Gå til innhold

Endelig føler jeg meg litt friere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ser på Jkrist som en ganske vanlig kristen(kanskje litt ekstrem) og på innlegget hans ser du hvilke tanker han sliter med til enhver tid. Han er dritredd for å brenne i evig tid i helvete fordi den supergode guden hans kanskje er misfornøyd med han.

Nei jeg er ikke redd for å bli dømt til helvete. Jesus har jo tatt straffen min! Dere burde heller frykte den kommende dommen dere.

 

Jaså så det er nå du føler deg fri Gerrardo? Så nå skal du vel bare synde i vei. Men ikke gå helt bananas da som Metal God sier. :roll:

 

Dette er det mest menneskefiendlege eg har lese her inne. Gerrardo har endeleg fridd seg frå ein del tankar om straff og synd han har slite med, og din fyrste reaksjon er å få han inn på det sporet att.

Men sett at Bibelen er sann, er det ikke bra jeg advarer dere så dere kan bli reddet?!

Lenke til kommentar

Det finnes ingen gud!!!

Tenk at jeg sier dette, og ja, det føles ganke bra.

Jeg er fri.

Jeg poster forhåpentligvis mitt siste innlegg om dette i denne omgang.

 

Jeg vil takke til alle som har hjulpet meg gjennom dette, da spessielt RWS, du har vært utrolig snill og hjelpsom!

 

Selvom jeg nå har valgt min tro, så er jeg ikke helt frisk føler jeg, jeg må snu tankemønsteret mitt, og lære å leve livet, jeg kan jo aldri være helt sikker, men jeg har valgt å ikke tro.

 

Da er det siste jeg vil stille dere som ikke tror!

 

Hvorfor?

 

Jeg håper på gode svar som kan gjøre meg ennå mere overbevist om dette.

 

Jeg setter pris på dere alle!

 

Ok, dette er ditt eget valg, min venn. Men jeg kan si deg det at det er et valg basert på hva alle andre har sagt. Jeg har fulgt med på hvordan du poster nye og nye tråder med spørsmål som du ikke er villig til å selv finne svarene på - du vil bare ha fastisvar, uten å selv gjøre en innsats for å finne meningen med livet. Det du gjør er simpelthen å følge meningsmålingene eller statistikken og basere hele din skjebne og ditt liv på hva like feilbare menneske som deg og meg sier; og fordi flesteparten ikke gidder å bry seg om Gud eller Bibelen fordi det kommer i veien for ens selviske motiver, gjør du akkurat som dem. Menneskenaturen er selvisk og vil derfor automatisk helle i opposisjon mot Gud. Toppen på kaken er at du ikke engang vet selv hvorfor du "ikke tror". Det virker som du går etter din egen magefølelse. Er det en trygg måte å finne sannheten på? Og når folk siden spør deg hvorfor du ikke tror eller tror på Gud, skal du da sitere alle disse innleggene og henvise til hva den og den på diskusjon.no har sagt? Min venn, for din egen skyld, tenk deg om ett par ganger. Jeg har allerede og vil fortsette å sende bønner til Gud for deg.

Endret av Mennesket
Lenke til kommentar

Jeg blir rett og slett kvalm av og se hvordan dere kristne spiller på samvittigheten til folk som har problemer.

 

"og fordi flesteparten ikke gidder å bry seg om Gud eller Bibelen fordi det kommer i veien for ens selviske motiver"

Dette er tull prat, det er ganske enkelt fordi folk i dag klarer og se forskjellen på eventyr og virkelighet

 

"Menneskenaturen er selvisk og vil derfor automatisk helle i opposisjon mot Gud"

Javel ja så gud skapte oss så vi skulle gå fra han, så brenne oss i helvete foraltid fordi vi gjør det han skapte oss til.. Snill fyr det der......

 

Bevis for gud = null

Lenke til kommentar

...... Og når folk siden spør deg hvorfor du ikke tror eller tror på Gud, skal du da sitere alle disse innleggene og henvise til hva den og den på diskusjon.no har sagt?

Det er vel en god sjanse for at vi mange ikke-troende på diskusjon.no tenker mye-mye klarere enn det som ble gjort for noen tusen år siden. Vi sitter jo på kunnskap om hvordan verden vår og livet vårt har blitt formet av naturlige prosesser. Og vi har bare så vidt begynt å forstå. Sløret har bare så vidt begynt å løfte seg....

