Gå til innhold

Blir pølser sett på som "ferdig mat", "junk", "søppel" ?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Min stefar pleier alltid å komme hjem med store katonger med pølser i alle slags varianter. Ostepølser, krydderpølser, winer, grill osv. Det er pølser fra en kjøttbutikk. Så jeg lurer på.. Et det spiselig med tanke på proteinkvalitet og kvalitet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er ca 10-12g protein per 100g pølse. Er ikke akkuratt ''kostskudd'' pølse. Hvilke proteiner, mineraler og vitaminer som er i pølse vet jeg ikke. Men om du gidder er det bare å lese her.

Skrevet (endret)

Pijus tenker på den biologiske verdien til proteinet, ikke bare hvor mye det er.

 

Edit: Pijus kom med i forkjøpet. :)

Endret av Pollador
Skrevet (endret)
Jada. Og det er 40g protein i en grandis. Det er ikke det jeg tenker på. Men kvalitet...

Det er fortsatt kun 12g per 100g i pølse, hvilket i seg selv betyr at det er dårlig kvalitet på kjøttet. Og såvidt jeg vet er pølse et farseprodukt, og da får du mye annet med på kjøpet (derav kun 12g protein). Pølse er pølse, fra Rimi eller ikke.

Endret av different
Skrevet

Tror kvaliteten på pølsa er av betydning om du bruker bra eller billig kjøtt i farsen. Men så liker jeg og tenke at protein er protein, og trening er trening. Gidder ikke kosthold og logging jeg.

Skrevet (endret)
Jada. Og det er 40g protein i en grandis. Det er ikke det jeg tenker på. Men kvalitet...

Det er fortsatt kun 12g per 100g i pølse, hvilket i seg selv betyr at det er dårlig kvalitet på kjøttet. Og såvidt jeg vet er pølse et farseprodukt, og da får du mye annet med på kjøpet (derav kun 12g protein). Pølse er pølse, fra Rimi eller ikke.

 

Og det er 3,2g protein per 100g melk. Det betyr jo ikke at melken er dårlig kvalitet fordi det inneholder lite protein per 100g. Det jeg vil ha er biogoligske verdien på pølser.

 

Blir ikke pølser regnet som kjøtt?

Endret av Pijus
Skrevet

Pølser er jo koblet ganske bra til f.eks tarmkreft, så ikke noe jeg ville spist ofte. Konserveringsmidlene som brukes er ikke spesielt gunstige, men de er i alle fall balansert i Norge, noe som gjør dem mindre skadelig enn f.eks de som typisk brukes i USA.

Gjest medlem-1432
Skrevet

Ja, pølser er junk, eller søppel, usunt og ekkelt. Blir kvalm av og spise pølse.

Skrevet

Er det ingrediensliste? Bruk den, eller spør slakteren.

 

Proteinkvaliteten trenger ikke å være dårlig (kommer an på kjøttet som er brukt).

Det eneste negative er vel E250, som ofte er å finne i slike produkter.

Skrevet (endret)
Syntetisk fremstilt. Omdiskutert. Stopper bakterievekst bla botulisme bakterien (Clostridium bitulinum). Finnes naturlig i enkelte grønnsaker.

 

Hva er det med E250 da?

Endret av Pijus
Skrevet
Det er en betydelig forskjell på pølse..

bistro_08_232x232.jpg

 

Og Pølse, med stor P...

Sausage.jpg

 

..Basta! :)

 

Så hva vil du frem til? At disse pølsene man kjøper på en kjøttbutikk (ostepølser, svær pølser med P) er bedre kvalitet enn disse winer pølsene man kjøper i butikken?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...