Gå til innhold

Overklokke! Trenger å tyne ut litt til, hjelp ønskes!


Anbefalte innlegg

Istedet for å kjøpe en helt ny maskin, har jeg bestemt meg for å tyne det lille jeg har igjen av maskinen før jeg gidder å kjøpe en helt ny maskin.

 

Har følgende specs:

Q6600

GTX 260

8 Gb ram

XFX 780i

 

Så det jeg lurte på er, jeg spiller akkurat nå Battlefield: Bad Company 2 og det er ganske bra fps men jeg merker allikevel at jeg trenger litt bedre. Er det da mulig å overklokke hva det enn måte være for å få opp FPS et par hakk?

Endret av Phoenix8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det varierer fra cpu til cpu og gpu til gpu. Et kjapt google-søk eller en visitt på produsentens hjemmeside gir deg svaret på dette.

 

Er idle-temp på CPU 30*C kan du slappe helt av - det er veldig bra uansett.

 

OBS! Støvsuging er ikke helt anbefalt, men om du gjør det så:

 

-Skru selvsagt av all strøm osv!

-Hold igjen/stikk noe inn i viftene når du støvsuger, slik at viftene ikke spinner rundt pga. luftsuget!

-Ikke dunk borti sarte elektroniske deler!

-Noe jeg har glemt? :p

Lenke til kommentar

Skru ned rammens hastighet litt, til 300mhz elns i bios(heter QSB/FSB i mitt bios). Kjør så på med f.eks 10 eller 20 i multiplier, noe som er lett å gange med. Etter det, kjør på med fsb. Øk med 10-20 hver gang. :) Når du får blåskjerm, skru opp vcore et par hakk.. og følg med på temperaturer. Når du er nådd ditt mål på f.eks. 3,5ghz. Ta en prime95 test i noen timer og sjekk maxtempen. Maxtemp liker ikke jeg over 65 grader, personlig. Tåler vel oppimot 80-90 før den blir totalt ødelagt. Idletemp har lite å si, så lenge 100% load temp er akseptabel. Max 65-70c vil jeg anbefale.

 

Kos deg. :)

Lenke til kommentar

hei, jeg stresser felt med å få det til å funke, setter minnet ned til 400 MHz som er det laveste, må jeg øke timings og? det er 5-5-5-15 nå. Strevde noe jævlig isted å prøve å fikse det men klarte å komme til windows loade skjermen også fryste det. Prøver på 1200 MHz som blir 2.7GHz. Prøvde å øke VID eller core voltage til 1.4V men det stod som current 1.35V men funket fortsatt ikke. Er redd for å øke dette noe mer men hvor mye er maks liksom? bør jeg øke volten mer eller kan det være noe annet som er gale? Bruker G0 stepping noe som skulle visst være bedre enn B3 men funker enda ikke :thumbdown:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...