Gå til innhold

Ønsker tips til fronthøyttalere -Budsjett 5000,-


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker meg lyd! Har "ingenting" fra før av, men skal ta det litt etter litt. Ønsker først og fremst fronthøyttalere. Burde kunne drives av en forsterker til under 3000,- (tar gjerne imot tips her også).

 

Jeg har egentlig ingen erfaring med lyd, men av hva jeg har hørt så liker jeg lyden fra CV, gammel Dali (909) og noe i den duren. Skal brukes til film og å spille musikk, type (rangert) metall, psytrance, rock og litt listepop. Brukte høyttalere er veldig aktuelt! Utseendemessig bør de være sorte, men kan vurdere annet - men IKKE treverk! Ellers kan de gjerne være store og klumpete, det er bare sexy! :D

 

Ellers aner jeg ikke hva jeg skal nevne, så håper noen har tips til meg?

 

Emnetittel er endra. Hugs at undertittelen er eit supplement, og ikkje ei erstatning for ein god emnetittel.-ttt

Endret av ttt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja hva med å følge med på netthandelen?.. der kan du få høyttalere billig, (om du ikke setter krav til "ekte" hifi).. har testet noen av disse selv, og du får mye lyd for pengene.. selv om de ikke er noe særlig å spille Kari Bremnes o.l. på :)

http://netthandelen.no/visauksjon.aspx?Auksjonsid=18363177

 

http://netthandelen.no/visauksjon.aspx?Auksjonsid=18458780

 

eller sjekk ut hva de har på Ljudia:

http://www.ljudia.no/hifi-hjemmekino-s82107/hyttalere-s82110/gulvhyttalere-c16404/qln-artech-8-black-p103556/

Eller bygge selv (byggesett) http://www.ljudia.no/hifi-hjemmekino-s82107/hyttalere-s82110/hyttalerbyggesett-c16380/

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Lurer på om det er "tryggere" å kjøpe brukte høyttalere av litt kvalitet enn å kjøpe nye av et merke jeg aldri har hørt om? Mener ikke å fornærme noen her om nevnte merker er "gode", for jeg har ikke peiling! :p Men jeg skal kikke litt mer på merkene som er nevnt.

 

Er litt usikker på størrelsen på basselementene på noen av disse, kunne kanskje tenkt meg noe rundt 10", men jeg vet ikke helt..

 

Det med forsterkeren ser jeg var litt misvisende skrevet - jeg kan godt legge i mer penger i den, men satser på å få tak i en brukt, så jeg får ned prisen litt.

Lenke til kommentar

Har forsterker, men den er ikke nok for høyttalerne av klassen jeg er på utkikk etter, så må ha ny uansett. Vet at jeg ikke må ha for svak forsterker, men jeg tenkte å enten finne ut hvilken forsterker og høyttalere som kan passe sammen samtidig, eller kjøpe kraftig nok forsterker for høyttalerne jeg trenger etter at høyttalerne er valgt. Men jeg vet ikke jeg..

Lenke til kommentar

Hvor stort rom skal de brukes i? det er ganske avgjørende for størelsen. Ellers så vil jeg fraråde deg å kjøpe Cerwing Vega.

Hadde sett etter noe brukt fra feks Klipsch, Jbl eller Dali. Blir lettere å anbefale konkrete modeller hvis man vet litt mer om blandt annet romstørelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...