Gå til innhold

Endelig føler jeg meg litt friere.


Anbefalte innlegg

Det finnes ingen gud!!!

Tenk at jeg sier dette, og ja, det føles ganke bra.

Jeg er fri.

Jeg poster forhåpentligvis mitt siste innlegg om dette i denne omgang.

 

Jeg vil takke til alle som har hjulpet meg gjennom dette, da spessielt RWS, du har vært utrolig snill og hjelpsom!

 

Selvom jeg nå har valgt min tro, så er jeg ikke helt frisk føler jeg, jeg må snu tankemønsteret mitt, og lære å leve livet, jeg kan jo aldri være helt sikker, men jeg har valgt å ikke tro.

 

Da er det siste jeg vil stille dere som ikke tror!

 

Hvorfor?

 

Jeg håper på gode svar som kan gjøre meg ennå mere overbevist om dette.

 

Jeg setter pris på dere alle!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror du bør være veldig sikker før du tar den endelige avgjørelsen. Tar man feil rissikerer man blant annet å kastes i helvete, tilintetgjøres, bli et hvileløst gjenferd eller reinkarneres som en pungrotte alt etter hvilken religion/livsyn/Gud som er den sanne for å si det sånn. Og da er ateismen en av de mest risikable hvor man ikke har noen forsikring.

 

Jeg prøver bare å advare deg mot å begå en stor feil som kan få alvorlige konsekvenser. En så alvorlig konsekvens av våre synder at Gud selv ble menneske for å ta straffen vår, for alle oss som tror på Ham! Akkurat som en dommer må være rettferdig kan ikke bare Gud la det gale vi har gjort bli ustraffet. Derfor sendte Han sin egen sønn for å ta straffen vår så han kunne slippe og dømme oss til helvete!

"Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn." Joh 3,18

 

Må advare dere om dette fordi jeg vil dere også skal bli reddet fra disse konsekvensene hvis det er sant!:

 

Til dere, mine venner, sier jeg: Vær ikke redde for dem som slår kroppen i hjel, men siden ikke kan gjøre mer. 5 Jeg skal vise dere hvem dere skal frykte: Frykt ham som kan slå i hjel og siden har makt til å kaste i helvete. Ja, jeg sier dere: Det er ham dere skal frykte!

Luk 12,4-5

 

"Høsten er verdens ende, de som høster inn, er englene. 40 Og som når ugresset blir sanket sammen og brent på ilden, slik skal det gå ved verdens ende: 41 Menneskesønnen skal sende ut sine engler, og de skal sanke sammen og ta bort fra hans rike alt som fører til fall, og alle som gjør urett. 42 Så skal de kaste dem i ildovnen, der de gråter og skjærer tenner. 43 Da skal de rettferdige skinne som solen i sin Fars rike. Den som har ører, hør!..... Slik skal det gå ved verdens ende: Englene skal dra ut og skille de onde fra de rettferdige og kaste dem i ildovnen, der de gråter og skjærer tenner. "

Matt 13,39-43 og 49-50

 

"Og jeg så en stor, hvit trone og ham som satt på den. Jord og himmel flyktet bort fra hans ansikt og var ikke lenger til. 12 Og jeg så de døde, både store og små: De sto foran tronen, og bøker ble åpnet. Så ble en annen bok åpnet, livets bok. Og de døde ble dømt etter det som sto skrevet i bøkene, etter sine gjerninger. 13 Havet ga fra seg de døde som var der, og døden og dødsriket ga fra seg de døde som var i dem, og enhver ble dømt etter sine gjerninger. 14 Så ble døden og dødsriket kastet i ildsjøen. Og ildsjøen, det er den annen død. 15 Og om noen ikke var skrevet inn i livets bok, ble han kastet i ildsjøen."

