Gå til innhold

Er "class 6" sammenlignelig mellem mærker?


Anbefalte innlegg

Mine Kingston 8GB SDHC, class 4, er egentlig for langsomme til mit Pentax K7, så jeg vil opgradere til noget hurtigere. Men når jeg kigger på "technical details" på amazon.com kan jeg se, at kort fra Kingston, Sandisc, Lexar etc opgiver helt forskellige skrivehastigheder på deres "class 6" kort.

 

Kan man stole på klassifikationen? Er der forskel på performance af et klasse 6 kort mellem disse mærker? Og... hvor meget hurtigere kan jeg regne med, at et class 6 vil virke relativt til class 4?

 

Det er ikke "skudhastigheden" jeg er utilfreds med, men der er et laaaangt delay før man kan se preview.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Class 6 vil si at hastigheten på skriving og lesing er garantert til aldri å gå under 6 megabytes per sekund, og sånn sett er standarden sammenlignbar mellom ulike merker og produsenter. Class 6 er imidlertid så høyt som standarden går, så for raskere ting enn det er det litt variabelt hvordan ting angis, og dermed er det ikke lenger så veldig sammenlignbart. Noen oppgir class 10 og lignende, noe som strengt tatt ikke er definert som en standard, men som jeg går ut i fra oppfyller de formelle kravene sånn ellers. Andre oppgir hastighet i megabytes per sekund, men ikke nødvendigvis som en minste verdi (dvs "peak" vs "sustained") og så videre.

 

Det er for øvrig også mulig at det i praksis kan være hastighetsforskjeller mellom ulike minnekort innenfor samme klasse, for det første fordi man nok opererer med en viss margin, for det andre fordi man neppe alltid vil ligge på laveste hastighet, og for det tredje fordi hastigheten på class 6-kort i praksis kan variere ganske mye ut over 6 mb/s.

Lenke til kommentar

Class 6 garanterer en minimum hastighet på minst 6 MB/s.

 

Produsentene reklamerer gjerne med maksimum hastigheter også og de ligger som regel vesentlig høyere enn minimum hastighet. Det er ikke noe i veien for at en produsent av Class 6 har 15 MB/s maksimum hastighet, mens en annen har 30 MB/s.

Lenke til kommentar

Mange tak for de gode svar! Endnu engang blev jeg lidt klogere af akam-forum.

 

Så vælger jeg nok mellem de kendte mærker, efter prisen. Kingston er alligevel blandt de mærker, der angiver lavest max hastighed, så da jeg har Kingston i forvejen må jeg vel forvente en netto forbedring af hastigheden uanset, når jeg går op fra klasse 4 til klasse 6.

 

Godt at vide at det ER en etableret standard, og at tal over 6 ikke er lige så pålidelige. De er alligevel også en hel del dyrere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...