Basert på all fakta, all kunnskap om om menneskets natur, og litt i logisk resonnering, vet vi at gudene er menneskeskapte bilder for forklaring, trøst og veiledning i en uopplyst tid.

Jeg forstår om redselen tar dere som ser at religion er på vikende front, men det er ikke det onde som overtar. Kunnskap er ikke ondskap og bedre forståelse av oss selv og universet vil gjøre mennesket enda mer "menneskelig".

Lenke til kommentar

Det er like idiotisk å påstå at det ikkje eksisterar gudemakter som at det gjer det, det finnast ikkje empiriske bevis for nokon av påstandane.

 

Ok, så alt man klarer å finne på bør man anta at det er ca 50% sjanse for at eksisterer da? Ta for eksempel julenissen, 50/50 skal vi si?

Du meinar vi skal basere oss på tall du drar ut av bakenden? Som sagt, ingen empririske bevis -> intet grunnlag å basere seg på og dermed kan vi ikkje anslå noko sannsyn for det eine eller andre heller.

Likevel er det nok like sannsynleg at julenissen eksisterar som Allah, men sjansen er nok større for ei form for udefinert gudemakt.

 

Når du bruker ordene "like idiotisk" så håpet jeg kanskje at du skjønte hvor de tallene du ser for deg at jeg har dratt ut av bakenden kom fra, men desverre er det ikke alle forunt å forstå grunnprinsippene i logikk. I det heletatt å påstå at det å argumentere for eksistensen av noe man ikke på noen måte kan sannsynliggjøre skulle være "like idiotisk" som det å argumentere mot det, er intellektuelt selvmord. Jeg kan for eksempel påstå at i morgen får vi ingen soloppgang, for å ta et kjent eksempel, for det er faktisk mulig at det skjer. Ingen kan motbevise meg i den påstanden, men jeg tror ihvertfall at JEG ville sagt at de har en sterk sak de som stiller seg tvilende til den. På lik linje med at alle dager før denne HAR hatt en soloppgang, har alle dager før denne IKKE vist noen gud. Vi sannsynliggjør noe ut fra tidligere erfaringer, og kan med det fastslå at noe ER mer sannsynlig enn noe annet, og ER derfor mer intelligent å forsvare. Dine slepphendte bemerkelser holder på INGEN måte stand...

Lenke til kommentar

Ok, dette er ditt eget valg, min venn. Men jeg kan si deg det at det er et valg basert på hva alle andre har sagt. Jeg har fulgt med på hvordan du poster nye og nye tråder med spørsmål som du ikke er villig til å selv finne svarene på - du vil bare ha fastisvar, uten å selv gjøre en innsats for å finne meningen med livet.

Han har faktisk vært tøff nok til å spørre og til å se skikkelig på svarene han har fått. Og angående et valg andre har sagt, sitter du ikke nå og sager av den grenen du selv sitter på? Du selv tror jo på noe andre har sagt hvis du var i tvil. Hadde du aldri hørt om eller lest om den kristne guden hadde du heller ikke hatt noen grunn til å tro på de påstandene... Men fordi han har hørt på ting som faktisk kan støttes av beviser så har han da altså valgt feil, ifølge deg? Rart....

 

Det du gjør er simpelthen å følge meningsmålingene eller statistikken og basere hele din skjebne og ditt liv på hva like feilbare menneske som deg og meg sier; og fordi flesteparten ikke gidder å bry seg om Gud eller Bibelen fordi det kommer i veien for ens selviske motiver, gjør du akkurat som dem. Menneskenaturen er selvisk og vil derfor automatisk helle i opposisjon mot Gud. Toppen på kaken er at du ikke engang vet selv hvorfor du "ikke tror". Det virker som du går etter din egen magefølelse. Er det en trygg måte å finne sannheten på?