Åp 20,11-15

 

Slik blir det når Herren Jesus åpenbarer seg fra himmelen sammen med sine mektige engler 8 i flammende ild og straffer dem som ikke kjenner Gud, og dem som ikke er lydige mot vår Herre Jesu evangelium. 9 Straffen deres blir en evig fortapelse borte fra Herrens ansikt og fra hans herlighet og makt, 10 den dagen han kommer for å bli lovprist blant sine hellige og hyllet av alle som tror.

2 Tess 1,7-10

Endret av jkrist
Lenke til kommentar

Bibelen er en forferdelig manipulerende bok.

Greit nok. Har ikke lest den. Men jeg får inntrykk av det at hvis du ikketror på gud skal du brenne, tortureres og dø. Hvis du tror på ham vil du bli "belønnet stort".

 

Hva om det er to personer. Person A, er en glad og hjelpsom sjel som driver med frivillig arbeid på fritiden og redder liv på jobb. Han tror ikke på gud.

 

Person B er en rapist av en unnasluntrer og lever på trygd, dreper for å tilfredsstille sine behov. Men han er dypt kristen.

 

Vil da person A komme til helvete for å ikke tro på gud, og person B komme til himlen for å få beskjeden: Jaja.. Ingen er perfekte.. Du tror i alle fall på meg.

 

Har sikker missforstått absolutt alt.. Menmen.

Lenke til kommentar
Tar man feil rissikerer man blant annet å kastes i helvete, tilintetgjøres, bli et hvileløst gjenferd eller reinkarneres som en pungrotte alt etter hvilken religion/livsyn/Gud som er den sanne for å si det sånn.
Jeg prøver bare å advare deg mot å begå en stor feil som kan få alvorlige konsekvenser. En så alvorlig konsekvens av våre synder at Gud selv ble menneske for å ta straffen vår, for alle oss som tror på Ham!

 

Det skurrer når du i det ene åndedrag innser at uansett hva man ender opp med er man forfulgt av noens religion, den ene med verre straff enn den andre, mens i det neste hevder påståelig at din tro er det rette mål.

 

 

Da er det siste jeg vil stille dere som ikke tror!

 

Hvorfor?

Jeg kan kun svare for min del, men jeg tar alle disse forskjellige gudsideer med deres trusler og gulrøtter for hva dem er; påstander. Religioner hevder å inneha sannheter dem ikke har belegg for, dem ignorerer ofte kunnskap om kognitiv bias ved de mest grunnleggende konsepter. De krever kontekstuelle presupposisjoner, de introduserer antagelser bygget på en rekke andre antagelser. Det gjør det forklaringsløst for meg å skulle tro; det ville være å gi hjernen min mer kredibilitet enn hva viten og historie kan fortelle oss hva sunt er og om hvor enkelt vi mennesker kan forledes til overbevisninger vi raskt ville avvist om de kom utenfra. Derfor er det for meg ikke noe spørsmål om hvorfor ikke tro, men hvorfor tro.

Endret av BlueBench
Lenke til kommentar

Den alvorlige konsekvensen du prater om, jkrist, eksisterer ikke for oss som ikke tror på noen gud :)

Men om ikke du tror på Gud har ikke det noe å si hvis han finnes.

"Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urett hos mennesker som holder sannheten nede i urett. For det en kan vite om Gud, ligger åpent foran dem; Gud har selv åpenbart det. Hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har de fra verdens skapelse av kunnet se og erkjenne av hans gjerninger. Derfor har de ingen unnskyldning. De kjente Gud, men likevel lovpriste og takket de ham ikke som Gud. Med sine tanker endte de i tomhet, og deres uforstandige hjerter ble formørket. De påsto at de var kloke, men de endte i dårskap." Rom 1,18-22

 

Vil da person A komme til helvete for å ikke tro på gud, og person B komme til himlen for å få beskjeden: Jaja.. Ingen er perfekte.. Du tror i alle fall på meg.

