Gå til innhold

Interrail til sommeren


Anbefalte innlegg

Jeg og et par kompiser tenkte å ta en interrail-tur til sommeren, og lurte derfor på om det er andre her som har erfaring med dette. Har et par spørsmål angående interrail som jeg håper noen kan svare på :) Kunne sikkert funnet ut av alt dette ved litt googling, men det hadde vært fint å høre litt erfaringer fra dere.

 

 

1. Selve 15-dagerspasset koster ca. 2200,-, men hvor mye mer bør man regne med å bruke på mat og overnatting?

 

2. Har lest flere steder at man må reservere seter på noen tog. På hva slags tog er dette nødvendig, og hvor mye koster det? Og ikke minst, er det nødvendig, eller kan man bare ta et annet tog?

 

3. Ser at det ikke er så altfor dyrt å leie seng på toget. Likevel kommer vi neppe til å tilbringe hver eneste natt på toget. Hva er gode alternativer til soving på toget?

 

4. Hvor ofte går togene som man kan ta med Interrailpass? Kan man ta alle tog, eller kun spesielle Interrail-tog?

 

5. Noen tips til reiseruter? Vi har ingen spesifikke planer om hvor vi skal, så vi er åpne for hva som helst.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom dere ikke reiser med tog hver dag kan dere spare en del penger på å kjøpe f.eks. "5 days within 10 days" eller "10 days within 22 days" pass. Faren med interrail er at man stadig rusher rundt fra sted til sted uten å få nok tid på hvert sted dere besøker..

 

Ellers er, som allerede nevnt, hostelworld en fantastisk ressurs. Øvrige priser (mat og sånt) avhenger selvsagt veldig av land, og i hvilken grad dere vil lage mat selv. Eksempel: middag på restaurant (pasta, pizza etc) koster gjerne rundt €10 i Italia og €12 i Frankrike, tips inkludert. Lunchretter (focaccia, baguetter..) på bakerier ligger på €3-5.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen som har noen skrekkhistorier å komme med fra Interrail? Eller var alt bare fryd og gammen? :)

 

Virker egentlig litt spennende å sove i skogen, ved sjøen eller lignende om man har med telt. Parker er kanskje ikke så lov, men om man gjør det diskret..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skrekk og skrekk historie.

jeg tror vi hadde planer for en by i Frankrike nær grensa til Belgia, og vi var vel i Belgia også, men siden vi ikke hadde3 med oss noen kart, og alle byer av så og si ukjente, så bomma vi litt på togene, og ved 12 tiden stopper toget på et gudsforlatt sted midt i Belgia, fant bare en person som bare prata belgisk, tysk og italiensk, noe som vi ikke kunne. Vi fant heller ikke noe hotell eller slikt, så måtte sove på et jorde utenfor byen uten telt og liggeunderlag, bare sovepose. Så våkner vi etter noen timer, og det pøsregner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...