Dette er noe av det verste jeg har sett deg skrive her inne, for her opphøyer du ikke bare deg selv, og de andre som tror på rene påstander, som klok, smart og en som tenker nøye imellom ting (til tross for at du ikke kan støtte det du tror på med noe annet enn akkurat din egen magefølelse, da påstandene totalt mangler beviser), men du disser alle oss andre som faktisk har sett begge sider og bruker empiri og IKKE magefølelsen til å bestemme hva vi skal akseptere som "sant"! Bare å si at "fordi flesteparten ikke gidder å bry seg om Gud eller Bibelen fordi det kommer i veien for ens selviske motiver" er jo totalt latterlig, da du faktisk refererer til en bok som KUN er påstander!!! Hvorfor i alle verdens dager vil du legge så mye i påstander og fremdeles hevde at det er du og dine meningsfeller som er de smarte her?

 

Og når folk siden spør deg hvorfor du ikke tror eller tror på Gud, skal du da sitere alle disse innleggene og henvise til hva den og den på diskusjon.no har sagt? Min venn, for din egen skyld, tenk deg om ett par ganger. Jeg har allerede og vil fortsette å sende bønner til Gud for deg.

Syntes det er kjempe bra at Gerrando har brukt tid på dette og spurt og gravd med et ønske om å få ihvertfall noen svar. Jeg har selv svart ham på PM og sagt det JEG mente, ikke det jeg tror han vil høre eller hva jeg tror han ønsker å høre, men hva jeg personlig mener og delt mine meninger og livserfaringer med ham. Har du gjort det mennesket? Har du delt DINE meninger med ham eller har du delt det du tror er rednings planken på alt her i livet, nemlig guden din?

 

Virker også som om du egentlig driter i ham som menneske og kun ser på ham som et medlem du kan verve og dette er skuffende og noe du absolutt burde gi noen dager til å tenke over selv..... For det er ikke en god egenskap du og dine meningsfeller viser når alt dere er ute etter er å verve medlemmer...

 

 

 

Så vil jeg avslutte med å si at jeg er meget glad for at jeg kunne være til hjelp og er glad du er på rett kurs! Bare hyggelig å hjelpe! Og husk at det er kun er DU som kan gjøre livet ditt bedre, det komemr ingen og gjør dette for deg hverken i form av guder eller andre greier, det er kun du! For er det en ting livet har lært meg er det å begynne dagen med et smil og se de små tingene i livet! :D

 

Og ærlighet, ikke glem ærlighet. Ærlighet ovenfor den mannen du ser i speilet om morgenen, for det er nemlig ham du ser der som vet alle dine hemmeligheter og som du i bunn og grunn må svare for når du ikke er ærlig! Drit i hva andre måtte si, tenke og mene om deg, for det er DU som faktisk vet hvordan du er, ikke alle andre! :D

 

Lykke til videre Gerrando! Stå på!

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Jeg gleder meg på dine vegne. Husk det vi sa om at du fortsatt har en innebygd moral som kan være lurt å følge. Selv om du føler deg fri, trenger du jo ikke å gå helt bananas :p

Egentlig frykter jeg ikke det....

Ha en riktig god natt og lykke til :thumbup:

 

Kardemommeloven er en enkel og grei regel å ha i bakhodet.

 

"Man skal ikke plage andre,

man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil."

Lenke til kommentar

Gratulere med ditt valg. Som forøvrig er et meget godt valg.

 

Lykke til videre og nyt friheten :)

 

Jeg tror du bør være veldig sikker før du tar den endelige avgjørelsen. Tar man feil rissikerer man blant annet å kastes i helvete, tilintetgjøres, bli et hvileløst gjenferd eller reinkarneres som en pungrotte alt etter hvilken religion/livsyn/Gud som er den sanne for å si det sånn. Og da er ateismen en av de mest risikable hvor man ikke har noen forsikring.

 

Klarte ikke la vær å inkludere et sitat fra legendariske George Carlin:

"Religion has convinced people that there’s an invisible man…living in the sky, who watches everything you do every minute of every day. And the invisible man has a list of ten specific things he doesn’t want you to do. And if you do any of these things, he will send you to a special place, of burning and fire and smoke and torture and anguish for you to live forever, and suffer and burn and scream until the end of time. But he loves you."

 

Sitatet er hentet fra videoen som jeg har linket til i signaturen, for de som måtte lure.