"Du tror at Gud er én? Det gjør du rett i. Også de onde åndene tror det – og skjelver! Du tankeløse menneske, vil du ikke innse at tro uten gjerninger er til ingen nytte?...For som kroppen er død uten ånd, er troen død uten gjerninger." Jakob 2

Tro er tillit til Gud. Har man tillit til Gud hvis man bare gjør stikk i strid med hans beste vilje for oss?

 

Edit: skrivefeil

Endret av jkrist
Lenke til kommentar

Hei Gerrardo.

 

Det er kjempe flott at du har tatt et valg. Det foreligger absolutt ingen form for relevant dokumentasjon på den kristene guden eller andre guders eksistens. Uavhengi av hva du foretar deg i denne verden havner du nok på samme sted som oss andre gærningene. Våre handlinger i dette livet er ikke relevant når livet er over. Det er kun et resultat av de kjemiske prosessene som foregått i hjernen vår

 

Religion var en viktig ressurs i samfunnet før i tiden. Den ga mennesker trygghet, retningslinjer og hjelp med valgene de sto ovenfor. Man hadde på den tiden ingen vitenskapelig forklaring på hvordan noe i det hele tatt ble til. Det var derfor normalt å støtte seg til overnaturlige og høyere makter.

 

Bra at du er fri fra tanken på å bli straffet. Du nevnte tidligere at du muligens ønsket å støtte deg til en religion fordi det er svært mange mennesker som allerede har gjort det. Det er riktignok noe som på ingen måte sannsynliggjør sannheten i troen. Vi er mennesker er svært konservative, og vi har vanskeligheter med å frastå fra det vi har fått inn med morsmelk. Et evig liv i paradis høres fantastisk ut, men dessverre ikke noe man bør basere livet sitt på.

 

Ønsker deg lykke til videre i livet! :thumbup:

Endret av Illuzions
Lenke til kommentar
Selvom jeg nå har valgt min tro, så er jeg ikke helt frisk føler jeg, jeg må snu tankemønsteret mitt, og lære å leve livet, jeg kan jo aldri være helt sikker, men jeg har valgt å ikke tro.

Tenk deg om. Med alt av bevis vi har fra vitenskapen, hvordan kan du tro at en skikkelse i himmelen skapte alt på 6 dager og plasserte to mennesker på jorden? Denne "Gud" finnes ikke, og har heller ikke fantes, i realiteten, kun i noen menneskers hoder. Jeg forstår at folk kunne tro dette i fortiden, men nå, med all vitenskapen og teknologien og det faktum at vi er smarte, oppegående mennesker, fatter jeg det ikke.

 

PS: Bra valg!

Lenke til kommentar

Overse wannabe-svovelpredikantene, trådstarter. Se dem for hva de er, et sørgelig syn.

 

Organisert religion vil gå helt ut på dato en gang, det er jeg overbevist om (med mindre religionsinspirerte kriger utsletter oss først). Dessverre kommer det til å drøye, for det er mange som klamrer seg til religion enter det dreier seg om behov for makt eller behov for (innbilt) mening og trøst fra himmelpappaen.

Lenke til kommentar

Jeg tror du bør være veldig sikker før du tar den endelige avgjørelsen. Tar man feil rissikerer man blant annet å kastes i helvete, tilintetgjøres, bli et hvileløst gjenferd eller reinkarneres som en pungrotte alt etter hvilken religion/livsyn/Gud som er den sanne for å si det sånn. Og da er ateismen en av de mest risikable hvor man ikke har noen forsikring.

 

Dette er det mest menneskefiendlege eg har lese her inne. Gerrardo har endeleg fridd seg frå ein del tankar om straff og synd han har slite med, og din fyrste reaksjon er å få han inn på det sporet att.

 

Det er større risiko for at du skal verta oppeten av sjøormen i Seljord enn at noko av det jkrist trugar med skal henda.

