Jump to content
Sign in to follow this  
Panter

Hva er nå for lang servicetid?

Recommended Posts

Det har tidligere blitt påstått fra kompetent hold her er at man ikke må regne med å få aksept i Forbrukertvisutvalget før datamaskinen eller tven har vært på service i minimum 6 uker.

 

Vil de som har kunnskap om dette fortsatt mene det er korrekt nå?

Share this post


Link to post

I noen tilfeller kan nok slik være tilfelle, spesielt om det er en spesiell ting eller en usedvanlig feil osv. Det finnes som kjent ingen absolutte grenser, alt er en vurdering.

 

Mellom 4- 6 uker er nok grensen for «normal»tilfellene i FTU.

Share this post


Link to post

Kan jo legge til at hvis kunde har forespurt låneprodukt i avhjelpsperioden uten å få det, så vil ofte kravet om heving av kjøp kunne styrkes. Generelt sett får man sjeldent medhold på mindre enn fire uker, men nesten alltid medhold på mer enn fem-seks uker. Det er en rekke forhold som spiller inn på hva som regnes som rimelig tid, og det kan variere fra sak til sak.

Share this post


Link to post
Generelt sett får man sjeldent medhold på mindre enn fire uker, men nesten alltid medhold på mer enn fem-seks uker. Det er en rekke forhold som spiller inn på hva som regnes som rimelig tid, og det kan variere fra sak til sak.

Som jeg skulle sagt det selv. 4-6 uker på f.eks et kjøleskap eller komfyr er ikke ok. men på X-box eller ps3 så må du nok leve med ventetid.

Share this post


Link to post

Jepp, det må jo veies opp mot de (objektive?) ulempene til forbruker. For en studet med laptopen som eneste maskin og som er avhengig av denne i studiene, bør jo tidsfristen være kortere enn for et rent underholdningsprodukt. Men det er kun min subjektive oppfatning. Noen som har satt seg inn i forarbeidene OG sammenliknet dette opp mot tilgjengelig FTU-praksis?

 

Selv pleier jeg å "klage" til butikken om det er klart at produktet ikke kommer tilbake innen tre uker. I beste fall skynder de seg, eller tilbyr meg en ny vare fordi de vet at det vil ta enda en uke eller to, i verste fall skjer det ingenting.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...