Endret av Bilael
Lenke til kommentar

Men sett at Bibelen er sann, er det ikke bra jeg advarer dere så dere kan bli reddet?!

 

En ganske stor logisk brist for at bibelen er sann,er jo at det står absolutt ingenting om dinosaurer i den.Samt,hvis du tror på bibelen 100% (noe jeg føler du gir uttrykk for) så er jorda ca.12 000 år gammel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=-qmglGWMsdk

 

Samt,det er jo påvist andre skroller ifra Jesus sin tid,som beskriver at folk på den tiden var relativt glad i narkotikumet marihuana.Mye rart kan skje da,som feks at en fyr går på vannet.

Lenke til kommentar

Hvor skal jeg starte..

 

jkrist, jeg syns ikke du skal komme her med alt det du prøver å skremme folk med, det er ikke til serlig stor hjelp. Og du sier jeg har tatt et valg utifra hva andre mener og mener jeg ikke har tenkt selv? Det er det dummeste jeg har hørt..

Tror du ikke jeg har tenkt? Jeg skal fortelle deg at jeg har ikke gjort noe annet det siste året! Jeg har bedt til gud, jeg har spurt om han kan hjelpe meg!

Så å komme her å si dette syns jeg blir ganske så latterlig.

Men ja, jeg har til en grad hørt på andre, men jeg trengte noen å snakke med, høre hva andre mente og deretter tenke hva jeg tror.

Som jeg har sagt tidligere så sender jeg en stor takk til Rws som har vært en kjempe kar og hjupet meg. Det er åsså mange andre flotte mennesker her inne.

 

Så jeg vet ikke hva du og dine venner vil høre jeg?

Hvorfor jeg ikke tror på guden din? Jeg kan fortelle deg:

 

For det første, jeg har slitt med psyken siden jeg var liten, har bedt mye oppigjennom tiden, har han vist seg? Nei.

Og hvilken bevis har du egentlig for at han finnes?

Når jeg sliter med vonde tanker og det går ut på om han finnes eller ei, ja da skjønner jeg ikke hvorfor han ikke hjelper.

Se på all ondskap i verden, er det liksom greit det da?

 

Jeg syns det er litt hardt å bestemme seg for å tro på virkeligheten selv, bare tenker at vi lever dette livet og etter det så er det slutt, for all tid.

Hvor lenger er alltid liksom?

Hva er utenfor jorda, er det bare et stort svart hull, slutter det noen plass?

Lenke til kommentar

Men sett at Bibelen er sann, er det ikke bra jeg advarer dere så dere kan bli reddet?!

Reddet? Vel, kommer vel an på øyet som ser det da :)

 

Det du, og en hel del religiøse, har vanskeligheter med å forstå er at jeg, åpent og ærlig og rettfrem, kun anser det som står i bibelen som påstander, likelydende andre påstander. Det er ikke noe som tilsier at de påstandene er riktige, snarere tvert i mot..

 

Det du heller ikke skjønner, tydeligvis, er at jeg ikke ønsker å "leve" evig. Ikke som en tilbeder av guden din på lykkepiller der jeg blir "oppdattert" så fort jeg begynner å kjede meg og fri vilje ikke lenger eksisterer... Dette vil jeg ikke. Helt sant! Ikke om det ble tilbudt meg av jesus kristus personlig engang. Når jeg dør så håper og tror jeg at det er det, da er jeg død. For all tid! Har overhodet ikke noe ønske engang om et evig liv hverken her eller der....

 

:)

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Der er du inne på noe jeg skulle ha kommentert flere ganger i slike diskusjoner.

"komme til himmelen og leve herrens glade dager til evig tid". Utsagn som dette får meg til å undres stort.

Har de som ønsker dette noen sinne forsøkt å forestille seg tidsbegreper ut over måneder og år? En menneskealder?

Evig tid folkens.... ( jeg sitter å rister på hue av slike forestillinger )

Nytter ikke å lokke meg med piker, vin og sang til evig tid. Nei takk!

Hadde vært show noen uker tenker jeg, men for svarte! IKKE til evig tid... Det er en så absurd og tullete idé at jeg får ikke sagt det.

