fram et kretskort som fungerer. Siden samtlige harddiskprodusenter har flere 1TB-disker så kan man finne 1tb hitachi-kretskort som ikke fungerer med din disk.

 

 

Finner man ikke kretskortet alene, så er en donnordisk et greit alternativ.

 

Bla. på ebay finner man både kretskort og hele disker. http://cgi.ebay.com/...4#ht_1104wt_939

 

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Se om du finner en identisk disk, f.eks på ebay.

 

Avhengig av hvor store skadene er, kan det være enkelt å lodde seg på og hente ut dataene med det ødelagte kretskortet. 15-30min jobbing for en som kan det - og antageligvis den billigste løsningen.

 

For å få den til å fungere med nytt kretskort, så er det ikke bestandig nok at modellnr matcher. Fant et bilde av en disk med samme modellnr, og på etiketten er det flere ting som kan være relevant i forhold til om det er mulig å benytte kretskortet i din disk. SECTORSCHS må være identisk, og du bør helst treffe på en disk med identisk firmware. Jeg er ingen ekspert på hva de forskjellige forkortelsene til hver enkelt harddiskprodusent står for, men p/n, mlc og produksjonsmåned kan være relevante for å finne "rett" kretskort.

 

 

349458067_o.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...