Lenke til kommentar

haha Jkrist, du tar kaka! Du skriver tilogmed i din egen post at du risikerer så mye hvis du ikke velger en relgion som forsikring... Det du totalt klarer å glemme er at det er mange mange mange flere mennesker som ikke er kristne enn som er kristne, så du risikerer ganske mye selv for å si det sånn! Det jeg vet at du "vet" er at din relgion stemmer, så du trenger ikke engste deg for å bli en pungrotte i neste liv.

Jeg er nesten lik deg, du forfekter x-antall guder, jeg forfekter det samme antallet som deg pluss 1, nemlig din gud. Ergo bekmrer jeg meg ikke for å bli en pungrotte eller for å brenne i all evighet :)

 

Til Gerrardo, jeg er glad på dine vegne, nå kan du leve livet ditt som du vil, gjøre de tingene du har lyst til uten å måtte være engstelig for å gjøre noe feil ovenfor en gud.. Jeg ser på Jkrist som en ganske vanlig kristen(kanskje litt ekstrem) og på innlegget hans ser du hvilke tanker han sliter med til enhver tid. Han er dritredd for å brenne i evig tid i helvete fordi den supergode guden hans kanskje er misfornøyd med han.

 

Tenk å måtte tenke på dette i tillegg til alt det andre man skal igjennom iløpet av livet.

 

Kos deg du Gerrardo, kos deg med livet! Det er ditt liv og bare ditt, ingen som styrer deg som en marionett :) Vi kan jo sittere Pinocchio helt på slutten her: Ingen tråder holder meg.

Lenke til kommentar

Gratulerer Gerrardo, Ha et fint liv og slapp av :)

 

jkrist vist du leser ditt eget innlegg, ser du ikkje da at det er skremselspropaganda?

 

"Tro på meg ellers skal du brenne i helvete foraltid!!"

For en snill og god gud....

 

Kan vel ikkje forvente mer av alt vitende magiske guder nåtildags..

Lenke til kommentar

Det er like idiotisk å påstå at det ikkje eksisterar gudemakter som at det gjer det, det finnast ikkje empiriske bevis for nokon av påstandane.

 

Ok, så alt man klarer å finne på bør man anta at det er ca 50% sjanse for at eksisterer da? Ta for eksempel julenissen, 50/50 skal vi si?

Lenke til kommentar

Det er like idiotisk å påstå at det ikkje eksisterar gudemakter som at det gjer det, det finnast ikkje empiriske bevis for nokon av påstandane.

 

Ok, så alt man klarer å finne på bør man anta at det er ca 50% sjanse for at eksisterer da? Ta for eksempel julenissen, 50/50 skal vi si?

Du meinar vi skal basere oss på tall du drar ut av bakenden? Som sagt, ingen empririske bevis -> intet grunnlag å basere seg på og dermed kan vi ikkje anslå noko sannsyn for det eine eller andre heller.

Likevel er det nok like sannsynleg at julenissen eksisterar som Allah, men sjansen er nok større for ei form for udefinert gudemakt.

Lenke til kommentar

Det finnes ingen gud!!!

Tenk at jeg sier dette, og ja, det føles ganke bra.

Jeg er fri.

Jeg poster forhåpentligvis mitt siste innlegg om dette i denne omgang.

 

Jeg vil takke til alle som har hjulpet meg gjennom dette, da spessielt RWS, du har vært utrolig snill og hjelpsom!

 

Selvom jeg nå har valgt min tro, så er jeg ikke helt frisk føler jeg, jeg må snu tankemønsteret mitt, og lære å leve livet, jeg kan jo aldri være helt sikker, men jeg har valgt å ikke tro.

 

Da er det siste jeg vil stille dere som ikke tror!

 

Hvorfor?

 

Jeg håper på gode svar som kan gjøre meg ennå mere overbevist om dette.

 

Jeg setter pris på dere alle!

 

Gratulerer :D Nå trenger du kun å forholde deg til én bok (Norges Lover), isteden for to :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...