 

Jeg skal spise den gode og varme skinnhua mi i himmelen dersom jeg tar feil. Det går nok, bare jeg tar tiden til hjelp ;)

Endret av The Metal God
Lenke til kommentar

Jeg ser på Jkrist som en ganske vanlig kristen(kanskje litt ekstrem) og på innlegget hans ser du hvilke tanker han sliter med til enhver tid. Han er dritredd for å brenne i evig tid i helvete fordi den supergode guden hans kanskje er misfornøyd med han.

Nei jeg er ikke redd for å bli dømt til helvete. Jesus har jo tatt straffen min! Dere burde heller frykte den kommende dommen dere.

 

Jaså så det er nå du føler deg fri Gerrardo? Så nå skal du vel bare synde i vei. Men ikke gå helt bananas da som Metal God sier. :roll:

 

Men sett at Bibelen er sann, er det ikke bra jeg advarer dere så dere kan bli reddet?!

Jeg kan virkelig ikke fatte at du fortsetter med Pascal's Wager... Det er rett og slett helt utrolig. Jo, det er kjempe flott at du advarer oss, på samme måte som det er kjempe flott at alle andre evangelister også advarer oss alle om deres gud og de straffer vi skal motta dersom vi ikke tror på deres gud. Alle disse kan ikke være korrekt, men alle kan være feil, og om du gir meg en eneste god grunn til at kristendom sannsynligvis er den rette mytologien så skal jeg ta det til ettertrakning.

 

Dette er jo helt latterlig, evangelister slenger bibelsitat etter bibelsitat, noe som blir det samme som om jeg skal overbevise deg til eventyrdom ved å sitere Askeladdens reiser, og den guddommelige visdom nedskrevet i disse bøker.

 

Siden vi er så flott innepå bibelsitater:

"Se, nå kaster jeg henne på sykeseng, og de som begår ekteskapsbrudd med henne, kaster jeg ut i stor nød dersom de ikke vender om fra hennes gjerninger. Og barna hennes vil jeg drepe med pest. Slik skal alle menighetene få erfare at jeg er den som gransker nyrer og hjerter, og som gjengjelder hver og en av dere etter det han har gjort. "

Du skal få tre forsøk på å gjette hvem som sa dette.

 

Synd er forøvrig et utdatert begrep, et forsøk på å tvinge datidens illitterære bronsealder befolkning til å oppføre seg innenfor hva som var ansett som god skikk og bruk. Alle og enhver av oss kunne skrevet ti bud, eller andre tilsvarende leveregler med trussel om evig fordømmelse, som ville gjort samfunnet til et ubeskrivelig bedre sted å leve i enn hva som blir skildret i Bibelen. Hvis du skulle gjøre verden til et bedre sted, ville du virkelig kastet vekk tid på å diktere hvem som kan ha frivillig sex med hvem? Eller hva slags banneord en skal bruke? Eller å holde en dag hellig som en hviledag?! Nei, disse er ikke nedskrevet av en person som har peiling på sosiologi og sosialantroplogi, som jeg antar du påstår din gud til å være. Disse er skrevet ned av primitive bønder som ikke hadde noen som helst aning hvordan et samfunn fungerer, hva struktur eller moral angår.

 

Jeg oppfordrer også deg, og alle andre, til å lese om memes eller memetics. Jeg håper etter en lett introduksjon at du forstår hvorfor noen idéer dominerer samfunnet, mens andre ganske enkelt dør ut.

 

Kjempe glad for deg, gerrardo, jeg håper alt ordner seg. Jeg kan anbefale the Atheist Experience, et "non-prophet" TV program fra Austin, Texas. Matt Dillahunty, verten for programmet har kjempe god innsikt, vokste opp som fundamentalistisk kristen og fikk sine tvil under prestestudier (eller tilsvarende) da han forsøkte å bekrefte sin tro.

 

PS: Til dere som insisterer på å legge på statistikk og sannsynlighet for Guds eksistens. Statistikk og sannsynlighet forutsetter at man har empirisk data for lignende tilfeller. Finnes det noen slik data som jeg er helt uviten over?

