Gå til innhold

"Hvordan det endret seg for aboriginene etter at england kom", noen som kan hjelpe meg med denne prob. stillingen?


Karro0o

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal ha høring om aboiriginere, jeg skulle velge en problemstilling selv, det er: Hvordan forandret det seg for aboriginene etter at engelsmennene kom til Australia?

noen som har noen bra stikkord, nyttig fakta eller forslag til hva jeg kan skrive, så vær så snill å svar!

 

Takk på forhånd!

 

-Karoline B

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-1432

Alle aborginer fikk 10 gullmynter hver. De hadde også stor makt over engelskmennene. Hver søndag var alle samlet i et spesielt aborginmøte, der det ble utnevnt en høvding som skulle passe på haugene i området.

 

:whistle:

Lenke til kommentar

De fleste aboirigiere ble påvirka av engelskmennene (ikke med en gang, men etterhvert når mange begynte å bosette seg der). Engelskmennene behandlet ikke aboriginerne bra. De tok landet dems (som er hellig, men ikke "eid" som hos oss), tok dem som slaver, drepte dem og voldtok kvinnene. Noen steder ble den opprinnelige befolkningen drept og huden hengt opp som skinn. Mange engelskmenn ville ikke ha dem som slaver og prøvde og utrydde dem.

 

Rundt 2. verdenskrig tok staten og sende barne som var var av "blandet" blod bort fra foreldrene sine. De måtte gå på skole langt hjemmenifra og ble så og si slaver når de var ferdig utdannet. Engelskmennene brøyt også ned aboriginerne psykisk. De måtte kristnes og de ble fortalt at den sorte hudfargen var et tegn på at de var syndige. Mange aboriginere prøvde desperat å bli bedre kristne, men det nyttet ikke, hudfargen ville ikke blekne.

 

Nå lever de fleste aboriginere tilnærmet likt som oss. De er kristne, lever i samme huset året rundt, går på skole og har jobb. Men det er mye fattigdomsproblemer.

 

Når engelskmennene kom til Australia var det ca 2 millioner aboriginere, nå er de bare noen hundre tusen. religionen deres er så og si utryddet.

 

I store trekk:

De levde et i et jeger- og samler-samfunn

Engelskmennene kom

Aboriginerne ble drept, tatt som slaver, utnytta

I dag: Aborginerne er i underklassen og de lider under fattigdom, kriminalitet og alkoholisme

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...