Hadde det vært to andre forklaringer, gravitasjon vs intelligent falling, evolusjon vs intelligent design, big bang vs norrøn skapelsemyte så hadde du ikke sagt at det var 50/50, og grunnen er ikke at det nødvendigvis er bevis FOR den ene, men at det er bevis MOT den andre! En av grunnene til at kristendom er så dominerende som det er (nå beveger vi oss innpå memetikk/memetics som nevnt ovenfor), er ganske enkelt at hvis man kunne funnet bevis MOT noen av de sentrale dogmaene så hadde den dødd ut og blitt erstattet av en annen mytologi hvor vitenskap ikke kunne motbevise. Det er selvfølgelig ingen grunn til å si 50/50 kun fordi det ikke er bevis mot den andre forklaringen, ingenting skal motbevises før man anser det som tull og tøys. Det er IKKE 50% sjanse for eksistensen for nisser, troll, spøkelser, aliens i bane rundt jorden, at vaksiner forårsaker autisme eller hvilken som helst annen tåpelig påstand uten noe som helst grunnlag, som for eksempel påstanden om en allmektig cosmospappa.

 

Beklager for sutringa, men noen av de utsagnene folk kom med ble litt for mye.

Igjen, lykke til gerrardo!

Endret av EloX
Lenke til kommentar

Det finnes ingen gud!!!

Tenk at jeg sier dette, og ja, det føles ganke bra.

Jeg er fri.

Jeg poster forhåpentligvis mitt siste innlegg om dette i denne omgang.

 

Jeg vil takke til alle som har hjulpet meg gjennom dette, da spessielt RWS, du har vært utrolig snill og hjelpsom!

 

Selvom jeg nå har valgt min tro, så er jeg ikke helt frisk føler jeg, jeg må snu tankemønsteret mitt, og lære å leve livet, jeg kan jo aldri være helt sikker, men jeg har valgt å ikke tro.

 

Da er det siste jeg vil stille dere som ikke tror!

 

Hvorfor?

 

Jeg håper på gode svar som kan gjøre meg ennå mere overbevist om dette.

 

Jeg setter pris på dere alle!

 

Ok, dette er ditt eget valg, min venn. Men jeg kan si deg det at det er et valg basert på hva alle andre har sagt. Jeg har fulgt med på hvordan du poster nye og nye tråder med spørsmål som du ikke er villig til å selv finne svarene på - du vil bare ha fastisvar, uten å selv gjøre en innsats for å finne meningen med livet. Det du gjør er simpelthen å følge meningsmålingene eller statistikken og basere hele din skjebne og ditt liv på hva like feilbare menneske som deg og meg sier; og fordi flesteparten ikke gidder å bry seg om Gud eller Bibelen fordi det kommer i veien for ens selviske motiver, gjør du akkurat som dem. Menneskenaturen er selvisk og vil derfor automatisk helle i opposisjon mot Gud. Toppen på kaken er at du ikke engang vet selv hvorfor du "ikke tror". Det virker som du går etter din egen magefølelse. Er det en trygg måte å finne sannheten på? Og når folk siden spør deg hvorfor du ikke tror eller tror på Gud, skal du da sitere alle disse innleggene og henvise til hva den og den på diskusjon.no har sagt? Min venn, for din egen skyld, tenk deg om ett par ganger. Jeg har allerede og vil fortsette å sende bønner til Gud for deg.

 

Unnskyld meg fru Blom, men nå må du faktisk rulle inn... Du beskylder Gerrardo for å følge statistikken og meningsmålingene... Hvorfor ble akkurat du kristen om jeg tør spørre? Kan det være fordi det er den relgionen som er størst i Norge? Den religionen som nordmenn har hatt som statsreligion en god stund?

 

Du er kristen fordi du tror på gud og jesus ikke sant? Vel, jeg sier deg at grunnen til at du tror på disse er fordi du er oppvokst og lever her i Norge, hvor kristendommen er størst.

 

Man blir ikke kristen, muslim, hindu osv av seg selv, man må opplæres, eller man håper det er noe større med livet og velger den religionen som passer der man bor.

Lenke til kommentar

Jeg ser på Jkrist som en ganske vanlig kristen(kanskje litt ekstrem) og på innlegget hans ser du hvilke tanker han sliter med til enhver tid. Han er dritredd for å brenne i evig tid i helvete fordi den supergode guden hans kanskje er misfornøyd med han.

Nei jeg er ikke redd for å bli dømt til helvete. Jesus har jo tatt straffen min! Dere burde heller frykte den kommende dommen dere.

 

Jaså så det er nå du føler deg fri Gerrardo? Så nå skal du vel bare synde i vei. Men ikke gå helt bananas da som Metal God sier. :roll:

 

Dette er det mest menneskefiendlege eg har lese her inne. Gerrardo har endeleg fridd seg frå ein del tankar om straff og synd han har slite med, og din fyrste reaksjon er å få han inn på det sporet att.

Men sett at Bibelen er sann, er det ikke bra jeg advarer dere så dere kan bli reddet?!

 

Veit du hva Jkrist? man er mye mer fri når man synder, da velger man å synde av fri vilje! Du prøver å ikke synde fordi gud ikke vil at du skal det, det betyr at han kontrollerer dine handlinger til en viss grad.. Hvem er friest Jkrist? deg eller meg og Gerrardo? Nå sier ikke jeg at vi kommer til å drepe, voldta og andre ting, det håper jeg at du skjønner, selv om jeg jaggu ikke er sikker på at du tror meg.

 

Det spiller ingen rolle om du advarer meg Jkrist fordi jeg tror ikke på deg eller guden din! Sett att jeg møter deg på gata og sier til deg i fullt og blodig alvor: Husk å vær snill i år hvis ikke så kommer ikke julenissen.. Ville du tatt meg på alvor? Du kan slenge så mange bibelvers og trusler du bare vil i min retning, det eneste det gir meg er en god latter :)

 

Har blitt en del av dem og på dette forumet, er utrolig hva folk klarer å tro på :)

Lenke til kommentar

Det er like idiotisk å påstå at det ikkje eksisterar gudemakter som at det gjer det, det finnast ikkje empiriske bevis for nokon av påstandane.

 

Ok, så alt man klarer å finne på bør man anta at det er ca 50% sjanse for at eksisterer da? Ta for eksempel julenissen, 50/50 skal vi si?

Du meinar vi skal basere oss på tall du drar ut av bakenden? Som sagt, ingen empririske bevis -> intet grunnlag å basere seg på og dermed kan vi ikkje anslå noko sannsyn for det eine eller andre heller.

Likevel er det nok like sannsynleg at julenissen eksisterar som Allah, men sjansen er nok større for ei form for udefinert gudemakt.

 

Når du bruker ordene "like idiotisk" så håpet jeg kanskje at du skjønte hvor de tallene du ser for deg at jeg har dratt ut av bakenden kom fra, men desverre er det ikke alle forunt å forstå grunnprinsippene i logikk. I det heletatt å påstå at det å argumentere for eksistensen av noe man ikke på noen måte kan sannsynliggjøre skulle være "like idiotisk" som det å argumentere mot det, er intellektuelt selvmord. Jeg kan for eksempel påstå at i morgen får vi ingen soloppgang, for å ta et kjent eksempel, for det er faktisk mulig at det skjer. Ingen kan motbevise meg i den påstanden, men jeg tror ihvertfall at JEG ville sagt at de har en sterk sak de som stiller seg tvilende til den. På lik linje med at alle dager før denne HAR hatt en soloppgang, har alle dager før denne IKKE vist noen gud. Vi sannsynliggjør noe ut fra tidligere erfaringer, og kan med det fastslå at noe ER mer sannsynlig enn noe annet, og ER derfor mer intelligent å forsvare. Dine slepphendte bemerkelser holder på INGEN måte stand...

"Det er like idiotisk å sei at ei Porsche er fin som at den er stygg", medfører det at eg meiner at det er 50% sjanse for at ei Porsche er stygg? Nei, derimot medfører det at eg meiner at det er andre momenter, som personleg smak og forskjellige utgåver av bilen, som spelar inn.

 

Ein viss sannsynlegheit for å få soloppgang eller ei kan vi tilnærme, for at soloppgangen ikkje skal skje må enten jorda totaløydeleggast, eller sola, eller begge.

At alle dagar før denne har hatt soloppgang er irrelevant, på same måte som at du var i live alle dagane du levde, men død den dagen du døde.

Det er ingen bevis for at "gud" ikkje har vist seg.

Vi sannsynleggjer utifrå dei bevisa vi har tilgjengelege, i dette tilfellet har vi ikkje bevis for hverken det eine eller det andre. Fravær av bevis for noko er ikkje det same som bevis mot det.

Derimot kan vi sei at det er meir sannsynleg at det finnast ei form for gudemakt enn at Allah eksisterar fordi denne 'udefinerte gudemakta' naturleg vil inkluderer ein eventuell Allah.

Lenke til kommentar

Det er like idiotisk å påstå at det ikkje eksisterar gudemakter som at det gjer det, det finnast ikkje empiriske bevis for nokon av påstandane.

 

Ok, så alt man klarer å finne på bør man anta at det er ca 50% sjanse for at eksisterer da? Ta for eksempel julenissen, 50/50 skal vi si?

Du meinar vi skal basere oss på tall du drar ut av bakenden? Som sagt, ingen empririske bevis -> intet grunnlag å basere seg på og dermed kan vi ikkje anslå noko sannsyn for det eine eller andre heller.

Likevel er det nok like sannsynleg at julenissen eksisterar som Allah, men sjansen er nok større for ei form for udefinert gudemakt.

 

Når du bruker ordene "like idiotisk" så håpet jeg kanskje at du skjønte hvor de tallene du ser for deg at jeg har dratt ut av bakenden kom fra, men desverre er det ikke alle forunt å forstå grunnprinsippene i logikk. I det heletatt å påstå at det å argumentere for eksistensen av noe man ikke på noen måte kan sannsynliggjøre skulle være "like idiotisk" som det å argumentere mot det, er intellektuelt selvmord. Jeg kan for eksempel påstå at i morgen får vi ingen soloppgang, for å ta et kjent eksempel, for det er faktisk mulig at det skjer. Ingen kan motbevise meg i den påstanden, men jeg tror ihvertfall at JEG ville sagt at de har en sterk sak de som stiller seg tvilende til den. På lik linje med at alle dager før denne HAR hatt en soloppgang, har alle dager før denne IKKE vist noen gud. Vi sannsynliggjør noe ut fra tidligere erfaringer, og kan med det fastslå at noe ER mer sannsynlig enn noe annet, og ER derfor mer intelligent å forsvare. Dine slepphendte bemerkelser holder på INGEN måte stand...

"Det er like idiotisk å sei at ei Porsche er fin som at den er stygg", medfører det at eg meiner at det er 50% sjanse for at ei Porsche er stygg? Nei, derimot medfører det at eg meiner at det er andre momenter, som personleg smak og forskjellige utgåver av bilen, som spelar inn.

 

Ein viss sannsynlegheit for å få soloppgang eller ei kan vi tilnærme, for at soloppgangen ikkje skal skje må enten jorda totaløydeleggast, eller sola, eller begge.

At alle dagar før denne har hatt soloppgang er irrelevant, på same måte som at du var i live alle dagane du levde, men død den dagen du døde.

Det er ingen bevis for at "gud" ikkje har vist seg.

Vi sannsynleggjer utifrå dei bevisa vi har tilgjengelege, i dette tilfellet har vi ikkje bevis for hverken det eine eller det andre. Fravær av bevis for noko er ikkje det same som bevis mot det.

Derimot kan vi sei at det er meir sannsynleg at det finnast ei form for gudemakt enn at Allah eksisterar fordi denne 'udefinerte gudemakta' naturleg vil inkluderer ein eventuell Allah.

 

Du må gjerne kose deg i din egen retorikk, men nok engang viser du uforstand. Eksistensen av gud er nemlig ikke en smakssak, det er en sak som har et ubehagelig konkret svar, ja eller nei. Når du sier at det er like, ja jeg gjentar; LIKE, idiotisk å forsvare begge standpunkt, impliserer du i samme slengen at det er 50/50 for om gud eksisterer.

 

Du er tydeligvis av typen som kan gjenta et eksperiment som ikke gir noen effekt uendelig mange ganger uten å kunne trekke noen konklusjon, du mener jo at fravær av en reaksjon ikke beviser noe som helst.

 

Det som i det hele tatt gjør at jeg gidder å svare, er at du i det siste du skriver ihvertfall viser at du skjønner at en bøtte får plass i en tønne...

Endret av Grawol
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...